Česká golfová federace

Aktuality

Beřovice: triumf Dominika Pavoučka a Denisy Vodičkové

Beřovice: triumf Dominika Pavoučka a Denisy Vodičkové

Luboš Klikar, Neděle 22. května 2022

Elitní amatéři Dominik Pavouček a Denisa Vodičková slavili vítězství ve druhém turnaji Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, který od pátku 20. do neděle 22. května hostily Beřovice. Turnaji, který nepostrádal dramatičnost až do posledních jamek, přálo skvělé letní počasí.

ŽENY
Denise Vodičkové se podařilo obhájit vítězství z prvního turnaje nové túry na Kaskádě (6.-8. května), když se do čela výsledkové listiny mazácky dostala v pravý čas – po finálové kole. V něm hrála výtečných 70; -2 a zvítězila s přesvědčivým náskokem pěti úderů před všemi svými konkurentkami, kterým se naopak poslední kolo až tolik nepovedlo. Na druhé místo se posunula jedna ze tří profesionálek ve startovním poli – Kateřina Vlašínová, která předvedla tři vyrovnaná kola. Medailistky doplnila Sofie Dimitrova, kterou lepší umístění stálo nepodařené sobotní kolo v silném větru, ale která i tak zářila spokojeností. Díky vítězství v turnaji Denisa Vodičková kromě finanční výhry ve výši 22.500 Kč získala i hrací kartu na turnaj Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour, který se od 24. do 26. června hraje v Berouně. Budeme Denise, ale i všem dalším Češkám ve startovním poli držet palce!
 
Nejlepší hráčky v Beřovicích
 
MUŽI
Dominik Pavouček má na začátku sezóny fazónu jako hrom. Po čtvrtém místě na Kaskádě – nejlepší amatér – to znovu potvrdil i v Beřovicích. Tentokrát však už nechal všechny profesionály za sebou. Spolu s ním na stupně vítězů vystoupili druhý Štěpán Daněk a třetí Stanislav Matuš. V Top 11 nakonec skončilo osm profesionálů a tři amatéři, jenže ti si zásluhou Dominika Pavoučka připsali vítězství. Také v kategorii mužů se kromě finančních výher udělovala speciální cena – dvě hrací karty na turnaj Kaskáda Golf Challenge ze série European Challenge Tour, který se od 16. do 19. června hraje ve známém jihomoravském resortu a které získali dva nejlepší amatéři z Beřovic – Dominik Pavouček a David Benák. Také jim a dalším Čechům ve startovním poli na Kaskádě budeme hodně fandit.
 
Nejlepší hráči v Beřovicích
 
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour má nyní kvůli čtyřem červnovým profesionálním turnajům v ČR přestávku až do poloviny července. Třetí turnaj série hostí oblíbená Kunětická Hora – od pátku 22. do neděle 24. července. Věříme, že hráčská konkurence ve východních Čechách bude v obou kategoriích ještě o chlup silnější než teď v Beřovicích. Kromě celkových prize money ve výši 300.000 Kč Kunětická Hora v červenci nabídne také jednu speciální cenu pro nejlepšího amatéra – divokou kartu na profesionální turnaj Penati Slovak Open 2022 (11.-13. září).
 
Foto: Zdeněk Sluka
 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Neděle 22. května 2022
Všechny články autora

Související články

Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenban ...
Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenban ...

09.06.2024 | S letos nejpočetnější hráčskou účastí se 7.-9.6. na hřišti GC Mnich odehrál 3. turnaj základní části Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 (RB COGT). V silné konkurenci si suverénně došli pro vítězství Jiří Zuska a Sofie Hlinomazová. Ta si prvenstvím zajistila i premiérový start na LET v Berouně.

3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška
3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška

04.06.2024 | V dějišti třetího turnaje základní fáze Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024, na hřišti GC Mnich, se v pátek 7. června sejde dosud nejpočetnější hráčská konkurence. Stopadesátka profesionálních i amatérských hráčů a hráček zabojuje o body a kvalifikaci do Grand finále.

2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...
2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...

19.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, odehraný o víkendu 17.-19. května v Sokolově, má své vítěze opět z řad amatérů. Tentokrát se prosadili devatenáctiletý David Tomi z RGC Mariánské Lázně a jedenadvacetiletá Natálie Saint Germain z Prague City Golf Clubu.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...

16.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour přivítá po třech letech hřiště na západě Čech v Sokolově. Během víkendu 17.-19. května tu budou pokračovat boje profesionálních i amatérských hráčů a hráček o body do nejprestižnější otevřené série ČGF.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

05.05.2024 | Na brněnské Kaskádě ve dnech 3.-5.5. otevřeli amatérští i profesionální golfisté z Česka i ze zahraniční nejvýznamnější domácí sérii otevřených turnajů pod hlavičkou ČGF. První část Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 ovládly mladé amatérské naděje českého golfu Louis Klein a Julie Oplatková.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...

02.05.2024 | Nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF odstartuje o víkendu 3.-5.5. na brněnské Kaskádě a hráči si hned od prvního turnaje budou zvykat na novinku. ČGF jde vstříc divákům zavedením elektronické skórkarty (ESC) do všech turnajů RB COGT.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde