Česká golfová federace

Aktuality

Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude šest českých golfistek

Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude šest českých golfistek

Petr Halaburda, Středa 8. prosince 2021

Šest českých golfistek vstoupí ve čtvrtek do kvalifikačních turnajů pro LPGA a Ladies European Tour. Zatímco Kláru Spilkovou čeká závěrečná fáze Q-Series v USA, pět krajanek vstoupí do první části evropské série.

LPGA: Spilková bude dohánět postupovou šanci

Klára Spilková byla v neděli na hraně postupu do druhé části Q-Series, poslední čtyři kola osmikolové série začíná ve čtvrtek v resortu Higland Oaks Golf Club. Výsledky první poloviny soutěže se hráčkám započítávají, a tak česká golfistka odstartuje v 16:09 SEČ z desáté jamky na skóre +1.

Postup na LPGA Tour bude v neděli slavit 45 nejlepších hráček, aktuálně je postupová hranice na skóre -2.

LEADERBOARD

LET: Pět Češek v předkvalifikaci, Napoleaová čeká na finále

O účast na evropské Ladies European Tour bude uslilovat nejméně šest českých hráček, přičemž pět jich vstoupí hned do první části kvalifikace hrané v Real Golf La Manga Clubu ve Španělsku.

Kristýna Napoleaová tento týden ještě pouze trénuje, protože na základě výsledků v LETAS Access Series má jistou účast ve finálovém pětikolovém turnaji, který se hraje na témže místě v příštím týdnu (16. – 20. prosince). V seznamu přihlášených je vedena i Klára Spilková.

Těžší boj čeká zbývající Češky. Ve dvou případech (Šideri Váňová, Kateřina Vlašínová) jde o zkušené hráčky, které mají na svém kontě již řadu mezinárodních startů v rámci obou evropských soutěží.

Doplňují je mladé nadějné hráčky, které přešly (nebo to v krátké době plánují) od amatérů k profesionálům. V průběhu letošní sezóny tak učinila Tereza Koželuhová, teprve před pár týdny se rozhodla pro stejný krok Tereza Melecká a totéž plánuje po skončení univerzitního studia na jaře příštího roku nejlepší česká amatérka Sára Kousková.

Předkvalifikace se hraje na dvou hřištích: na South Course (par 73) odstartuje Koželuhová, zbývající kvartet vyrazí nejdříve na Noth Course (par 71). Na obou osmnáctkách se hraje od 9:00, dál postoupí 75 nejlepších.

Startovní listina

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Středa 8. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...
Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...

12.12.2021 | Tři české golfistky prošly do druhé fáze kvalifikace Ladies European Tour na jihu Španělska. Po skvělém závěru mezi ně patří i Sára Kousková, na stejném celkovém výsledku +11 se raduje z postupu Kateřina Vlašínová. Dobře rozehranou soutěž dotáhla Tereza Melecká (+4).

Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...
Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...

23.06.2024 | Tereza Melecká a Sára Kousková v TOP20, potvrzené dvě české hráčky na olympijský golfový turnaj, nejlepší umístění Terezy Koželuhové na Ladies European Tour. To jsou kromě perfektně zvládnuté organizace hlavní české radosti na skončeném Tipsport Czech Ladies Open na hřišti Royal Beroun Golf Clubu.

Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...
Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...

20.06.2024 | V Royal Beroun Golf Clubu po měsících velkých příprav vypukne v pátek 21. června český golfový svátek. V třídenním turnaji Tipsport Czech Ladies Open nejvyšší evropské profesionální ženské soutěže svedou boje o titul a prize money 300 000 eur nejlepší hráčky pěti kontinentů.

Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří
Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří

18.06.2024 | Turnaj nejvyšší evropské soutěže LET se odehraje už tento víkend, a popáté v Royal Golf Clubu Beroun. Tři profesionálky, které se z celkového počtu čtrnácti českých golfistek zúčastnily v Berouně setkání s médii před startem turnaje, naznačily pro nadcházející vrcholný domácí podnik nejvyšší ambice.

Famózní český finiš na LET Dormy Open Helsingborg
Famózní český finiš na LET Dormy Open Helsingborg

02.06.2024 | Na Ladies European Tour Ve švédském Helsingborgu dvě české profesionálky Klára Davidson Spilková a Tereza Melecká prošly cutem a k tomu přidaly finálové excelentní výkony. Davidson Spilková zahrála druhý nejlepší a Melecká pátý nejlepší výsledek nedělního finále a nakonec společně dělily 21.

Amundi German Masters ozdobilo české eso
Amundi German Masters ozdobilo české eso

19.05.2024 | Třetí květnový víkend patřil na okruhu LET Amundi German Masters. Z neobvykle početné skupiny šesti českých profesionálek se do víkendového finále podívala jen obhájkyně Kristýna Napoleaová a aktuální česká jednička na LET Sára Kousková. Turnaj ozdobila Tereza Melecká svým prvním esem kariéry.

Český sextet zahraje na LET v Německu
Český sextet zahraje na LET v Německu

15.05.2024 | Od čtvrtka 16. května do neděle se na Golf & Country Club Seddiner See koná Amundi German Masters. LET se tak vrací na svůj mateřský kontinent a otevírá očekávanou etapu, do které vkročí hned šestice českých profesionálek v čele s obhájkyní loňského titulu na German Masters Kristýnou Napoleaovou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde