Česká golfová federace

Aktuality

Šimon Zach před rokem uvízl na Kanárských ostrovech, letos vsadil na jih Španělska

Šimon Zach před rokem uvízl na Kanárských ostrovech, letos vsadil na jih Španělska

Petr Halaburda, Pátek 19. února 2021

Poslední kolo za 66 ran zapisoval na turnaji Toro Tour český profesionál Šimon Zach ve Španělsku a tamtéž se chystá na další dva starty. Má radost z toho, jakým způsobem se mu v přípravě daří a věří, že sezóna bude delší než loňská, která začala nedobrovolným dlouhým pobytem na Kanárských ostrovech.

Před rokem zastihl Šimona Zacha začátek koronavirové epidemie na „ostrově věčného jara“, kam v únoru odcestoval na dvoutýdenní kemp. Jenže vydařené soustředění se nakonec protáhlo nedobrovolně na osm týdnů, protože dříve se nepodařilo českému golfistovi vrátit do vlasti.

Jenže covidem byla ovlivněna i hlavní sezóna, turnajových startů nebylo tolik. „Ovlivnilo to moje plány jako všem sportovcům, přišel jsem o některé naplánované turnaje Challenge Tour. Ale nijak se k tomu už nevracím, soustředím se na věci, které jsou v mojí režii a které mohu kontrolovat. Nechci se trápit něčím, co nemohu ovlivnit – stejně jako třeba špatný odskok míče při hře,“ svěřil se čtyřiadvacetiletý hráč.

Letos tréninkovou destinaci změnil a vybral si jih Španělska. Ještě před odletem se však musel stejně jako další golfisté přizpůsobit vládním opatřením, která uzavřela indoory, navíc chladný leden nepřál ani vnějšímu tréninku. „Trénoval jsem s Jiřím Němečkem na Císařské louce, i když někdy byla opravdu velká zima. Ale snažím se každou chvíli využít naplno, počasí mě zoceluje,“ popsal tréninkovou náplň, kterou absolvoval před odletem do příjemnějšího klimatu. Jen občas si ji zpříjemnil odpaly do sítě v garáži. „To se však s kvalitním indoorovým tréninkem nedá srovnávat.“

I proto hned, jak mu koncem ledna skončilo zkouškové období na vysoké škole, vyrazil za teplem do Marbelly po boku zkušenějšího profesionála Filipa Mrůzka. „Máme v plánu zde strávit čtyřicet dnů. Vracíme se 9. března, abych pak ještě stačil reprezentační soustředění v Turecku, pokud se uskuteční,“ naznačil Zach plány na další týdny.

Zdá se, že současné španělské klima mu svědčí. Na posledním turnaji byl vůbec nejlepším hráčem třetího kola (66 ran), což mu vyneslo konečné sedmé místo. „Beru si z toho hodně pozitivního, ale samozřejmě je stále co zlepšovat.“ Šanci potvrdit aktuální formu bude mít hned na další štaci Toro Tour, která startuje v pondělí 22. února.

O tom, jaká bude sezóna, rozhodnou možnosti startovat na turnajích různých sérií. „Mým cílem pro sezónu bude především sbírat zkušenosti, za úspěch bych považoval každé umístění na mezinárodním turnaji do třetího místa. Hrát budu všechno, kam se dostanu – českou PGA Tour, PRO Golf Tour, Challenge Tour nebo European Tour,“ svěřil se na závěr Šimon Zach.

FOTO facebook.com

Datum: Pátek 19. února 2021
Všechny články autora

Související články

Šimon Zach vsadí znovu na přípravu ve Španělsku
Šimon Zach vsadí znovu na přípravu ve Španělsku

30.01.2022 | První plné dvě sezóny mezi profesionály má za sebou dříve nejlepší český amatér Šimon Zach. Oba roky byly významně ovlivněny koronavirovými opatřeními, v prvním navíc musel překonávat zranění. Letos by se rád výrazněji prosadil na Challenge Tour.

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Šimon Zach si opět polepšil, Jana Melichová bere ...
Šimon Zach si opět polepšil, Jana Melichová bere ...

15.05.2021 | Kolo od kola si vylepšuje Šimon Zach (-6) postavení v leaderboardu turnaje Challenge Tour ve Švédsku, kde je po třetím kole už na dělené 27. příčce. V posledním kole MM Portugalska si mírně pohoršila Jana Melichová (-7), která sice přišla o pódiové umístění, ale bere konečné čtvrté místo.

Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...
Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...

09.03.2021 | I při svém posledním startu během zimního španělského kempu skončil Filip Mrůzek v desítce nejlepších, na turnaji série Toro Tour obsadil šesté místo. V turnaji startovali také Filip Ráža (16.), Šimon Zach, David Tomi (oba 25. místo) a Kryštof Strýček (45.

Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku
Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku

05.03.2021 | Šimon Zach vyhrál turnaj série Toro Tour ve Španělsku. Český profesionál byl v čele soutěže už po druhém kole na výsledku -8 a protože dnešní třetí kolo bylo kvůli silnému dešti anulováno, jsou výsledky po druhém kole konečné.

Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový
Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový

23.02.2021 | Podruhé bere Filip Mrůzek třetí místo z turnaje série Toro Tour, která se hraje na jihu Španělska. Ve dvoukolové profesionální soutěži ztratil čtyři rány na vítěze, v TOP 10 se umístili také Šimon Zach a amatér Filip Ráža.

Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...
Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...

13.02.2021 | Pro třetí místo si došel český profesionál Filip Mrůzek na dalším turnaji série Toro Tour ve Španělsku, kde startovalo pět českých golfistů a také amatérka Tereza Koželuhová.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde