Česká golfová federace

Aktuality

Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku

Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku

Petr Halaburda, Pátek 5. března 2021

Šimon Zach vyhrál turnaj série Toro Tour ve Španělsku. Český profesionál byl v čele soutěže už po druhém kole na výsledku -8 a protože dnešní třetí kolo bylo kvůli silnému dešti anulováno, jsou výsledky po druhém kole konečné.

Čtyřiadvacetiletý Šimon Zach už na jednom z předchozích turnajů na stejném hřišti v Atalaya Golf & Country Clubu zahrál nejlepší závěrečné kolo (66). A tentokrát hned v první hrací den svůj zdejší rekord překonal a s výsledkem -8 (64) se dostal do čela turnaje, kde zůstal rovněž po druhém kole (72).  Do dnešního závěru tak vstupoval z vedoucí pozice a protože dnes se kvůli silnému děšti nedohrálo, čtvrteční pořadí se už nezměnilo.

Není to první český úspěch na zimní jihošpanělské sérii, dvakrát už bral Filip Mrůzek třetí místo, tentokrát skončil devátý (68+73), dvacátý byl amatér Filip Ráža (73+73). Celá trojice má v plánu ještě jeden start v soutěži, která se hraje od neděle do úterý.

„Podařilo se mi hned první den navázat na poslední vydařené kolo z předchozího zdejšího turnaje, ve středu to bylo zcela bez chyby. Bral jsem i těch 72 v druhém kole, protože hodně foukalo. Už včera jsme tušili, že se dnešní kolo nemusí dohrát, voda dnes byla na fairwayích i greenech. Radost mám nejen z prvního profesionálního vítězství, ale hlavně se cítím velmi dobře před startem sezóny,“ připomněl Zach, že turnajové akce na Pyrenejském poloostrově bral jako součást zimní přípravy.

V turnaji startoval rovněž další amatér David Tomi, který obsadil 36. příčku (71+79).

Konečné výsledky

 

 

Datum: Pátek 5. března 2021
Všechny články autora

Související články

Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...
Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...

09.03.2021 | I při svém posledním startu během zimního španělského kempu skončil Filip Mrůzek v desítce nejlepších, na turnaji série Toro Tour obsadil šesté místo. V turnaji startovali také Filip Ráža (16.), Šimon Zach, David Tomi (oba 25. místo) a Kryštof Strýček (45.

Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový
Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový

23.02.2021 | Podruhé bere Filip Mrůzek třetí místo z turnaje série Toro Tour, která se hraje na jihu Španělska. Ve dvoukolové profesionální soutěži ztratil čtyři rány na vítěze, v TOP 10 se umístili také Šimon Zach a amatér Filip Ráža.

Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...
Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...

13.02.2021 | Pro třetí místo si došel český profesionál Filip Mrůzek na dalším turnaji série Toro Tour ve Španělsku, kde startovalo pět českých golfistů a také amatérka Tereza Koželuhová.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde