Česká golfová federace

Aktuality

Známe jména semifinalistů Extraligy družstev

Známe jména semifinalistů Extraligy družstev

Klára Kuchařová, Pátek 30. srpna 2019

Na pražské Zbraslavi se dnes rozhodlo o semifinalistech Extraligy družstev. Mezi muži potvrdili svoji roli všichni favorité, vítězky kvalifikace z Kunětické Hory v bojích o medaile skončily.

V Prague City Golf Clubu na pražské Zbraslavi odstartovaly vyřazovací boje o titul mistrů Extraligy družstev 2019. V mužské kategorii se ve čtvrtfinálovém Play-off s přehledem potvrdili papíroví favorité: Do semifinále postupují muži z Golf Clubu HodkovičkyGreensgate Golf ClubuGolf Clubu Kunětická HoraBeskydského Golfového Klubu

Mezi ženami se na dosah finále přiblížily Golf Club Karlovy VaryGolf Club HodkovičkyGreensgate Golf Club Beskydský Golfový Klub. Roli favoritek překvapivě nepotvrdily reprezentantky z Kunětické Hory, které podlehly soupeřkám z Karlových Varů 1:2. Papírově silnější měl byl také (v kvalifikaci třetí) Golf Club Brno - jeho hráčky však nestačily na šestý Greensgate Golf Club.

V Play-out se hraje systémem každý s každým. Během třídenních jamkových her se tedy navzájem střetnou všechny týmy, které se v kvalifikaci umístily na devátém až dvanáctém místě.

V mužském Play-out byla utkání velmi vyrovnaná. Vítězství mají na svém kontě po úvodním souboji týmy Golf Club Erpet Praha Golf Club Karlovy Vary.

V ženské kategorii mají první výhry na svém kontě hráčky z Golf Clubu Olomouc a Royal Golf Club Mariánské Lázně.

V sobotu začnou boje o finále - nejlepší čtyři týmy Play-off v obou kategoriích budou hrát ráno foursomy a odpoledne singly. Semifinále začíná již v 7:00 ženským foursomem a poslední single se na první odpaliště postaví ve 14:37.

Také kvůli plnému formátu hry klade soutěžní výbor všem hráčům na srdce, aby se dodržovalo tempo hry. "Již jsme emailem kontaktovali všechny kapitány, aby hráčům přetlumočili, že zítra budeme s měřením časů nekompromisní," varuje hlavní rozhodčí soutěže Jan Šonka. "Dnes jsme naměřili desítky hráčů, kteří překročili časový limit na odehrání rány, a to především ve čtyřhrách." 

Hlavní rozhodčí souhlasí s náročností hřiště a dodává, že se soutěžní výbor pokusí na sobotní kolo hřiště více "zprůchodnit". "Pokusíme se ráno posunout odpaliště a navrtat piny tak, aby hřiště umožnilo hráčům hrát rychleji, ale zároveň zachováme jeho vysokou úroveň odpovídající této vrcholové soutěži."

Průběžný pavouk - muži

Průběžný pavouk - ženy

Časový plán soutěže

Slepá startovka - sobota

Datum: Pátek 30. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019
Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019

16.09.2019 | Po skončení extraligy byly uzavřeny všechny letošní domácí soutěže družstev v kategorii mužů a žen, ale také mládeže. Jasno je o nových šampiónech, o sestupujících a postupujících v extralize i dalších soutěží až po nejnižší.

Vítězi extraligy se stali muži GC Kunětická Hora ...
Vítězi extraligy se stali muži GC Kunětická Hora ...

01.09.2019 | Letošními mistry ČR družstev se stali hráči GC Kunětická Hora a hráčky Beskydského GK. Na stříbrných pozicích se umístili muži Greensgate GC a ženy GC Karlovy Vary, bronz berou hráči GC Hodkovičky a hráčky Greensgate GC.

Extraliga družstev mužů a žen vyvrcholí v neděli
Extraliga družstev mužů a žen vyvrcholí v neděli

31.08.2019 | Semifinálová utkání Extraligy družstev zvládli nejlépe muži z Golf Clubu Kunětická Hora a Greensgate Golf Clubu. Mezi ženami jsou k titulu nejblíže Golf Club Karlovy Vary a Beskydský Golfový Klub. Všechna utkání se v neděli odehrají kvůli počasí ve zkráceném formátu.

Extraliga: Do bojů o titul vstupují z předních ...
Extraliga: Do bojů o titul vstupují z předních ...

29.08.2019 | Muži z Hodkoviček a ženy z Kunětické Hory vstoupí do jamkové části extraligy coby vítězové pětikolové kvalifikace na rány. Budou tak plnit roli papírového favorita v bojích o titul, které se budou hrát od pátku do neděle v Prague City Golf Clubu na pražské Zbraslavi.

Na Zbraslavi se rozhodne o mistrech v Extralize ...
Na Zbraslavi se rozhodne o mistrech v Extralize ...

28.08.2019 | Dvanáct mužských i ženských týmů se utká na Zbraslavi o titul mistra Extraligy družstev. Ve čtvrtek se odehraje páté kolo kvalifikace na rány, od pátku do neděle je na programu play-off a play-out. V čele jsou po čtyřech kolech kvalifikace na rány muži z Ropice a ženy z Kunětické Hory.

Berounské Czech Open vyhlíží nabité startovní pole
Berounské Czech Open vyhlíží nabité startovní pole

06.05.2024 | Mužské golfové Czech Open se uskuteční jako poslední ze tří letošních velkých turnajů na hřišti Royal Beroun Golf Club v závěru srpna, ale už nyní organizátoři vyhlížejí nabité startovní pole, o čemž svědčí dosavadní zájem ze zahraničí. Registrace je už nyní v plném běhu a skončí 15.

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde