Česká golfová federace

Aktuality

Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni

Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni

Tomáš Přikryl, Středa 7. února 2024

Ladies European Tour otevírá další ročník s 31 turnaji ve 20 zemích světa na 5 kontinentech. A také se silným českým zastoupením. Tři naše hráčky odstartují sezonu LET 8.–11.2. turnajem Magical Kenya Ladies Open. Na nejvyšším evropském okruhu žen se bude letos rozdělovat rekordních 34 milionů eur.

Ze čtveřice českých držitelek hracích karet na Ladies European Tour bude v Keni na úvodním turnaji ještě chybět Klára Davidson Spilková, která do rozjetého vlaku Ladies European Tour naskočí až dalším turnajem v Saúdské Arábii na Aramco Ladies International. Na letošním premiérovém turnaji LET čeští fanoušci budou moci sledovat tři česká želízka v ohni: Sáru Kouskovou, Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou.

Posledně jmenovaná se svěřila, jak chce navázat na úspěchy z minulého roku: „Z offseason v Sydney mám dobrý pocit. S Ianem jsme začali dělat určité změny už v říjnu a na hřišti se cítím dobře během tréninku i na practice rounds, do kterých jsem se začala postupně znovu dostávat. Mám nastavené cíle jak v číslech, tak z hlediska osobního růstu, ale jejich konkrétní podobu odhalovat ještě nebudu. Chci navázat na úspěchy ze své minulé, zatím nejlepší sezóny, předvést divákům skvělé výkony a postarat se další zlomový rok své golfové kariéry. Obrovsky se těším na to, co nová sezóna přinese a jaké výzvy nás čekají.”

Vedle Ladies European Tour budou dvěma hlavními světovými událostmi roku 2024 olympijské hry v Paříži a zářijový Solheim Cup v americkém Gainesvillu.

Z pohledu českého ženského profesionálního golfu se na rok 2024 dívá promotér Tipsport Czech Ladies Open Luboš Koželuh: „Termínovým vrcholem (obrazně, středem sezóny, ale i uzavřením olympijské nominace) bude náš český Tipsport Czech Ladies Open 21. – 23. 6. 2024 tradičně v Royal Beroun Golf Clubu. Díky skvělým výsledkům v roce 2022 a 2023 se i v sezóně 2024 představí na celé tour čtveřice českých golfistek Klára Davidson Spilková, Jana Melichová, Kristýna Napoleaová a Sára Kousková. Tereza Koželuhová a Tereza Melecká věří, že se na základě výsledků z Q-School v prosinci 2023 v Maroku budou moci zúčastnit vybraných LET turnajů v průběhu sezóny. V Berouně bude na pozvání promotéra turnaje startovat dalších až osm nejlepších českých profesionálních a amatérských hráček, v čele s juniorskou mistryní světa 2023 Denisou Vodičkovou."

Přímé televizní přenosy z 20 turnajů Ladies European Tour budou moci diváci i letos opět sledovat na O2 TV Sport. „Prodloužili jsme vysílací práva na přenosy z Ladies European Tour pro Českou republiku, tudíž špičkový golf pokračuje na O2 TV Sport minimálně do roku 2026.“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Čtyřdenní turnaj Magical Kenya Ladies Open s dotací 300.000 euro začíná na hřišti Baobab ve Vipingo Ridge ve čtvrtek 8.2. Po 2 odehraných kolech bude pole 108 hráček redukováno na 60 nejlepších a všechny ties. První letošní vítězka na okruhu LET bude známa v neděli odpoledne.

Jako první z trojice Češek startuje ve čtvrtek z jamky č. 10 Sára Kousková v 7.45, z jamky č. 1 pak odstartují Kristýna Napoleaová ve 12.21 a Jana Melichová ve 13.27.

Přímý přenos na O2TV můžete sledovat od 13h.

Průběžné výsledky Magical Kenya Ladies Open 2024 série LET sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones/LET - Magical Kenya Ladies Open, Vipingo Ridge PGA Baobab Course, Vipingo Ridge Mombassa, Kenya. 11. února 2022, Kristýna Napoleaová v průběhu druhého kola.

 

Datum: Středa 7. února 2024
Všechny články autora

Související články

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně
Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně

06.07.2024 | Po druhém dni Aramco Team Series na LET v Londýně se Kristýna Napoleaová radovala z postupu do finále a především z dalšího zážitku týmového triumfu, který si odváží jako členka týmu Nadaud. Individuálně se z Češek nejlépe dařilo dělené 26. Sáře Kouskové, hrající do poslední devítky na dohled TOP10.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...
Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...

23.06.2024 | Tereza Melecká a Sára Kousková v TOP20, potvrzené dvě české hráčky na olympijský golfový turnaj, nejlepší umístění Terezy Koželuhové na Ladies European Tour. To jsou kromě perfektně zvládnuté organizace hlavní české radosti na skončeném Tipsport Czech Ladies Open na hřišti Royal Beroun Golf Clubu.

Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...
Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...

20.06.2024 | V Royal Beroun Golf Clubu po měsících velkých příprav vypukne v pátek 21. června český golfový svátek. V třídenním turnaji Tipsport Czech Ladies Open nejvyšší evropské profesionální ženské soutěže svedou boje o titul a prize money 300 000 eur nejlepší hráčky pěti kontinentů.

Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří
Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří

18.06.2024 | Turnaj nejvyšší evropské soutěže LET se odehraje už tento víkend, a popáté v Royal Golf Clubu Beroun. Tři profesionálky, které se z celkového počtu čtrnácti českých golfistek zúčastnily v Berouně setkání s médii před startem turnaje, naznačily pro nadcházející vrcholný domácí podnik nejvyšší ambice.

Tipsport Czech Ladies Open: Jedinečný zážitek ...
Tipsport Czech Ladies Open: Jedinečný zážitek ...

07.06.2024 | Jedna ze sportovně nejcennějších událostí roku, turnaj Tipsport Czech Ladies Open hraný od 21. do 23. června 2024 v Royal Beroun Golf Clubu, má letos opět také jedinečnou finanční hodnotu. ...

Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum
Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum

30.05.2024 | Po týdnu stráveném ve Francii se Ladies European Tour (LET) vydává na dva turnaje do Švédska, z nichž jako první bude město Helsingborg a Allerum Golf Club hostit od pátku 31. května do neděle 2. června turnaj Dormy Open. Česká družina se zde rozroste o pátou stabilní členku LET Terezu Meleckou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde