Česká golfová federace

Aktuality

Šimon Zach vsadí znovu na přípravu ve Španělsku

Šimon Zach vsadí znovu na přípravu ve Španělsku

Petr Halaburda, Neděle 30. ledna 2022

První plné dvě sezóny mezi profesionály má za sebou dříve nejlepší český amatér Šimon Zach. Oba roky byly významně ovlivněny koronavirovými opatřeními, v prvním navíc musel překonávat zranění. Letos by se rád výrazněji prosadil na Challenge Tour.

Pětadvacetiletý český profesionál Šimon Zach vstoupil mezi profesionály v nešťastném roce 2020, kdy veškerou činnost zbrzdila celosvětová epidemie. „Můj první kompletní rok u profíků byl dost složitý právě kvůli Covidu, ale i kvůli natrženému trapézu. To zranění se docela dlouho táhlo, takže jsem ze sezóny moc neměl. Loni už to bylo lepší, ale v závěru mi trošku došla šťáva,“ ohlédl se za nováčkovskými roky v profesionálním světě.

Není divu, že ke spokojenosti měl daleko. „Vím, na čem pracovat a co zlepšit, abych v budoucnu spokojený být mohl. V profesionálním golfu záleží na každé ráně a já se pořád učím být pečlivější a soustředěnější, nejen v turnajích, ale i při tréninku,“ přiznal otevřeně.

Loni už prý covidová éra jeho starty na turnajích příliš neovlivňovala. „V loňském roce byla organizace turnajů i jejich průběh mnohem lepší. Cestování bylo sice stále obtížné, ale nakonec jsem se dostal tam, kam jsem chtěl. Jen to bylo často dražší, než jsem byl zvyklý, ale o to větší má člověk motivaci uspět.“

Hned na úvod roku loni v březnu vyhrál svůj první profesionální turnaj na španělské sérii Toro Tour. „Vyhrál jsem první turnaj jako profesionál v zahraničí, což pro mě je velká motivace a splnění snu. Hrál jsem také dva turnaje Evropské Tour, ale v obou jsem těsně nestačil na cut,“ připomněl, že na nejvyšší evropské sérii si takovou radost už neudělal.

Zimní model současné přípravy se v Zachově případě bude podobat loňskému: vyrazí do Španělska, častého to útočiště českých golfistů „Loni se mi tam příprava líbila. Počasí je golfu příznivé, tréninkové plochy i hřiště kvalitní, je možnost zahrát si větší okruh hřišť,“ vyjmenovává hlavní výhody jihošpanělského dočasného exilu.

A plánuje rovněž schéma hlavní sezóny a její program. „Plán už mám a bude patřit primárně Challenge Tour, kde mě čekají starty na sponzorské pozvánky, které mám domluvené s Petrem Dědkem. Tam chci hrát hrát devět turnajů, které budou pro mě nejdůležitější. Cílem je tak uhrát si kartu na Challenge Tour nebo Evropskou Tour z turnajů nebo kvalifikační školy na závěr roku,“ vysvětlil pár dnů před odletem na španělský kemp.

FOTO Toro Tour

Datum: Neděle 30. ledna 2022
Všechny články autora

Související články

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Šimon Zach si opět polepšil, Jana Melichová bere ...
Šimon Zach si opět polepšil, Jana Melichová bere ...

15.05.2021 | Kolo od kola si vylepšuje Šimon Zach (-6) postavení v leaderboardu turnaje Challenge Tour ve Švédsku, kde je po třetím kole už na dělené 27. příčce. V posledním kole MM Portugalska si mírně pohoršila Jana Melichová (-7), která sice přišla o pódiové umístění, ale bere konečné čtvrté místo.

Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...
Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...

09.03.2021 | I při svém posledním startu během zimního španělského kempu skončil Filip Mrůzek v desítce nejlepších, na turnaji série Toro Tour obsadil šesté místo. V turnaji startovali také Filip Ráža (16.), Šimon Zach, David Tomi (oba 25. místo) a Kryštof Strýček (45.

Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku
Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku

05.03.2021 | Šimon Zach vyhrál turnaj série Toro Tour ve Španělsku. Český profesionál byl v čele soutěže už po druhém kole na výsledku -8 a protože dnešní třetí kolo bylo kvůli silnému dešti anulováno, jsou výsledky po druhém kole konečné.

Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový
Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový

23.02.2021 | Podruhé bere Filip Mrůzek třetí místo z turnaje série Toro Tour, která se hraje na jihu Španělska. Ve dvoukolové profesionální soutěži ztratil čtyři rány na vítěze, v TOP 10 se umístili také Šimon Zach a amatér Filip Ráža.

Šimon Zach před rokem uvízl na Kanárských ostrovech, ...
Šimon Zach před rokem uvízl na Kanárských ostrovech, ...

19.02.2021 | Poslední kolo za 66 ran zapisoval na turnaji Toro Tour český profesionál Šimon Zach ve Španělsku a tamtéž se chystá na další dva starty. Má radost z toho, jakým způsobem se mu v přípravě daří a věří, že sezóna bude delší než loňská, která začala nedobrovolným dlouhým pobytem na Kanárských ostrovech.

Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...
Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...

13.02.2021 | Pro třetí místo si došel český profesionál Filip Mrůzek na dalším turnaji série Toro Tour ve Španělsku, kde startovalo pět českých golfistů a také amatérka Tereza Koželuhová.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde