Česká golfová federace

Aktuality

LET pokračuje v Jižní Africe i s českým zastoupením

LET pokračuje v Jižní Africe i s českým zastoupením

Tomáš Přikryl, Úterý 7. března 2023

Okruh Ladies European Tour pokračuje již druhým týdnem v Jihoafrické republice, kde se od středy bude hrát čtyřdenní turnaj Investec South African Women’s Open. Na start se postaví také čtyři české profesionálky – Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

Nejvyšší ženský profesionální okruh na našem kontinentu Ladies European Tour (LET) se v termínu od 8.–11. března přesouvá do Kapského Města, kde se pořádá již pátý podnik letošní sezóny Investec South African Women’s Open s dotací 320.000 euro.

Mezi 132 golfistkami se na start hřiště Steenberg Golf Club s parem 72 a délkou 5801 metrů postaví také čtyři české reprezentantky Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

Davidson Spilková bude navazovat na skvělý výsledek z turnaje Joburg Ladies Open, na kterém se v minulém týdnu po útoku na třetí profesionální titul umístila na parádním děleném čtvrtém místě.

Nejlepší české profesionálce se dařilo také v jejím prvním turnaji této sezóny, kdy v Saúdské Arábii mezi světovou elitou vybojovala dělenou 40. příčku. Jen po dvou odehraných podnicích jí patří 15. příčka v celoročním žebříčku Race to Costa del Sol.

Kousková má rovněž skvěle rozjetou sezónu, ve které třikrát ze tří startů prošla do finálových kol. Nejlépe se umístila dělená 24. v Maroku a s pokračující sezónou je stále více odhodlaná mířit na ještě lepší umístění.

„Z Joburgu si do dalších týdnů beru to, že jsem schopná bojovat. Vše jsem si vyhodnotila s týmem a teď už se těším na nový turnaj. Jedním z klíčů bude udržet koncentraci minimálně tak, jak se mi to dařilo třeba na turnaji v Maroku,“ hodnotí golfistka, která je letos nováčkem na LET.

„S Janou Melichovou jsme se přesunuly do Kapského Města a v pondělí jsme už měly možnost pořádně potrénovat. Hřiště a jeho okolí je fantastické. Je to tady neskutečně větrné, ale to ke golfu prostě patří. Tak uvidíme, co nám následující dny přinesou,“ komentuje první pocity z nového dějiště Kousková.

Rovněž Melichová je nováčkem na nejvyšší evropské tour po fantastickém vítězství na berounském Tipsport Czech Ladies Open v loňském roce.

Největším letošním úspěchem české reprezentantky na LET doposud bylo dělené páté místo na Lalla Meryem Cupu. Tento výsledek jí zajistil start v pětimiliónovém turnaji Saudi Ladies International, ve kterém rovněž prošla cutem do víkendu.

Čtvrtou českou hráčkou v druhém jihoafrickém turnaji je Tereza Melecká, pro kterou je to již druhá sezóna na LET. Pětadvacetileté profesionálce se také dařilo v Maroku, kde se po odehraném víkendu umístila na dělené 36. příčce.

„Na turnaj v Kapském Městě se těším. Hřiště je v super kondici a výhledy jsou dechberoucí. Doufám, že nám zítra vyjde lepší počasí než v loňském ročníku,“ posílá zprávy z dějiště čtyřiadvacetiletá hráčka.

"Nesmírně si užívám trénink a hru venku, jelikož v Česku to zatím není možné a dvá týdny jsem teď musela trénovat v indooru. Přechod z indooru na hřiště pro mě není lehký a trvá mi nějakou dobu se adaptovat. Doufám, že mi venkovní trénink brzy přinese větší herní pohodu a budu se zlepšovat i v soutěžních kolech," dodává Melecká.

Startovní časy:

7:20 (1. jamka): L. Assad, Sára Kousková, L. Hall

7:30 (10. jamka): C. Alexander, Klára Davidson Spilková, A. Pelaez Trivino

7:50 (1. jamka): M. MacLaren, Jana Melichová, K. Henry

12:50 (1. jamka): D. Dagar, H. Davis, Tereza Melecká

Foto: Tristan Jones/ LET

Datum: Úterý 7. března 2023
Všechny články autora

Související články

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies ...
Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies ...

28.09.2023 | Ve francouzském Deauville na hřišti Golf Barriere se od čtvrtka 28. do soboty 30. září hraje jeden z posledních turnajů závěrečné podzimní fáze Ladies European Tour. Na start se postavily čtyři české profesionálky. Sára Kousková zvládla první kolo za 67 ran.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...
Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...

10.09.2023 | Ze čtveřice českých hráček na nizozemské zastávce Ladies European Tour se třem z nich podařilo projít cutem do finálové neděle. Mohutný finiš ve 3. kole vynesl Kláru Davidson Spilkovou na dělenou 15. příčku, Jana Melichová a Sára Kousková skončily ve čtvrté a páté desítce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde