Česká golfová federace

Aktuality

Klára Spilková se vrací na LPGA s lékařskou výjimkou

Klára Spilková se vrací na LPGA s lékařskou výjimkou

redakce, Středa 28. srpna 2019

Česká profesionálka Klára Spilková se vrací na LPGA Tour po dvouměsíční přestávce. Čtyřiadvacetiletá golfistka, členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu, se vyrovnala s následky přechozené nemoci a nastoupí do turnaje Cambia Portland Classic v Oregonu na západě USA.

Naposledy Klára Spilková hrála koncem června na KPMG Women´s PGA Championship, kde byla nucena po prvním kole vzdát. Následný lékařský verdikt v Praze zněl nekompromisně: klidový režim bez jakýchkoli aktivit, a to nejméně na měsíc.

„Trvalo, než jsem zase začala normálně jíst a fungovat. K tréninku a lehké hře jsem se dostala až koncem července. Vzhledem k tomu, že jsem ještě zhubnula, to nebylo jednoduché a únava se pořád vracela. Navíc jsem nesměla pracovat s žádnou zátěží, ani jít do posilovny,“ cituje tisková zprávě hráčka, která mezitím doháněla manko se svým trenérem Lukášem Martincem.

Nové člence LPGA se výrazně zkomplikovala situace směrem k udržení hrací karty na další sezonu. V rámci pravidel LPGA proto požádala vedení tour o zdravotní úlevu, tzv. Minor Medical Extension, k čemuž musela doložit lékařská potvrzení. Tour žádosti rychle vyhověla, což znamená, že Klára bude mít v příštím roce šest turnajů na to, aby dohnala stejný počet letos ztracených startů.

Do konce roku bude mít pro přihlašování do turnajů odpovídající pozici, kterou měla v době svého prvního zmeškaného startu. Příští rok to pak bude pozice odpovídající té, na níž byla před začátkem letošní sezony.

„Jsem ráda, že mi LPGA na základě svých kritérií vyhověla a že se mohu soustředit na vlastní hraní. Nemůžu se dočkat, až zase nastoupím. Takovou pauzu jsem nikdy nezažila a už mě svrběly ruce,“ řekla Spilková, která má už za sebou první cvičné kolo v Portlandu. „Hřiště je hodně technické, každá jamka specifická, greeny rychlé, všude staré vysoké stromy. Fakt krása.“

Cambia Portland Classic se hraje 29. 8. – 1. 9. a Klára Spilková nastupuje do prvního kola v 7:26 místního času. Turnaj s dotací 1,3 miliónu dolarů má nejsilnější obsazení.

 

Autor: redakce 
Datum: Středa 28. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...
LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...

28.08.2020 | Rekord hřiště, jeden albatross, výborný závěr Kláry Spilkové a také útok několika amatérek na postup do finálových kol. Hodně toho bylo vidět v úvodním kole Czech Tipsport Ladies Open v Beroun Golf Clubu. Kolo nebylo dohráno kvůli bouřce, sedm flightů musí na hřiště časně ráno.

Klára Spilková se vrací do Evropy, startuje na ...
Klára Spilková se vrací do Evropy, startuje na ...

12.08.2020 | Společný turnajl LPGA a Ladies European Tour je další zastávkou Kláry Spilkové po restartu sezóny. Pro evropskou sérii to je vůbec první turnaj po dlouhé pauze, poslední turnaj sehrála v polovině března v Jižní Africe.

Klára Spilková v Ohiu do dalšího turnaje LPGA ...
Klára Spilková v Ohiu do dalšího turnaje LPGA ...

07.08.2020 | Česká profesionálka Klára Spilková nevstoupila úspěšně do dalšího turnaje LPGA, který se opět hraje v Ohiu. První kolo The Marathon LPGA Classic zahrála za 75 ran (+4) a nachází se ve spodní části leaderboardu.

Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra
Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra

01.06.2020 | Klára Spilková vyhlíží možný červencový restart LPGA Tour a nadále se připravuje v České republice, kde začala spolupracovat s novým trenérem. Tím se stal pětatřicetiletý Američan Greg Lavoie, žijící dlouhodobě v Praze.

Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...
Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...

19.03.2020 | Také česká profesionální jednička Klára Spilková čeká, jak se bude vyvíjet letošní sezóna. Místo návratu na turnaje okruhu LPGA řeší náhradní program a vrátila se do vlasti.

Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA
Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA

22.01.2020 | Čtyřdenním turnajem v Boca Raton na Floridě odstartuje česká profesionálka Klára Spilková svoji druhou sezónu na okruhu LPGA Tour. Hráčka Czech Golf Teamu má zajištěn start na většině turnajů série.

Klára Spilková po první americké sezóně: Byla ...
Klára Spilková po první americké sezóně: Byla ...

16.12.2019 | Česká golfistka Klára Spilková bude hrát i příští sezónu na LPGA Tour. Už nyní se čerstvě pětadvacetiletá hráčka, která převzala v neděli večer cenu pro nejlepší českou profesionálku, nemůže dočkat, až znovu vlétne do turnajů a prodá zkušenosti z prvního „amerického“ roku.

Český golf ocenil nejlepší: Amatérům kralují Zuska ...
Český golf ocenil nejlepší: Amatérům kralují Zuska ...

15.12.2019 | V novém aranžmá se uskutečnil dnes 24. ročník Večera českého golfu, po kterém známe jména nejlepších českých golfistů: Amatérkám kraluje už třetím rokem Sára Kousková, mezi muži usedl na trůn poprvé Jiří Zuska, profesionálům vládnou Klára Spilková a Stanislav Matuš.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde