Česká golfová federace

Aktuality

První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, tři Češi jsou v TOP 20

První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, tři Češi jsou v TOP 20

Klára Kuchařová, Čtvrtek 1. července 2021

Také na Kaskádě ovlivnilo počasí průběh prvního kola, které se kvůli přerušení nestihlo dohrát. Výborně si ale vedl Stanislav Matuš (-5), v TOP 20 jsou z Čechů také Jan Cafourek (-4) a Jakub Bareš (-3).

Déšť a bouřka přerušily hladký průběh prvního kola Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour. Několik flightů bude dohrávat své první kolo v pátek ráno, mnoho Čechů však stihlo svou rundu dohrát a někteří jsou na vysokých pozicích.

Skvělý vstup do turnaje zaznamenal Stanislav Matuš, který v prvním kole zahrál 66 ran (-5) a dělí zatím čtvrtou pozici. V úvodu turnaje zapsal šest birdie a jediné bogey.

„První kola docela umím, tak uvidíme, jestli budou taková ještě další tři,“ přiznává Matuš, který se do turnajového programu vrací po týdenní pauze. „Potřeboval jsem doléčit levou nohu, mám tam něco s kyčlí. Pořád mě to trochu bolí, takže možná i pomáhá kratší hřiště, kde to nemusím tolik rvát. Zítra jdu do kola s čistou hlavou, ránu za ranou. Pět pod je hezké, ale v podobné pozici už jsem byl mnohokrát, takže se tím nemusím stresovat. Hlavně nepředbíhat.“

Druhým nejlepším Čechem v turnaji je Jan Cafourek se 67 údery (-4). Tomu se také podařilo zahrát šest birdie, ke kterým přidal dvě bogey a po prvním kole tak dělí pátou pozici.

„Po nevydařené první jamce jsem nepropadl trudomyslnosti,“ komentuje po dohrání Cafourek. „Hrál jsem agresivně, aby mě to bavilo a myslím, že to byla dobrá runda. Měli jsme dobrou atmosféru v týmu s kedíkem, to mi určitě pomohlo. Na trojce mi tam nespadl hole-in-one asi o dva centimetry, na dvanáctce jsem si to hodil na deset čísel, takže rány do greenu spolu s puttováním mě držely.“

V TOP 20 je po úvodním kole také Jakub Bareš, kterého se týkalo odpolední přerušení kvůli bouřce. Bareš odehrál v té době dvanáct jamek a byl na výsledku -3. Po obnovení hry si skóre zvládl udržet a dělí patnáctou příčku. 

„Není to příjemné, jsem kvůli tomu vždy trochu naštvaný, ale je to pro všechny stejné, bouřku člověk neovlivní,“ přiznává Bareš. „Snažil jsem se na to nemyslet, pokračovat ve své hře a nesklouznout do zbytečných chyb. Chtěl jsem udržet své skóre, což se mi povedlo a jsem za to šťastný. Chtěl jsem hlavně dohrát.“

Výsledky dalších Čechů: T42. Tomáš Beck (70), T68. Šimon Zach (71), Gordan Brixi (v paru po 12. jamce), T86. Dominik Pavouček (72), T101. Stanislav Nestrašil a David Jízdný (73), T113. Ondřej Lieser (74), T126. Filip Mrůzek (75), T139. Matyáš Zapletal (+6 po 15. jamce), T150. Jiří Vik (79).

LEADERBOARD

Datum: Čtvrtek 1. července 2021
Všechny články autora

Související články

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...
Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...

21.07.2021 | Šest amatérek na individuálním ME v Itálii, tři muži na prestižním MM Německa, start českého výběru na European Young Masters a řada profesionálů na mezinárodních sériích. Také tento týden přináší pořádně nabitý golfový program.

Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě
Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě

09.05.2021 | Horší závěrečné kolo pokazilo Stanislavu Matušovi možnost získat lepší konečné umístění na turnaji Challenge Tour, z Jižní Afriky veze dělené 20. místo. Ondřej Lieser zůstal na European Tour na Tenerife na 71. místě.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde