Česká golfová federace

Aktuality

Ondřej Lieser: Je to především vítězství mé ženy

Ondřej Lieser: Je to především vítězství mé ženy

Klára Kuchařová, Neděle 22. listopadu 2020

Ondřej Lieser přepsal golfovou historii a stal se prvním českým hráčem, který vyhrál žebříček Road to Mallorca a vybojoval kartu pro nadcházející sezónu European Tour. Po dnešní výhře prohlásil, že to bylo především vítězství jeho ženy, která má na kariéře a samotných výsledcích klíčový vliv.

Nejlepší český profesionál Ondřej Lieser uzavřel finálový turnaj Challenge Tour Grand Final třemi ranami pod par (68), aby s celkovým skóre -11 dosáhl na nejlepší možný výsledek. Před finálovým kolem bylo jasné, že si Lieser musí udržet pozici, aby se dostal ze šestého místa žebříčku do TOP 5 a zajistil si tak kartu na European Tour v příštím roce. Lieser však mířil mnohem výš a skvělým finišem si zajistil vítězství v turnaji i v žebříčku a také přiblížil olympijský sen.

"Jsem opravdu dojatý," jsou první slova nejlepšího Čecha. "Ty poslední dva proměněné putty na jamkách 17 a 18 byly naprosto neuvěřitelné. Ani nevím, jak jsem to v těch podmínkách a pod takovým tlakem udělal," okomentoval bezprostřední pocity po skončení úspěšný Čech a připomněl, že největší poděkování letělo domů, své rodině.

"Hned jsem volal se svou ženou, byl jsem naprosto dojatý. Když jsem ji před čtyřmi lety poznal, změnil se mi život," svěřil se Lieser v rozhovoru v dějišti turnaje. "Byl jsem opravdu blízko tomu, abych přestal hrát, už jsem se tomu nechtěl dál věnovat. S mou ženou se však vše změnilo, takže to není ani tak moje vítězství, jako především její. Dává mi sílu, především mentální, abych to zvládnul."

Ondřej Lieser přepisoval historii již před třemi týdny, kdy se stal prvním Čechem, který zvítězil na okruhu Challenge Tour. Vítězství ho posunulo na šestou příčku celkového žebříčku a naděje na vybojování karty na nejvyšší evropskou soutěž byly opravdu reálné. Následující týden se podle plánu nezúčastnil předposledního turnaje kalendáře a vsadil vše na finálový podnik.

"Když jsem se rozhodl nezúčastnit se předposledního turnaje v Cádizu, dostal jsem mnoho zpráv a dotazů, proč nebudu hrát. Jednoduše jsem si chtěl odpočinout hlavně po psychické stránce, protože až Grand Final byl nejdůležitějším turnajem," vysvětluje šampion, který mezitím odpočíval. "Letěl jsem domu, strávil čas s rodinou a vrátil se zpět do Španělska. Podívejte se, jak to dopadlo," rozdával vítězné úsměvy muž, který dnes změnil český golf.

Ondřej Lieser si vítězstvím celého žebříčku vybojoval kartu na European Tour kategorie 17b, která mu zajistí start v nejvyšší "evropské lize".

FOTO Challenge Tour

Datum: Neděle 22. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě
Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě

09.05.2021 | Horší závěrečné kolo pokazilo Stanislavu Matušovi možnost získat lepší konečné umístění na turnaji Challenge Tour, z Jižní Afriky veze dělené 20. místo. Ondřej Lieser zůstal na European Tour na Tenerife na 71. místě.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...
Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...

05.05.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš vstoupí ve čtvrtek do dalších turnajů European Tour a Challenge Tour. Lieser se bude snažit napotřetí zlomit „ostrovní“ prokletí cutu na Tenerife, Matuš jde do druhého turnaje v Jihoafrické republice, kde pokračuje i dámská Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami.

Týden volna mezi turnaji byl možná klíčem k vítězstv ...
Týden volna mezi turnaji byl možná klíčem k vítězstv ...

23.11.2020 | Ondřej Lieser má za sebou nejnáročnější turnaj své kariéry, především pak po psychické stránce. V rozhovoru pro náš web prohlásil, že se mu prý v závěru nedělního kola potvrdila správnost rozhodnutí minulý týden věnovat odpočinku. A prozradil, že na závěr roku ho možná čeká jeden významný turnaj.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde