Česká golfová federace

Aktuality

Český tým je na WATC dvě rány od medailových pozic

Český tým je na WATC dvě rány od medailových pozic

Tomáš Přikryl, Pátek 20. října 2023

Na amatérském mistrovství světa družstev v Abú Dhabí je reprezentační výběr Čechů třetí den po průběžně skvělých výkonech na páté pozici. Filip Jakubčík, Louis Klein a Petr Hrubý jsou v bojích o Eisenhower Trophy na cestě k historickému úspěchu českého amatérského golfu!

Už po prvním dni bylo jasné, že náš silný tým, budící i v místě konání šampionátu pozornost, nepřijel hrát druhé housle. Filip Jakubčík a Louis Klein zapsali pro český tým celkové skóre 5 ran pod par a do druhého dne startovali z velmi nadějné dělené 10. pozice.

Kouč Harry Scott po prvním dni nešetřil chválou a připravoval plán, jak se další den vypořádat s extrémně náročnými podmínkami: „Všichni tři dnes hráli fantasticky od odpaliště až po green. Velmi málo chybovali a náročné odpaly se zdály být poměrně jednoduché. I když jsme měli spoustu příležitostí na birdie, mám pocit, že některé rány zůstaly na hřišti. Zítra odpalujeme v poledním horku a odpoledne má tendenci trochu více foukat, takže bude dobré zhodnotit situaci po 2. kole.“

Do druhého dne vlétli na hřiště naši ve velkém stylu. Tahoun týmu Filip Jakubčík vylepšil své skóre z předchozího dne o další 2 rány pod par na -5 a k němu se tentokrát přidal Petr Hrubý se zápisem 4 ran pod par. Češi tedy zapisovali druhý den -9, díky čemuž rázem poskočili na dohled medailovým pozicím na 4. dělené místo.

V průběhu třetího dne se Češi vyšvihli až na třetí místo. Z místa konání turnaje se nám ozval také fanoušek našeho týmu Jiří Novosad: „Nedokážete si představit, v jakých podmínkách se hraje. Je zde 40 stupňů a brutální vlhkost.“ Harry Scott po třetím kole komentoval aktuální dění: „Na druhé devítce se přidal silný vítr a hřiště se stalo velice náročné. Kluci do třetího dne nastupovali lehce nervózní, ale zvládli to velice dobře. Petr Hrubý udržel ve třetím kole nervy a zahrál jen 24 puttů. Na poslední jamce si Filip přihrál svojí wedgí metr od jamky a bylo z toho birdie. Jsme dvě rány od medailových pozic, těšíme se na zítřek.“

Českému týmu aktuálně patří pátá příčka s odstupem dvou ran na druhé místo, které mezi sebou dělí hráči Francie a Norska. Na prvním místě je amatérský tým z USA, na který český tým ztrácí pouze šest ran. Odstupy na dalších příčkách jsou však velice těsné a od úspěchu a neúspěchu kteréhokoliv týmu budou rozhodovat detaily.

To, že náš tým v silné konkurenci sahá po fantastickém výsledku, komentoval na sociálních sítích také technický ředitel ČGF Luboš Klikar: „Je to hodně natěsno, ale díváme se pořád nahoru. Ubrat další dvě tři rány a může z toho být naprostá senzace. Držím palce, kluci – jste skvělí!“

V sobotu čeká naše hráče poslední den, již teď dosáhli na nejprestižnějším světovém podniku amatérských družstev fantastického úspěchu a ostatní světové týmy se učí vyslovovat jména Filipa Jakubčíka, Louise Kleina a Petra Hrubého.

Výkon našich v rozhodujícím 4. dni WATC v Abú Dhabí sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: USGA/Steven Gibbons

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Pátek 20. října 2023
Všechny články autora

Související články

V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein
V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein

21.04.2024 | Reprezentační amatérské týmy mužů a žen vezou z čtyřdenního European Nations Championship v Sotogrande především cenné zkušenosti. Na startu sezony a s nejmladšími hráčkami v poli skončil tým žen na chvostu žebříčku, mužský tým na 15. místě táhl svým individuálním výkonem celkově devátý Louis Klein.

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...
Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...

16.04.2024 | České amatérské týmy mužů a žen odehrají ve dnech 17.-20.4. další ročník jednoho z vrcholů evropského amatérského golfového kalendáře – European Nations Championship. Na tradičně pořadatelském hřišti ve španělském Real Club de Golf Sotogrande se utkají v týmových i individuálních soutěžích.

Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku
Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku

16.02.2024 | Jednou z prvních velkých výzev nové sportovní manažerky ČGF Adély Koukalové je organizace tréninkových kempů pro hráče a hráčky Národních tréninkových skupin. Série pěti týdenních kempů nasměrovaných do prověřených golfových resortů v Turecku startuje již v neděli 18.

Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...
Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...

23.11.2023 | Na začátku srpna spustila ČGF ve spolupráci s českou firmou Tony Trevis fanshop českého národního týmu. Pod hlavičkou Czechia Golf může golfový hráč získat totožné oblečení jako reprezentanti Czech Golf Teamu. Necelý rok před LOH se český golfový fanoušek oblékne do barev české reprezentace.

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Češky na World Amateur Team Championship neuspěly
Češky na World Amateur Team Championship neuspěly

28.10.2023 | Český reprezentační výběr žen má za sebou vystoupení na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Jubilejní 30. Espirito Santo Trophy Češkám zůstala vzdálená více, než by odpovídalo jejich možnostem. Týmovou soutěž uzavřely na 30. příčce a individuálně figurovaly ve druhé polovině leaderboardu.

Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...
Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...

24.10.2023 | Silný reprezentační výběr nejlepších českých amatérských golfistek se pokusí navázat na týden starý historický úspěch mužů na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Boje o jubilejní 30. Espirito Santo Trophy se odehrají ve dnech 25.-28. října v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...
Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...

21.10.2023 | Amatérské mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí skončilo nejlepším umístěním českého týmu v historii šampionátu. Jen sedm týmů zahrálo lépe než Češi, kteří skončili dělení osmí. Během turnaje dokonce figurovali na medialové pozici a Filip Jakubčík na první příčce v individuální soutěži.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde