Česká golfová federace

Aktuality

V Belgii pět českých hráček, Spilková si dává volno

V Belgii pět českých hráček, Spilková si dává volno

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 25. května 2023

Pětice českých golfistek nastupuje v tomto týdnu k pokračování Ladies European Tour, která se hraje v Belgii. Na Belgian Ladies Open startují Sára Kousková, Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová.

Po Aramco Team Series na Floridě, kde Klára Spilková skončila o ránu druhá za vítěznou Španělkou Carlotou Cigandou a kde se Sára Kousková dělila o 10. místo a uhrála svůj nejlepší výsledek na LET, se hráčky přesunuly zpět do Evropy. Turnaj Belgian Ladies Open se odehraje na hřišti Naxhelet Golf Clubu ve Wanze od pátku 26. do neděle 28. 5. s price money 300.000 eur, tedy stejnou dotací jako český turnaj Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.

Klára Davidson Spilková, celkově čtvrtá hráčka aktuálního pořadí celoročního žebříčku Race to Costa del Sol, si po Floridě dává volno, ale české kvinteto ji bude chtít v Belgii zastoupit. Sára Kousková usiluje o prodloužení perfektní bilance sedmi cutů ze sedmi odehraných turnajů. Na pozvání startuje Tereza Koželuhová, která ukázala formu nedělním vítězstvím na Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na dýšinském hřišti Greensgate.

„Na další LET turnaj v Belgii se moc těším. Doufám a věřím v to, že se mi na turnaji zadaří a užiju si ho naplno. S dalšími Češkami si zahraji cvičná kola, tak věřím, že na turnaj budu skvěle připravená,“ řekla před cestou Tereza Koželuhová.

Ve flightu s Angličankou Lily May Humphreys, letošní vítězkou turnaje v Joburg Ladies Open, půjde Jana Melichová, zatímco spoluhráčkou Terezy Melecké bude mj. Lydia Hall z Walesu, šampionka Ladies British Masters 2012. Melecká opět uspěla v týmové soutěži při Aramco na Floridě, kde byla třetí v trojici Lydie Ko a prošla cutem také v individuální soutěži. Poslední českou hráčkou na entry listu je Kristýna Napoleaová.

„Po týdnu v Americe, kde se hrálo v teple a na krásném, ale těžkém hřišti, jsem zase ráda v Evropě. Snažím se o rychlou aklimatizaci skrze časový posun a užívám si, že je tady zase dost spoluhráček z Česka. Hřiště znám již z loňského roku. Můj výsledek tady loni nebyl úplně dobrý, tak doufám, že se ze svých chyb poučím a předvedu dobrý výkon,“ komentuje českou ekipu a své cíle Tereza Melecká.

v Belgii se opět sešla velmi silná konkurence. Tvoří ji například domácí Manon De Roey, loňská vítězka Aramco Team Series z Thajska, někdejší evropská jednička Lee-Anne Pace z JAR nebo Němka Chiara Noja, která loni vyhrála turnaj LET Access Series na Zbraslavi a posléze také Aramco Team Series v Saúdské Arábii jako svůj první titul na LET.

Jak Pace, tak Noja jsou zároveň přihlášeny na Tipsport Czech Ladies Open v Royal Beroun Golf Clubu od 23. do 25. června, stejně jako další účastnice belgického turnaje a průběžně devátá hráčka sezony, Angličanka Alice Hewson.

Výsledky turnaje můžete sledovat zde

Foto: Mark Runnacles/ LET

Datum: Čtvrtek 25. května 2023
Všechny články autora

Související články

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde