Česká golfová federace

Aktuality

Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude šest českých golfistek

Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude šest českých golfistek

Petr Halaburda, Středa 8. prosince 2021

Šest českých golfistek vstoupí ve čtvrtek do kvalifikačních turnajů pro LPGA a Ladies European Tour. Zatímco Kláru Spilkovou čeká závěrečná fáze Q-Series v USA, pět krajanek vstoupí do první části evropské série.

LPGA: Spilková bude dohánět postupovou šanci

Klára Spilková byla v neděli na hraně postupu do druhé části Q-Series, poslední čtyři kola osmikolové série začíná ve čtvrtek v resortu Higland Oaks Golf Club. Výsledky první poloviny soutěže se hráčkám započítávají, a tak česká golfistka odstartuje v 16:09 SEČ z desáté jamky na skóre +1.

Postup na LPGA Tour bude v neděli slavit 45 nejlepších hráček, aktuálně je postupová hranice na skóre -2.

LEADERBOARD

LET: Pět Češek v předkvalifikaci, Napoleaová čeká na finále

O účast na evropské Ladies European Tour bude uslilovat nejméně šest českých hráček, přičemž pět jich vstoupí hned do první části kvalifikace hrané v Real Golf La Manga Clubu ve Španělsku.

Kristýna Napoleaová tento týden ještě pouze trénuje, protože na základě výsledků v LETAS Access Series má jistou účast ve finálovém pětikolovém turnaji, který se hraje na témže místě v příštím týdnu (16. – 20. prosince). V seznamu přihlášených je vedena i Klára Spilková.

Těžší boj čeká zbývající Češky. Ve dvou případech (Šideri Váňová, Kateřina Vlašínová) jde o zkušené hráčky, které mají na svém kontě již řadu mezinárodních startů v rámci obou evropských soutěží.

Doplňují je mladé nadějné hráčky, které přešly (nebo to v krátké době plánují) od amatérů k profesionálům. V průběhu letošní sezóny tak učinila Tereza Koželuhová, teprve před pár týdny se rozhodla pro stejný krok Tereza Melecká a totéž plánuje po skončení univerzitního studia na jaře příštího roku nejlepší česká amatérka Sára Kousková.

Předkvalifikace se hraje na dvou hřištích: na South Course (par 73) odstartuje Koželuhová, zbývající kvartet vyrazí nejdříve na Noth Course (par 71). Na obou osmnáctkách se hraje od 9:00, dál postoupí 75 nejlepších.

Startovní listina

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Středa 8. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...
Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...

12.12.2021 | Tři české golfistky prošly do druhé fáze kvalifikace Ladies European Tour na jihu Španělska. Po skvělém závěru mezi ně patří i Sára Kousková, na stejném celkovém výsledku +11 se raduje z postupu Kateřina Vlašínová. Dobře rozehranou soutěž dotáhla Tereza Melecká (+4).

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...
V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...

14.06.2023 | Amundi German Masters je posledním turnajem série LET před domácím Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje příští týden v Berouně. V Německu se představí šest českých hráček. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku
Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku

09.12.2021 | Slibný vstup mají za sebou české golfistky startující na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tereza Melecká je po úvodním kole na děleném třetím místě (-2), postavení v postupovém pořadí do 75. místa drží i další tři Češky.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde