Česká golfová federace

Aktuality

Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour

Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour

Tomáš Přikryl, Neděle 9. června 2024

S letos nejpočetnější hráčskou účastí se 7.-9.6. na hřišti GC Mnich odehrál 3. turnaj základní části Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 (RB COGT). V silné konkurenci si suverénně došli pro vítězství Jiří Zuska a Sofie Hlinomazová. Ta si prvenstvím zajistila i premiérový start na LET v Berouně.

Na třetím turnaji základní části RB COGT na Mnichu znamenalo 150členné hráčské pole letošní účastnický rekord a potvrdila se tak prestiž a význam této série pro profesionální i amatérské české hráče.

Do mužské části turnaje nastoupil ve velkém stylu Jan Cafourek, když o jedinou ránu mu chybělo dorovnání rekordu hřiště 64 ran Jakuba Jandy. I tak jeho 65 ran bylo během zbytku turnaje nad síly ostatních soupeřů. Ke své škodě se Cafourek zbylá dvě kola nedostal pod 70 ran a nakonec místa na stupních vítězů přenechal jiným. Velmi vyrovnanými třemi koly pod 70 ran a hrou prakticky bez chyb se prezentoval na 3. COGT profesionál Jiří Zuska a nakonec po kolech 68, 67, 67 vcelku bez potíží uhájil turnajové vítězství. Po slavnostním vyhlášení své vystoupení mohl zhodnotit spokojeně: „Dařilo se mi po celé tři dny, nemohu říct, že by něco vysloveně nešlo, nebo že bych se trápil. A samozřejmě jsem si hodně pomáhal na pětiparech, to se vždy projeví. Byl to příjemný turnaj s výborným výsledkem.”

Stupně vítězů si na Mnichu tentokrát pro sebe zabrali výhradně profesionálové. Za Jiřím Zuskou skončil s odstupem čtyř ran Šimon Zach a o šest ran horší Štěpán Daněk na místě třetím.

Ženskou kategorii velmi suverénně ovládla jediná žena, čerstvá maturantka Sofie Hlinomazová z Golf Clubu Brno: „Moje pocity z turnaje jsou krásné, především z toho důvodu, že na turnaj jsem přijela bez velkých očekávání. Před dvěma týdny jsem úspěšně složila maturitu a na golf bylo mnohem méně času než roky doposud. Byla jsem sama zvědavá, jak to půjde a jestli se dostanu zpátky do rytmu hrací sezony. Do každého dne jsem nastupovala s tím, že se ukáže, jaký je momentálně můj golf. Z tréninku jsem věděla, že dobře puttuju, ale turnajový stress je něco jiného. Snažila jsem hrát stále v klidu a soustředěně a když jsem věděla, že mám dostatečný náskok, snažila jsem se dál hrát bez chyb. Po těch -4 v prvním kole jsem si říkala, jestli jsem si nenastavila laťku příliš vysoko, ale ukázalo se, že to nebyla náhoda a hrála jsem vyrovnaně všechna tři kola. Takovýhle výsledek je pro mě boom a jsem za něj strašně ráda, protože mě to nesmírně nakoplo, zvlášť takhle na začátku sezony. Věřím, že předvedu ještě víc. 12. srpna odlétám do Ameriky, kde budu hrát univerzitní golf a extrémně se na to těším. Po třech dnech tady jsem nesmírně šťastná také z toho, že jsem si vybojovala hrací kartu na Ladies European Tour v Berouně. Je to pro mě doslova splněný sen a na tuto zkušenost se hrozně těším. Věřím, že tam nikoho, ani sebe, nezklamu a předvedu minimálně stejně dobrý výsledek jako dnes tady na Mnichu.“

Sofie Hlinomazová jako jediná žena zahrála všechna tři kola pod 70 ran a na její výsledek 69, 69, 68 neměla žádná ze soupeřek odpověď. Druhá Klára Hurtová z GC Třinec měla odstup 11 ran a klubová kolegyně Hlinomazové Barbora Vinkler brala třetí místo s odstupem 14 ran za vítězkou.

Výsledky 3. RB COGT 2024 najdete zde.

Další program kalendáře COGT 2024:

  • 29.-31.8. čt-so 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour Čeladná - Old Course
  • 13.-15.9. pá-ne 5. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - Grand Final Beřovice

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Neděle 9. června 2024
Všechny články autora

Související články

3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška
3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška

04.06.2024 | V dějišti třetího turnaje základní fáze Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024, na hřišti GC Mnich, se v pátek 7. června sejde dosud nejpočetnější hráčská konkurence. Stopadesátka profesionálních i amatérských hráčů a hráček zabojuje o body a kvalifikaci do Grand finále.

2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...
2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...

19.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, odehraný o víkendu 17.-19. května v Sokolově, má své vítěze opět z řad amatérů. Tentokrát se prosadili devatenáctiletý David Tomi z RGC Mariánské Lázně a jedenadvacetiletá Natálie Saint Germain z Prague City Golf Clubu.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...

16.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour přivítá po třech letech hřiště na západě Čech v Sokolově. Během víkendu 17.-19. května tu budou pokračovat boje profesionálních i amatérských hráčů a hráček o body do nejprestižnější otevřené série ČGF.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

05.05.2024 | Na brněnské Kaskádě ve dnech 3.-5.5. otevřeli amatérští i profesionální golfisté z Česka i ze zahraniční nejvýznamnější domácí sérii otevřených turnajů pod hlavičkou ČGF. První část Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 ovládly mladé amatérské naděje českého golfu Louis Klein a Julie Oplatková.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...

02.05.2024 | Nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF odstartuje o víkendu 3.-5.5. na brněnské Kaskádě a hráči si hned od prvního turnaje budou zvykat na novinku. ČGF jde vstříc divákům zavedením elektronické skórkarty (ESC) do všech turnajů RB COGT.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde