Česká golfová federace

Aktuality

Vítězi extraligy se stali muži GC Kunětická Hora a ženy Beskydského GK

Vítězi extraligy se stali muži GC Kunětická Hora a ženy Beskydského GK

Klára Kuchařová, Neděle 1. září 2019

Letošními mistry ČR družstev se stali hráči GC Kunětická Hora a hráčky Beskydského GK. Na stříbrných pozicích se umístili muži Greensgate GC a ženy GC Karlovy Vary, bronz berou hráči GC Hodkovičky a hráčky Greensgate GC.

Letošní extraligové boje jsou u konce a známe mistry ČR družstev mužů a žen. Ve finálovém kole se sice hrálo ve zkráceném formátu kvůli bouřkovému počasí, ale i tak to byla veliká a napínavá podívaná.

Ženy Beskydského Golfového Klubu navázaly na úspěchy svých mužských spoluhráčů z předešlých let a zvedly putovní pohár. Ve finále nedaly hráčkám Golf Clubu Karlovy Vary šanci a porazily je výsledkem 3:0.

V bojích o bronzovou medaili byly úspěšnější hráčky Greensgate Golf Clubu, které si poradily s Golf Clubem Hodkovičky se skóre 2,5:0,5.

V mužské kategorii o titul bojovaly Greensgate Golf Club a Golf Club Kunětická Hora. Novými mistry se po velkých bojích, ale nakonec s přehledem stali hráči z Kunětické Hory, kteří vyhráli nad Dýšinou 3,5:1,5 bodu.

Třetí místo na stupních vítězů si zajistili vítězové pětikolové kvalifikace na rány z Golf Clubu Hodkovičky, kteří porazili loňské mistry z Beskydského Golfového Klubu poměrem 3:2.

Více než dvouhodinové přerušení hry pro bouřky zapříčinilo nedokončení utkání o páté až osmé místo v obou kategoriích. "Týmy po dohodě a se souhlasem Soutěžního výboru svá utkání nedohrály a dělí 5., resp. 7. místo," zdůvodňuje ředitel soutěže Luboš Klikar.

Na děleném pátém místě tedy skončily mužské týmy Park Golf Clubu Ostrava Royal Golf Clubu Mariánské Lázně, na děleném sedmém pak skončily Golf Club Hostivař a Golf Club Brno

V ženské kategorii dělily páté místo Golf Club Kunětická Hora Golf Club Austerlitz, o sedmou příčku se rozdělily Golf Club Erpet Praha Golf Clubem Brno.

Další důležité zápasy šly na řadu hned v ranních hodinách, a to byly boje o udržení se v nejvyšší týmové soutěži. V těch byly nakonec nejúspěšnější ženy Royal Golf Clubu Mariánské Lázně Golf Clubu Olomouc, do první ligy sestupují hráčky Golf Clubu Hradec Králové Golf Clubu Grabštejn

V extralize se udržely mužské týmy Golf Clubu Karlovy Vary Golf Clubu Poděbrady, do nižší soutěže sestupují hráči Golf Clubu Erpet Praha Golf Clubu Olomouc.

Konečný pavouk muži

Konečný pavouk ženy

Výsledky finále - muži

Výsledky finále - ženy

 

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 1. září 2019
Všechny články autora

Související články

Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019
Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019

16.09.2019 | Po skončení extraligy byly uzavřeny všechny letošní domácí soutěže družstev v kategorii mužů a žen, ale také mládeže. Jasno je o nových šampiónech, o sestupujících a postupujících v extralize i dalších soutěží až po nejnižší.

Extraliga družstev mužů a žen vyvrcholí v neděli
Extraliga družstev mužů a žen vyvrcholí v neděli

31.08.2019 | Semifinálová utkání Extraligy družstev zvládli nejlépe muži z Golf Clubu Kunětická Hora a Greensgate Golf Clubu. Mezi ženami jsou k titulu nejblíže Golf Club Karlovy Vary a Beskydský Golfový Klub. Všechna utkání se v neděli odehrají kvůli počasí ve zkráceném formátu.

Známe jména semifinalistů Extraligy družstev
Známe jména semifinalistů Extraligy družstev

30.08.2019 | Na pražské Zbraslavi se dnes rozhodlo o semifinalistech Extraligy družstev. Mezi muži potvrdili svoji roli všichni favorité, vítězky kvalifikace z Kunětické Hory v bojích o medaile skončily.

Extraliga: Do bojů o titul vstupují z předních ...
Extraliga: Do bojů o titul vstupují z předních ...

29.08.2019 | Muži z Hodkoviček a ženy z Kunětické Hory vstoupí do jamkové části extraligy coby vítězové pětikolové kvalifikace na rány. Budou tak plnit roli papírového favorita v bojích o titul, které se budou hrát od pátku do neděle v Prague City Golf Clubu na pražské Zbraslavi.

Na Zbraslavi se rozhodne o mistrech v Extralize ...
Na Zbraslavi se rozhodne o mistrech v Extralize ...

28.08.2019 | Dvanáct mužských i ženských týmů se utká na Zbraslavi o titul mistra Extraligy družstev. Ve čtvrtek se odehraje páté kolo kvalifikace na rány, od pátku do neděle je na programu play-off a play-out. V čele jsou po čtyřech kolech kvalifikace na rány muži z Ropice a ženy z Kunětické Hory.

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde