Česká golfová federace

Aktuality

České výběry míří na World Amateur Team Championships

České výběry míří na World Amateur Team Championships

Tomáš Přikryl, Pondělí 16. října 2023

Na amatérské mistrovství světa družstev do Abú Dhabí v SAE zamíří mužské a ženské reprezentační výběry nejlepších českých amatérských golfistů. Muži se utkají o Eisenhower Trophy ve dnech 18.-21. října, ženy o týden později o Espirito Santo Trophy ve dnech 25.-28. října.

International Golf Federation (IGF) ohlásila v prvním říjnovém týdnu finální seznamy hráčů, kteří budou reprezentovat své země v 36 mužských a 36 ženských týmech na amatérském mistrovství světa družstev (WATC) 2023 v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Šampionát pořádá Emirates Golf Federation pod hlavičkou IGF. Hostujícím hřištěm je National Course Abú Dhabi Golf Clubu, jehož ikonická klubovna ve tvaru sokola s roztaženými křídly se stala symbolem golfu na Blízkém východě. 18jamkové hřiště National Course s parem 72 je zasazeno do nádherné pouštní krajiny vzdáleno 20 min od centra.

Šampionát se hraje po čtyři dny na 72 jamek na rány. Každou zemi reprezentuje tým dvou nebo tří hráčů, přičemž se započítávají dva nejlepší výsledky v každém kole.

Do bojů o Eisenhower Trophy vede český tým kapitán Milan Mojžíš, amatérská mužská reprezentace cestuje ve složení Petr Hrubý, hrající univerzitní soutěže v USA, čerstvý mistr ČR na rány Filip Jakubčík z GC Brno a 14letá česká naděje z Albatrossu Louis Klein.

Do soutěže o Espirito Santo Trophy míří pod vedením kapitána Svatopluka Býmy letošní mistryně ČR na rány Veronika Kedroňová z GC Olomouc, druhá nejlepší česká amatérka Patricie Macková, třetí členkou je hvězda Junior Solheim Cupu a držitelka pozvání na LPGA Denisa Vodičková.

Jakou součást podpory amatérského výkonnostního golfu vysílá s oběma týmy Česká golfová federace i reprezentačního kouče Harryho Scotta.

V Abú Dhabí se koncem tohoto měsíce představí osm z deseti nejlepších hráček světového amatérského golfového žebříčku žen, včetně Švédky Ingrid Lindbladové (č. 1), Španělky Cayetany Fernandez Garcia-Poggio (č. 2), Minsol Kimové z Korejské republiky (č. 4) a Anny Davisové z USA (č. 5).

Čtyři z pěti nejlepších hráčů mužského žebříčku jsou v čele pole pro Eisenhower Trophy, včetně Christa Lamprechta z Jihoafrické republiky na 2. místě a Američanů Gordona Sargenta (č. 1), Nicka Dunlapa (č. 4) a Davida Forda (č. 5).

Úřadujícími mistryněmi z r. 2022 a držitelky Espirito Santo Trophy jsou Švédky, zatímco mužský Eisenhower Trophy prozatím drží tým z Itálie.

Výsledky soutěže družstev žen Espirito Santo Trophy sledujte zde.

Výsledky soutěže družstev mužů Eisenhower Trophy sledujte zde.

Připravil: -vrk-

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Pondělí 16. října 2023
Všechny články autora

Související články

V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein
V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein

21.04.2024 | Reprezentační amatérské týmy mužů a žen vezou z čtyřdenního European Nations Championship v Sotogrande především cenné zkušenosti. Na startu sezony a s nejmladšími hráčkami v poli skončil tým žen na chvostu žebříčku, mužský tým na 15. místě táhl svým individuálním výkonem celkově devátý Louis Klein.

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...
Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...

16.04.2024 | České amatérské týmy mužů a žen odehrají ve dnech 17.-20.4. další ročník jednoho z vrcholů evropského amatérského golfového kalendáře – European Nations Championship. Na tradičně pořadatelském hřišti ve španělském Real Club de Golf Sotogrande se utkají v týmových i individuálních soutěžích.

Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku
Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku

16.02.2024 | Jednou z prvních velkých výzev nové sportovní manažerky ČGF Adély Koukalové je organizace tréninkových kempů pro hráče a hráčky Národních tréninkových skupin. Série pěti týdenních kempů nasměrovaných do prověřených golfových resortů v Turecku startuje již v neděli 18.

Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...
Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...

23.11.2023 | Na začátku srpna spustila ČGF ve spolupráci s českou firmou Tony Trevis fanshop českého národního týmu. Pod hlavičkou Czechia Golf může golfový hráč získat totožné oblečení jako reprezentanti Czech Golf Teamu. Necelý rok před LOH se český golfový fanoušek oblékne do barev české reprezentace.

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Češky na World Amateur Team Championship neuspěly
Češky na World Amateur Team Championship neuspěly

28.10.2023 | Český reprezentační výběr žen má za sebou vystoupení na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Jubilejní 30. Espirito Santo Trophy Češkám zůstala vzdálená více, než by odpovídalo jejich možnostem. Týmovou soutěž uzavřely na 30. příčce a individuálně figurovaly ve druhé polovině leaderboardu.

Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...
Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...

24.10.2023 | Silný reprezentační výběr nejlepších českých amatérských golfistek se pokusí navázat na týden starý historický úspěch mužů na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Boje o jubilejní 30. Espirito Santo Trophy se odehrají ve dnech 25.-28. října v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...
Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...

21.10.2023 | Amatérské mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí skončilo nejlepším umístěním českého týmu v historii šampionátu. Jen sedm týmů zahrálo lépe než Češi, kteří skončili dělení osmí. Během turnaje dokonce figurovali na medialové pozici a Filip Jakubčík na první příčce v individuální soutěži.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde