Česká golfová federace

Aktuality

Ladies European Tour pokračuje s šesti Češkami

Ladies European Tour pokračuje s šesti Češkami

Tomáš Přikryl, Středa 10. května 2023

Do Evian Resort Golf Clubu ve Francii míří šest českých golfistek na nadcházející Jabra Ladies Open okruhu Ladies European Tour. S téměř kompletní evropskou špičkou se utká, Klara Davidson Spilkova, Jana Melichova, Sara Kouskova, Tereza Melecká a Kristyna Napoleaová, Tereza Kozeluhová.

V pořadí osmý letošní turnaj LET se po téměř dvouměsíční pauze přesouvá do Evropy. Ve dnech 11. – 13. května se pokusí celkem 132 hráček projít cutem a zahrát si o 300.000 eur prize money. Hřiště Evian Resort Golf Club (par 71) nabídne nádherné výhledy, ale pravděpodobně také ztížené povětrnostní podmínky.

„Hřiště je ve skvělém stavu, ale koncem týdne má hodně pršet a být poměrně zima. Nebude to lehké, zvláště pokud najdete míček v opravdu hustém roughu. Tak uvidíme, co nás čeká,“ komentuje Klára Davidson Spilková a doplňuje ji Sára Kousková: „Výhledy na Ženevské jezero a Mont Blanc jsou dechberoucí. Stejně ale jako místní greeny, které nás všechny dost prověří. Celkově je hřiště velmi technické a bude tak pro nás velmi dobrým testem a výzvou.“

Počasí dělá starosti i Janě Melichové, ovšem z jiných a překvapivých důvodů. Melichová se totiž rozhodla od nadcházejícího Jabra Ladies Open hrát na každém turnaji LET v rukavici, jež na hřbetu ponese originální dílo českého umělce se symboly pořadatelské země.

„Budu se snažit odehrát v rukavici všechna kola a doufám, že plány nenaruší špatné počasí, které se na turnaj předpovídá,“ věří Jana Melichová, která má poprvé za deset měsíců profesionálního statusu jako caddieho svého přítele, golfistu Jakuba Maštalíře.

Poprvé se letos na LET podívá Tereza Koželuhová, která po absolvování bakalářských zkoušek zahájila sezónu později, v dubnu na Terre Blanche Ladies Open prošla cutem. Na LET se vrací také Kristýna Napoleaová. Loni druhá hráčka z prestižního Aramco Saudi Ladies International začala právě před rokem laborovat se zraněními, která vyústila v hlubší potíže. 

Na lepší výsledky zatím čeká Tereza Melecká, která z pěti turnajů prošla dvěma cuty a nejvýše skončila jako 36. v pořadí v Maroku.

Startovní časy našich hráček:

  • 8:12 (15. jamka): Tereza Koželuhová
  • 8:56 (15. jamka): Klára Davidson Spilková
  • 12:30 (15. jamka): Sára Kousková
  • 12:41 (15. jamka): Jana Melichová
  • 12:52 (15. jamka): Tereza Melecká
  • 13:36 (15. jamka): Kristyna Napoleaová

Z hráček, které se objeví na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně (23. – 25. června), startují ve Francii kromě Pii Babnik např. Lee-Anne Pace (JAR), Lily May Humphreys (Anglie), Johanna Gustavsson (Švédsko) a Ana Pelaez (Španělsko).

Ve stejném termínu jako LET bude ve švýcarském Gams - Werdenberg Golf Club pokračovat i nižší soutěž LET Accces Series turnajem Flumserberg Ladies Open za účasti tří českých golfistek Kristýny Lebové, Šideri Váňové a Kateřiny Vlašínové.

Výsledky LET - Jabra Ladies Open sledujte zde

Výsledky LETAS - Flumserberg Ladies Open sledujte zde

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones/ LET

Datum: Středa 10. května 2023
Všechny články autora

Související články

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Tipsport Czech Ladies Open: Šťastná domácí tř ...
Tipsport Czech Ladies Open: Šťastná domácí tř ...

15.06.2024 | Třináct českých golfistek je potvrzeno na turnaj Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour, která se odehraje od 21. do 23. června 2024 už popáté v Royal Golf Clubu Beroun.

Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem
Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem

13.06.2024 | Jako ostrý test bezprostředně před domácím Tipsport Czech Ladies Open využijí tři české hráčky turnaj Ladies Italian Open série LET v Itálii. O víkendu 14.-16. června na hřišti Golf Nazionale v italském Sutri chtějí doladit formu před Berounem Klára Davidson Spilková, Sára Kousková a Tereza Melecká.

Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum
Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum

30.05.2024 | Po týdnu stráveném ve Francii se Ladies European Tour (LET) vydává na dva turnaje do Švédska, z nichž jako první bude město Helsingborg a Allerum Golf Club hostit od pátku 31. května do neděle 2. června turnaj Dormy Open. Česká družina se zde rozroste o pátou stabilní členku LET Terezu Meleckou.

Hvězdný výsledek Davidson Spilkové na LET ve Francii
Hvězdný výsledek Davidson Spilkové na LET ve Francii

25.05.2024 | České hráčky okupovaly od čtvrtka až do soboty nejvyšší příčky na Jabra Ladies Open (LET) odehrávajícím se na hřišti Evian Resort Golf Clubu. Dva dny držela Jana Melichová dělenou 3. příčku, v sobotu ji v TOP5 vystřídala Klára Davidson Spilková, když po skvělém výkonu skončila dělená pátá.

Amundi German Masters ozdobilo české eso
Amundi German Masters ozdobilo české eso

19.05.2024 | Třetí květnový víkend patřil na okruhu LET Amundi German Masters. Z neobvykle početné skupiny šesti českých profesionálek se do víkendového finále podívala jen obhájkyně Kristýna Napoleaová a aktuální česká jednička na LET Sára Kousková. Turnaj ozdobila Tereza Melecká svým prvním esem kariéry.

Český sextet zahraje na LET v Německu
Český sextet zahraje na LET v Německu

15.05.2024 | Od čtvrtka 16. května do neděle se na Golf & Country Club Seddiner See koná Amundi German Masters. LET se tak vrací na svůj mateřský kontinent a otevírá očekávanou etapu, do které vkročí hned šestice českých profesionálek v čele s obhájkyní loňského titulu na German Masters Kristýnou Napoleaovou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde