Česká golfová federace

Aktuality

Beřovice: triumf Dominika Pavoučka a Denisy Vodičkové

Beřovice: triumf Dominika Pavoučka a Denisy Vodičkové

Luboš Klikar, Neděle 22. května 2022

Elitní amatéři Dominik Pavouček a Denisa Vodičková slavili vítězství ve druhém turnaji Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, který od pátku 20. do neděle 22. května hostily Beřovice. Turnaji, který nepostrádal dramatičnost až do posledních jamek, přálo skvělé letní počasí.

ŽENY
Denise Vodičkové se podařilo obhájit vítězství z prvního turnaje nové túry na Kaskádě (6.-8. května), když se do čela výsledkové listiny mazácky dostala v pravý čas – po finálové kole. V něm hrála výtečných 70; -2 a zvítězila s přesvědčivým náskokem pěti úderů před všemi svými konkurentkami, kterým se naopak poslední kolo až tolik nepovedlo. Na druhé místo se posunula jedna ze tří profesionálek ve startovním poli – Kateřina Vlašínová, která předvedla tři vyrovnaná kola. Medailistky doplnila Sofie Dimitrova, kterou lepší umístění stálo nepodařené sobotní kolo v silném větru, ale která i tak zářila spokojeností. Díky vítězství v turnaji Denisa Vodičková kromě finanční výhry ve výši 22.500 Kč získala i hrací kartu na turnaj Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour, který se od 24. do 26. června hraje v Berouně. Budeme Denise, ale i všem dalším Češkám ve startovním poli držet palce!
 
Nejlepší hráčky v Beřovicích
 
MUŽI
Dominik Pavouček má na začátku sezóny fazónu jako hrom. Po čtvrtém místě na Kaskádě – nejlepší amatér – to znovu potvrdil i v Beřovicích. Tentokrát však už nechal všechny profesionály za sebou. Spolu s ním na stupně vítězů vystoupili druhý Štěpán Daněk a třetí Stanislav Matuš. V Top 11 nakonec skončilo osm profesionálů a tři amatéři, jenže ti si zásluhou Dominika Pavoučka připsali vítězství. Také v kategorii mužů se kromě finančních výher udělovala speciální cena – dvě hrací karty na turnaj Kaskáda Golf Challenge ze série European Challenge Tour, který se od 16. do 19. června hraje ve známém jihomoravském resortu a které získali dva nejlepší amatéři z Beřovic – Dominik Pavouček a David Benák. Také jim a dalším Čechům ve startovním poli na Kaskádě budeme hodně fandit.
 
Nejlepší hráči v Beřovicích
 
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour má nyní kvůli čtyřem červnovým profesionálním turnajům v ČR přestávku až do poloviny července. Třetí turnaj série hostí oblíbená Kunětická Hora – od pátku 22. do neděle 24. července. Věříme, že hráčská konkurence ve východních Čechách bude v obou kategoriích ještě o chlup silnější než teď v Beřovicích. Kromě celkových prize money ve výši 300.000 Kč Kunětická Hora v červenci nabídne také jednu speciální cenu pro nejlepšího amatéra – divokou kartu na profesionální turnaj Penati Slovak Open 2022 (11.-13. září).
 
Foto: Zdeněk Sluka
 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Neděle 22. května 2022
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde