Česká golfová federace

Aktuality

Nominace hráčů do Tréninkového systému ČGF pro sezónu 2019/2020

Nominace hráčů do Tréninkového systému ČGF pro sezónu 2019/2020

redakce, Středa 6. listopadu 2019

Třicet hráčů je na seznamu Národních tréninkových skupin ČGF (NTS) na sezónu 2019/2020. Čtyři golfisté a golfistky Czech Golf Teamu a po třinácti v Národním týmu mužů a chlapců a Národním týmu žen a dívek. Regionální tréninkové skupiny ČGF (RTS) čítají padesát hráčů.

Národní tréninkové skupiny ČGF byly sestaveny k 31. říjnu podle nominačních kritérií. Tým byl doplněn hráči, které zařadil sportovní úsek STK ČGF.  Počet hráčů se proti letošnímu roku snížil. Po skončení kvalifikačních škol budou ještě doplněna jména profesionálů a profesionálek.

„Došlo k částečné redukci počtu zařazených hráčů. Cílem je především zkvalitnit přípravu a věnovat se intenzivněji menší skupině hráčů, kteří na sobě chtějí pracovat a v golfu něco dokázat. Takoví hráči si zaslouží, aby se do nich investoval čas a finanční prostředky. Pro ostatní nezařazené to může být naopak větší motivace,“ vysvětluje reprezentační manažer Petr Šavrda.

Pokud bude získání místa v Tréninkovém systému náročnější, mělo by to mít za následek zvýšení konkurence. „Z loňských 38 amatérů v NTS je letos už jen třicet, z toho 22 působí trvale v ČR a ostatní studují v USA. To už je skupina, s kterou se dá mnohem lépe pracovat,“ doplnil Šavrda záměr.

Všechny vybrané hráče bude do konce roku čekat zdravotní prohlídka v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, následně pak fitting holí u společnosti TeeTime Store. 

V průběhu listopadu se hráči sejdou s hlavním trenérem Staffanem Johanssonem a svými osobními trenéry nad rozvojovým a tréninkovým plánem. Budou stanoveny cíle na přípravné období.

Hned počátkem roku se uskuteční kondiční horské soustředění v Malé Úpě, kterého by se měli zúčastnit i někteří hráči studující na amerických univerzitách.

Později v lednu se vydá nejprve tým osmi chlapců na tréninkový kemp spojený s mezinárodním utkáním Octagonal Match do španělské Costa Balleny, kde se střetne osm družstev ve dvou skupinách. V únoru je na stejném místě vystřídají dívky, které odehrají soutěž Quadrangular Match, kde se střetnou čtyři týmy způsobem každý s každým.

Koncem března je na programu tréninkový kemp v Turecku, před sezonou se pak uskuteční ještě jeden krátký kemp zaměřený na hru na hřišti. V sezoně pak budou na hráče čekat kratší víkendové kempy zaměřené vždy na specifickou herní oblast. „Navíc se širší výběry pro ME družstev chlapců a dívek podívají s předstihem do místa konání. Cílem je, aby účastníci poznali tamější hřiště a byli co nejlépe připraveni na červencový šampionát. V ideálním případě čeká člena NTS zhruba 50 tréninkových dnů,“ doplnil Petr Šavrda

Nominováni byli rovněž hráči Regionálních tréninkových skupin ČGF (RTS). Ti mají před sebou listopadové kondiční soustředění v Nymburce, které není součástí výběrů do skupin. Dále se v zimním období uskuteční dva kempy probíhající formou individuálních návštěv hráčů a jejich osobních trenérů.

V únoru se pak po loňské úspěšné premiéře opět uskuteční tréninkový kemp v tureckém Beleku, tentokrát z úsporných důvodů pouze pro skupinu starších hráčů. V probíhající turnajové sezoně se pak, stejně jako u NTS, uskuteční několik kratších víkendových kempů. Zakončení sezónu obstará již tradičně zářijové Utkání regionů. Hráč RTS může počítat přibližně s 25 tréninkovými dny v roce 2020.

 

 

Autor: redakce 
Datum: Středa 6. listopadu 2019
Všechny články autora

Související články

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...
Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...

21.12.2021 | Nejlepší české golfisty známe a závěrečným kolem Q-School LET byla v pondělí definitivně uzavřena sezóna českých výkonnostních golfistů. Byla zase úspěšnější, ale sportovní ředitel ČGF Petr Šavrda se ohlíží nejen za končícím rokem, ale vyhlíží také nejbližší budoucnost.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...
Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...

05.07.2021 | Vrchol amatérské evropské sezóny přichází, hrají se evropské šampionáty týmů v kategoriích žen, mužů, dorostenců a dorostenek. Pouze muži se nemohou zapojit do boje o medaile – v Estonsku je čeká od středy boj o návrat mezi elitu. Další turnaje začínají v úterý.

První společné setkání reprezentantů po koronavirové ...
První společné setkání reprezentantů po koronavirové ...

17.05.2021 | První soustředění hráčů Tréninkových skupin ČGF se uskutečnilo během víkendu v Albatross Golf Resortu. Vedle hlavního kouče Staffana Johanssona se ho zúčastnil premiérově i nový národní kouč Harry Scott a další trenéři.

Harry Scott má za sebou první kroky v novém angažmá ...
Harry Scott má za sebou první kroky v novém angažmá ...

01.05.2021 | Několik týdnů si musel počkat, než se vydá za svým vysněným angažmá. V dubnu nový národní kouč Harry Scott mohl konečně navzdory všem opatřením vyrazit do Prahy a započít svoji práci pro Českou golfovou federaci. Anglický trenér má za sebou cestu po regionech, chystá první reprezentační soustředění.

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series
Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

15.03.2021 | Čtrnáct turnajů nachystala na letošní sezónu druhá nejvyšší evropská dámská profesionální série LET Access Series. Soutěže se budou hrát od května do října, hned druhá akce počátkem června - Czech Ladies Challenge - se představí na Konopišti.

Vyřazovací část španělského šampionátu si zahraje ...
Vyřazovací část španělského šampionátu si zahraje ...

04.03.2021 | Pouze Agáta Vahalová prošla náročnou kvalifikací španělských šampionátů mužů a žen, které mají za sebou dvě kola hraná na rány. Další tři ženy a dva muži kvalifikačním sítem neprošli, Václavu Tichému utekl postup o jednu ránu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde