Česká golfová federace

Aktuality

V Belgii pět českých hráček, Spilková si dává volno

V Belgii pět českých hráček, Spilková si dává volno

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 25. května 2023

Pětice českých golfistek nastupuje v tomto týdnu k pokračování Ladies European Tour, která se hraje v Belgii. Na Belgian Ladies Open startují Sára Kousková, Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová.

Po Aramco Team Series na Floridě, kde Klára Spilková skončila o ránu druhá za vítěznou Španělkou Carlotou Cigandou a kde se Sára Kousková dělila o 10. místo a uhrála svůj nejlepší výsledek na LET, se hráčky přesunuly zpět do Evropy. Turnaj Belgian Ladies Open se odehraje na hřišti Naxhelet Golf Clubu ve Wanze od pátku 26. do neděle 28. 5. s price money 300.000 eur, tedy stejnou dotací jako český turnaj Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.

Klára Davidson Spilková, celkově čtvrtá hráčka aktuálního pořadí celoročního žebříčku Race to Costa del Sol, si po Floridě dává volno, ale české kvinteto ji bude chtít v Belgii zastoupit. Sára Kousková usiluje o prodloužení perfektní bilance sedmi cutů ze sedmi odehraných turnajů. Na pozvání startuje Tereza Koželuhová, která ukázala formu nedělním vítězstvím na Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na dýšinském hřišti Greensgate.

„Na další LET turnaj v Belgii se moc těším. Doufám a věřím v to, že se mi na turnaji zadaří a užiju si ho naplno. S dalšími Češkami si zahraji cvičná kola, tak věřím, že na turnaj budu skvěle připravená,“ řekla před cestou Tereza Koželuhová.

Ve flightu s Angličankou Lily May Humphreys, letošní vítězkou turnaje v Joburg Ladies Open, půjde Jana Melichová, zatímco spoluhráčkou Terezy Melecké bude mj. Lydia Hall z Walesu, šampionka Ladies British Masters 2012. Melecká opět uspěla v týmové soutěži při Aramco na Floridě, kde byla třetí v trojici Lydie Ko a prošla cutem také v individuální soutěži. Poslední českou hráčkou na entry listu je Kristýna Napoleaová.

„Po týdnu v Americe, kde se hrálo v teple a na krásném, ale těžkém hřišti, jsem zase ráda v Evropě. Snažím se o rychlou aklimatizaci skrze časový posun a užívám si, že je tady zase dost spoluhráček z Česka. Hřiště znám již z loňského roku. Můj výsledek tady loni nebyl úplně dobrý, tak doufám, že se ze svých chyb poučím a předvedu dobrý výkon,“ komentuje českou ekipu a své cíle Tereza Melecká.

v Belgii se opět sešla velmi silná konkurence. Tvoří ji například domácí Manon De Roey, loňská vítězka Aramco Team Series z Thajska, někdejší evropská jednička Lee-Anne Pace z JAR nebo Němka Chiara Noja, která loni vyhrála turnaj LET Access Series na Zbraslavi a posléze také Aramco Team Series v Saúdské Arábii jako svůj první titul na LET.

Jak Pace, tak Noja jsou zároveň přihlášeny na Tipsport Czech Ladies Open v Royal Beroun Golf Clubu od 23. do 25. června, stejně jako další účastnice belgického turnaje a průběžně devátá hráčka sezony, Angličanka Alice Hewson.

Výsledky turnaje můžete sledovat zde

Foto: Mark Runnacles/ LET

Datum: Čtvrtek 25. května 2023
Všechny články autora

Související články

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Tipsport Czech Ladies Open: Šťastná domácí tř ...
Tipsport Czech Ladies Open: Šťastná domácí tř ...

15.06.2024 | Třináct českých golfistek je potvrzeno na turnaj Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour, která se odehraje od 21. do 23. června 2024 už popáté v Royal Golf Clubu Beroun.

Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem
Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem

13.06.2024 | Jako ostrý test bezprostředně před domácím Tipsport Czech Ladies Open využijí tři české hráčky turnaj Ladies Italian Open série LET v Itálii. O víkendu 14.-16. června na hřišti Golf Nazionale v italském Sutri chtějí doladit formu před Berounem Klára Davidson Spilková, Sára Kousková a Tereza Melecká.

Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum
Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum

30.05.2024 | Po týdnu stráveném ve Francii se Ladies European Tour (LET) vydává na dva turnaje do Švédska, z nichž jako první bude město Helsingborg a Allerum Golf Club hostit od pátku 31. května do neděle 2. června turnaj Dormy Open. Česká družina se zde rozroste o pátou stabilní členku LET Terezu Meleckou.

Hvězdný výsledek Davidson Spilkové na LET ve Francii
Hvězdný výsledek Davidson Spilkové na LET ve Francii

25.05.2024 | České hráčky okupovaly od čtvrtka až do soboty nejvyšší příčky na Jabra Ladies Open (LET) odehrávajícím se na hřišti Evian Resort Golf Clubu. Dva dny držela Jana Melichová dělenou 3. příčku, v sobotu ji v TOP5 vystřídala Klára Davidson Spilková, když po skvělém výkonu skončila dělená pátá.

Amundi German Masters ozdobilo české eso
Amundi German Masters ozdobilo české eso

19.05.2024 | Třetí květnový víkend patřil na okruhu LET Amundi German Masters. Z neobvykle početné skupiny šesti českých profesionálek se do víkendového finále podívala jen obhájkyně Kristýna Napoleaová a aktuální česká jednička na LET Sára Kousková. Turnaj ozdobila Tereza Melecká svým prvním esem kariéry.

Český sextet zahraje na LET v Německu
Český sextet zahraje na LET v Německu

15.05.2024 | Od čtvrtka 16. května do neděle se na Golf & Country Club Seddiner See koná Amundi German Masters. LET se tak vrací na svůj mateřský kontinent a otevírá očekávanou etapu, do které vkročí hned šestice českých profesionálek v čele s obhájkyní loňského titulu na German Masters Kristýnou Napoleaovou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde