Česká golfová federace

Aktuality

Výborné kolo Meleckou posunulo do třetí desítky

Výborné kolo Meleckou posunulo do třetí desítky

Petr Halaburda, Neděle 1. května 2022

Podruhé v průběhu turnaje LET v Austrálii zahrála Tereza Melecká pod par hřiště a v konečném pořadí jí to pomohlo v posunu do třetí desítky a zisku 2700 eur. Dařilo se i Karolíně Vlčkové, která po vydařeném druhém kole ve finále nakonec propadla na 55. místo.

Závěrečné kolo australského tripu vyšlo Tereze Melecké výborně. Na turnaji Women's NSW Open zopakovala výkon z druhého kola a konečné skóre +4 (72+71+78+71) znamenalo výrazný posun v leaderboardu a také získala dosud největší výdělek ve své nedlouhé profesionální kariéře a posun na 83. místo sezónního žebříčku Race to Costa del Sol.

“Začala jsem asi nejlépe, co to šlo. Na prvních třech jamkách jsem zahrála birdie, což mě neuvěřitelně nakoplo,” vzkázala v tiskové zprávě Melecká. “Přestože bylo třetí kolo z mé strany slabší, tak hodnotím turnaj opravdu pozitivně,” připomíná česká hráčka, že nebýt jednodenního výpadku, tak si mohla připsat výraznější úspěch. Meleckou nyní čeká transfer do Španělska, kde se hraje další turnaj v rámci Ladies European Tour.

Další Češka Kristýna Napoleaová, která se drží na výborné čtrnácté příčce žebříčku, se z turnaje na jihu Evropy s předstihem omluvila kvůli zraněným žebrům.

Šideri Váňová obsadila s výsledkem +17 (72+76+78+79) až 69. příčku.

Karolína Vlčková prošla lehce cutem na turnaji Garden City Charity Classic v Kansasu, který patří do EPSON Tour. Česká profesionálka dostala letos první šanci na start ve druhé americké sérii a dařilo se jí velmi dobře: před třetím kolem byla na skóre Even par (73+71) a držela umístění na 20. pozici. Finálové kolo se jí už tolik nevydařilo, přidala 77 ran a v konečném pořadí je dělená pětapadesátá.

LEADERBOARD LET
LEADERBOARD EPSON Tour

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Neděle 1. května 2022
Všechny články autora

Související články

Melecká s Váňovou si v Austrálii pohoršily, Vlčková ...
Melecká s Váňovou si v Austrálii pohoršily, Vlčková ...

30.04.2022 | Pokles leaderboardem zaznamenaly Tereza Melecká a Šideri Váňová po třetím kole druhého turnaje série LET na australské půdě. Ve hře o cut na turnaji americké EPSON Tour je po prvním nedohraném kole Karolína Vlčková.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour
Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

27.05.2021 | Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024
Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

12.12.2023 | V první fázi bitvy o členství na Ladies European Tour 2024 uspěly Tereza Koželuhová a Tereza Melecká. Ve tříkolové první fázi Lalla Aicha Q-school v Maroku se obě české profesionálky kvalifikovaly do finálových bojů o hrací karty na LET 2024. Šideri Váňová končí, přestože dvě kola sahala po postupu.

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...
Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...

09.12.2023 | Na Lalla Aicha Q-school v Maroku od 10. do 12.12. čeká české profesionálky Terezu Koželuhovou, Šideri Váňovou a Terezu Meleckou souboj se dvěma stovkami profesionálních i amatérských golfistek ze čtyřicítky zemí světa o postup do finálových bojů o členství na Ladies European Tour 2024.

Dva týdny v Jižní Africe i s pěti Češkami na LET
Dva týdny v Jižní Africe i s pěti Češkami na LET

27.02.2023 | Okruh Ladies European Tour (LET) se po osmidenní pauze opět rozjíždí. Dva týdny v Jižní Africe započnou turnajem Joburg Ladies Open, ve kterém budou startovat také Klára Davidson Spilková, Jana Melichová, Sára Kousková, Tereza Melecká a Šideri Váňová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde