Česká golfová federace

Aktuality

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl Albatross

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl Albatross

Tomáš Přikryl, Neděle 24. září 2023

Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Poslední finále družstev přineslo po příjemných letních teplotách v průběhu celého září také první doteky podzimu. Zvláště nedělní finálový den se ranní teploty vyšplhaly maximálně na tři stupně, a tak hráči poprvé v sezóně vytahovali kulichy a teplé rukavice. První páteční hrací den svedl proti sobě nejlepší týmy z kvalifikace Západ a Východ. První tým z kvalifikace regionu Západ nastoupil na čtvrtý tým z regionu Východ a naopak; a dále stejným klíčem podle pořadí. Papírovými favority soutěže tak byl Albatross Golf Clubu Praha a Golf Club Brno, kteří ve svých regionech postoupili z prvního místa.

Avšak hned první den se zrodilo překvapení celého finále, kdy se všem zástupcům regionu Západ podařilo vyhrát své jamkové souboje a pomyslně tak celé finálové klání rozdělili opět na dvě poloviny. Golf Club Hodkovičky s Timotejem Formánkem, který v poslední době zahrál skvělé výsledky, vyřadil úřadujícího mistra z Třince v poměru 3,5:1,5 a na favorizovaném Brnu si nevylámali zuby hráči z Greensgate, když vyhráli ve stejném poměru. Golf Club Black Bridge s převahou vyřadil z finálových bojů Park Golf Club Ostrava stavem 4:1 a stejným poměrem si poradili hráči z Albatrossu s Golf Clubem Kšírovka.

Druhý den hráči Albatrossu nepolevili a jejich největší hvězdy Jakub Hejlek a Matouš Zach uhrály tři postupové body proti svému soupeři z Černého Mostu. Společně s nimi do finále prošli také hráči z Dýšiny, kdy si v dopoledním foursome poradil reprezentant do 14 let Ondřej Doležal a jeho týmový kolega Matěj Grim s dvojicí hráčů z Hodkoviček poměrem 6:5, tedy výhrou na třinácté jamce.

Ve finálovém dni hráči Albatross Golf Clubu Praha Tomáš Hejda, Tobiáš Kessler, Jakub Hejlek, Matouš Zach v boji o titul přetlačili RGA Greensgate těsným výsledkem 3:2. Boj o třetí místo byl jasnou záležitostí hráčů z Golf Clubu Black Bridge, Kteří porazili svého soupeře Golf CLub Hodkovičky v poměru 4,5:0,5. V druhé polovině tabulky se na pátém místě umístil Golf Club Brno před hráči Park Golf Clubu Ostrava a se sedmým místem odjíždí Golf Club Třinec, který si poradil s hráči z Golf Clubu Kšírovka.

Pro mnoho hráčů bylo toto mistrovství družstev poslední chlapeckou soutěží. Z účastníků letošního finále se do „dospělých“ kategorií přesouvají hráči: Timotej Formánek, Matyáš Vysušil, Jakub Hejlek, Tobiáš Kessler, Marek Vybíral, Filip Vybíral a Matyáš David Rumpík.

Kompletní výsledky naleznete zde

Výsledky jednotlivých zápasů naleznete zde

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 24. září 2023
Všechny články autora

Související články

MČR družstev: Dvě zlata pro Hodkovičky, třetí ...
MČR družstev: Dvě zlata pro Hodkovičky, třetí ...

20.08.2020 | Golf Club Hodkovičky slaví dva tituly z právě ukončeného šampionátu mládežnických družstev, jedno zlato veze domů Beskydský Golfový Klub. Třídenní boje vyvrcholily dnes v Beřovicích.

Závěrečný díl NGTM zná své vítěze
Závěrečný díl NGTM zná své vítěze

22.09.2019 | Turnajem Masters vyvrcholila dnes v Sokolově Národní Golfová Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV pro hráče od 7 do 16 let. Jejími posledními vítězi se stali Louis Klein, Kristina Lebová, Jakub Hejlek, Sofie Hlinomazová, David Tomi a Kamila Handrychová.

Závěr NGTM odstartoval, finále slibuje dramatické ...
Závěr NGTM odstartoval, finále slibuje dramatické ...

21.09.2019 | Závěrečné Masters série NGTM pro děti ve věku od 7 do 16 let odstartovalo dnes v Sokolově. V žádné kategorii nedokázali vedoucí hráči utéct svým soupeřům na větší rozdíl, a tak poslední den slibuje dramatické souboje. Nejlepší výkony dne (75) zahráli čtyři hráči a hráčky.

Finále Národní Golfové Tour Mládeže přivítá Sokolov
Finále Národní Golfové Tour Mládeže přivítá Sokolov

20.09.2019 | Závěr sezóny Národní Golfové Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV vyvrcholí v západních Čechách. Na poslední turnaj Masters je přihlášeno 84 hráčů a hráček ve věku od 7 do 16 let.

Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019
Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019

16.09.2019 | Po skončení extraligy byly uzavřeny všechny letošní domácí soutěže družstev v kategorii mužů a žen, ale také mládeže. Jasno je o nových šampiónech, o sestupujících a postupujících v extralize i dalších soutěží až po nejnižší.

MČR družstev ovládl Beskydský GK ve dvou kategoriích ...
MČR družstev ovládl Beskydský GK ve dvou kategoriích ...

22.08.2019 | Třídenní boje na Čeladné přinesly jména vítězů ve třech týmových šampionátech. Beskydský Golfový Klub ovládl mistrovství družstev dívek do 18 let a smíšených družstev žáků do 14 let. Třetí titul mezi chlapci do 18 let získal Golf Club Hodkovičky...

MČR družstev do 14 a 18 let jdou do finále
MČR družstev do 14 a 18 let jdou do finále

21.08.2019 | Na Čeladné už znají jména týmů pro finále MČR družstev dívek i chlapců do 18 let. O titul budou bojovat dívky GC Brno a Beskydský GK, mezi chlapci si to rozdají GC Hodkovičky a GC Brno. V MČR žáků do 14 let jsou ve vedení hráči Beskydského GK.

Odstartovaly boje o tituly mistrů ČR družstev ...
Odstartovaly boje o tituly mistrů ČR družstev ...

20.08.2019 | Deštivým dnem započala na Čeladné tři mládežnická mistrovství družstev. V kategoriích smíšených družstev do 14 let byla rozehrána soutěž na rány. V soutěžích chlapců a družstev dívek do 18 let známe semifinalisty letošního ročníku, který se hraje na jamky.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde