Česká golfová federace

Aktuality

Extraliga: Do bojů o titul vstupují z předních pozic muži z Hodkoviček a ženy z Kunětické Hory

Extraliga: Do bojů o titul vstupují z předních pozic muži z Hodkoviček a ženy z Kunětické Hory

Klára Kuchařová, Čtvrtek 29. srpna 2019

Muži z Hodkoviček a ženy z Kunětické Hory vstoupí do jamkové části extraligy coby vítězové pětikolové kvalifikace na rány. Budou tak plnit roli papírového favorita v bojích o titul, které se budou hrát od pátku do neděle v Prague City Golf Clubu na pražské Zbraslavi.

Dnešní finálové kolo kvalifikace na rány vzneslo na Zbraslavi jména týmů, které se utkají o Play-off a Play-out letošní Extraligy družstev mužů a žen. Nejlépe si vedl tým mužů z Golf Clubu Hodkovičky, který dnes zapisoval nejlepší součet dne (375) a celkem kvalifikaci vyhrál se součtem 1888 ran, o třináct úderů před druhým Beskydským Golfovým Klubem (1901). 

Hráčky z Golf Clubu Kunětická Hora (dnes 228) ovládly s celkovými 1136 ranami za pět kol ženskou kvalifikaci, na druhý Beskydský Golfový Klub mají náskok patnácti úderů.

"Hřiště je ve skvělém stavu a hráči jsou opravdu stateční, že ve vysokých teplotách zvládli zbraslavskou osmnáctku obejít bez problémů," pochvaluje si úvod finálové části letošní extraligy hlavní rozhodčí Jan Šonka

"Hřiště je náročné a především pro muže je z mistrovských černých odpališť opravdu dlouhé, ale to k úrovni soutěže patří."

Není divu, že byly k vidění pouze tři výsledky pod par, kterými svým týmům přispěli Hynek Groh Václav Tichý z Hodkoviček a Lenka Nebeská z Austerlitzu - ve všech případech 71 ran.

V pátek začnou třídenní boje o titul, stejně tak o udržení se v nejvyšší týmové soutěži pro příští sezónu. 

Konečné výsledky kvalifikace

Časový plán

Slepá startovní listina - pátek

Datum: Čtvrtek 29. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019
Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019

16.09.2019 | Po skončení extraligy byly uzavřeny všechny letošní domácí soutěže družstev v kategorii mužů a žen, ale také mládeže. Jasno je o nových šampiónech, o sestupujících a postupujících v extralize i dalších soutěží až po nejnižší.

Vítězi extraligy se stali muži GC Kunětická Hora ...
Vítězi extraligy se stali muži GC Kunětická Hora ...

01.09.2019 | Letošními mistry ČR družstev se stali hráči GC Kunětická Hora a hráčky Beskydského GK. Na stříbrných pozicích se umístili muži Greensgate GC a ženy GC Karlovy Vary, bronz berou hráči GC Hodkovičky a hráčky Greensgate GC.

Extraliga družstev mužů a žen vyvrcholí v neděli
Extraliga družstev mužů a žen vyvrcholí v neděli

31.08.2019 | Semifinálová utkání Extraligy družstev zvládli nejlépe muži z Golf Clubu Kunětická Hora a Greensgate Golf Clubu. Mezi ženami jsou k titulu nejblíže Golf Club Karlovy Vary a Beskydský Golfový Klub. Všechna utkání se v neděli odehrají kvůli počasí ve zkráceném formátu.

Známe jména semifinalistů Extraligy družstev
Známe jména semifinalistů Extraligy družstev

30.08.2019 | Na pražské Zbraslavi se dnes rozhodlo o semifinalistech Extraligy družstev. Mezi muži potvrdili svoji roli všichni favorité, vítězky kvalifikace z Kunětické Hory v bojích o medaile skončily.

Na Zbraslavi se rozhodne o mistrech v Extralize ...
Na Zbraslavi se rozhodne o mistrech v Extralize ...

28.08.2019 | Dvanáct mužských i ženských týmů se utká na Zbraslavi o titul mistra Extraligy družstev. Ve čtvrtek se odehraje páté kolo kvalifikace na rány, od pátku do neděle je na programu play-off a play-out. V čele jsou po čtyřech kolech kvalifikace na rány muži z Ropice a ženy z Kunětické Hory.

Berounské Czech Open vyhlíží nabité startovní pole
Berounské Czech Open vyhlíží nabité startovní pole

06.05.2024 | Mužské golfové Czech Open se uskuteční jako poslední ze tří letošních velkých turnajů na hřišti Royal Beroun Golf Club v závěru srpna, ale už nyní organizátoři vyhlížejí nabité startovní pole, o čemž svědčí dosavadní zájem ze zahraničí. Registrace je už nyní v plném běhu a skončí 15.

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde