Česká golfová federace

Aktuality

Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech

Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech

Tomáš Přikryl, Středa 14. února 2024

Z Keni do Saúdské Arábie se přesouvá seriál LET na Turnaj Aramco Ladies International, který se odehraje od čtvrtka 15. do neděle 18. února na hřišti Riyadh Golf Club City. V individuální soutěži se zde představí už celá čtveřice českých profesionálek, včetně Kláry Davidson Spilkové.

Zajímavé bude nejen silné startovní pole 120 hráček, ale i finanční odměna pro ty nejúspěšnější. Turnaj sponzorovaný domácím ropným gigantem Aramco má totiž dotaci rovných pět milionů amerických dolarů.

Kristýnu Napoleaovou, Sáru Kouskovou a Janu Melichovou doplní už do tradiční čtveřice českých členek LET také Klára Davidson Spilková, kterou čeká stejně jako v loňském roce ostrý start do sezony. „Nehrála jsem celý prosinec. Musela jsem si od golfu trochu odpočinout a věnovat se Seanovi, rodině, týmu, partnerům a kamarádům. Trénovat jsem začala až v lednu v Jižní Karolíně, na Floridě a začátkem února ve Španělsku. I když to byly skoro celé dva měsíce bez soutěžního golfu, strašně rychle to uteklo. O to víc se teď na sezonu těším. V Rijádu nehraji ani klasický pro-am, a tak mám tři dny času si zdejší osmnáctku pozorně projít a v klidu natrénovat,“ vzkázala po příletu do Rijádu již ze Saúdské Arábie Davidson Spilková.

Z dějiště turnaje se s pozitivní náladou ozvala i Kristýna Napoleaová: „Mám za sebou cvičné kolo, odehrála jsem 18 jamek a bylo to super. Je tu ale překvapivě zima, ráno bylo nějakých 13 stupňů. Hřiště je ve skvělé kondici, oproti minulosti je o něco delší a užší, takže neočekáváme tak nízké skóre jako loni v listopadu. Ale věřím si, že i tak to nakonec nízké skóre bude. Greeny jedou perfektně ve srovnání s minulým týdnem v Keni. Ve skupině jsem se dvěma Skandinávkami, jedna z nich, Norka Madelene je moje velká kamarádka, takže bude veselo a dohromady tvoříme super group. Startujeme sice brzy ráno, takže bude brzké vstávání, ale moc se těším.“

Na Rijád má z českých hráček jednoznačně nejlepší vzpomínku Sára Kousková, která tu loni ve finále zažila euforii týmového vítězství v družstvu kapitánky Carloty Cigandy. Rovněž individuálně tu loni svým 23. místem z Češek dopadla nejlépe.

Na hřiště v Rijádu, prodloužené na 6817 m s parem 72, se vydají české hráčky ve čtvrtek v těchto časech: Kristýna Napoleaová v 7:55 z jamky č. 1, Jana Melichová v 11:05 z jamky č. 10, Sára Kousková v 11:15 z jamky č. 10 a jako poslední z našich Klára Davidson Spilková ve 12:15 z jamky č. 1.

Turnaj Aramco Saudi Ladies International můžete také sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport. Ve čtvrtek a v pátek začínají přenosy od 11:00 hodin.

Výsledky turnaje Ladies European Tour - Aramco Saudi Ladies International sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Klára Davidson Spilková - tisková zpráva

Datum: Středa 14. února 2024
Všechny články autora

Související články

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním
Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním

18.02.2024 | Druhý podnik Ladies European Tour se odehrál 15.-18.2. v Saúdské Arábii za účasti kompletní čtveřice českých členek LET 2024. Na hřišti Riyadh Golf Club City si zahrály všechna čtyři kola jen Sára Kousková a Jana Melichová. Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová se do finále zatím nepodívaly.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde