Česká golfová federace

Aktuality

Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni

Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni

Tomáš Přikryl, Středa 7. února 2024

Ladies European Tour otevírá další ročník s 31 turnaji ve 20 zemích světa na 5 kontinentech. A také se silným českým zastoupením. Tři naše hráčky odstartují sezonu LET 8.–11.2. turnajem Magical Kenya Ladies Open. Na nejvyšším evropském okruhu žen se bude letos rozdělovat rekordních 34 milionů eur.

Ze čtveřice českých držitelek hracích karet na Ladies European Tour bude v Keni na úvodním turnaji ještě chybět Klára Davidson Spilková, která do rozjetého vlaku Ladies European Tour naskočí až dalším turnajem v Saúdské Arábii na Aramco Ladies International. Na letošním premiérovém turnaji LET čeští fanoušci budou moci sledovat tři česká želízka v ohni: Sáru Kouskovou, Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou.

Posledně jmenovaná se svěřila, jak chce navázat na úspěchy z minulého roku: „Z offseason v Sydney mám dobrý pocit. S Ianem jsme začali dělat určité změny už v říjnu a na hřišti se cítím dobře během tréninku i na practice rounds, do kterých jsem se začala postupně znovu dostávat. Mám nastavené cíle jak v číslech, tak z hlediska osobního růstu, ale jejich konkrétní podobu odhalovat ještě nebudu. Chci navázat na úspěchy ze své minulé, zatím nejlepší sezóny, předvést divákům skvělé výkony a postarat se další zlomový rok své golfové kariéry. Obrovsky se těším na to, co nová sezóna přinese a jaké výzvy nás čekají.”

Vedle Ladies European Tour budou dvěma hlavními světovými událostmi roku 2024 olympijské hry v Paříži a zářijový Solheim Cup v americkém Gainesvillu.

Z pohledu českého ženského profesionálního golfu se na rok 2024 dívá promotér Tipsport Czech Ladies Open Luboš Koželuh: „Termínovým vrcholem (obrazně, středem sezóny, ale i uzavřením olympijské nominace) bude náš český Tipsport Czech Ladies Open 21. – 23. 6. 2024 tradičně v Royal Beroun Golf Clubu. Díky skvělým výsledkům v roce 2022 a 2023 se i v sezóně 2024 představí na celé tour čtveřice českých golfistek Klára Davidson Spilková, Jana Melichová, Kristýna Napoleaová a Sára Kousková. Tereza Koželuhová a Tereza Melecká věří, že se na základě výsledků z Q-School v prosinci 2023 v Maroku budou moci zúčastnit vybraných LET turnajů v průběhu sezóny. V Berouně bude na pozvání promotéra turnaje startovat dalších až osm nejlepších českých profesionálních a amatérských hráček, v čele s juniorskou mistryní světa 2023 Denisou Vodičkovou."

Přímé televizní přenosy z 20 turnajů Ladies European Tour budou moci diváci i letos opět sledovat na O2 TV Sport. „Prodloužili jsme vysílací práva na přenosy z Ladies European Tour pro Českou republiku, tudíž špičkový golf pokračuje na O2 TV Sport minimálně do roku 2026.“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Čtyřdenní turnaj Magical Kenya Ladies Open s dotací 300.000 euro začíná na hřišti Baobab ve Vipingo Ridge ve čtvrtek 8.2. Po 2 odehraných kolech bude pole 108 hráček redukováno na 60 nejlepších a všechny ties. První letošní vítězka na okruhu LET bude známa v neděli odpoledne.

Jako první z trojice Češek startuje ve čtvrtek z jamky č. 10 Sára Kousková v 7.45, z jamky č. 1 pak odstartují Kristýna Napoleaová ve 12.21 a Jana Melichová ve 13.27.

Přímý přenos na O2TV můžete sledovat od 13h.

Průběžné výsledky Magical Kenya Ladies Open 2024 série LET sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones/LET - Magical Kenya Ladies Open, Vipingo Ridge PGA Baobab Course, Vipingo Ridge Mombassa, Kenya. 11. února 2022, Kristýna Napoleaová v průběhu druhého kola.

 

Datum: Středa 7. února 2024
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde