Česká golfová federace

Aktuality

Na Casa Sereně vítězí Aleš Kořínek a Kateřina Vlašínová; v túře Stanislav Matuš a Denisa Vodičková

Na Casa Sereně vítězí Aleš Kořínek a Kateřina Vlašínová; v túře Stanislav Matuš a Denisa Vodičková

Luboš Klikar, Pátek 16. září 2022

Profesionálové Aleš Kořínek a Kateřina Vlašínová se stali vítězi finálového turnaje Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Casa Sereně. Celkovými vítězi premiérového ročníku této túry jsou profesionál Stanislav Matuš a Denisa Vodičková (na snímku).

Třetí kolo – neděle 18. září

Konec dobrý, všechno dobré, říká se. Platí to bezezbytku o třetím kole na Casa Sereně. Silný ranní déšť a už notně promáčené hřiště donutily soutěžní výbor k odložení startu z 8. na 9. hodinu. Pomohlo to. Hráči a hráčky startovali z jamek č. 1 a 10 už bez deště a s nadějí, že bude líp. Bylo. Přes den sice hřištěm prošlo několik nepříjemných přeháněk se silným větrem, naštěstí měly jen jepičí život. Jinak bylo pod mrakem nebo i svítilo slunce.

MUŽI



Aleš Kořínek vyhrál díky náskoku, který si vybudoval v prvních dvou dnech. V posledním kole totiž ani jednou neskóroval, ba zapsal čtyři bogey a double bogey na poslední jamce. „Dnes mě Casa Serena úplně rozsekala,“ řekl po dohrání. „Neměl jsem svůj den, špatně jsem trefoval železa, takže jsem hlavně rád, jak to dopadlo.“ Druhý skončil Štěpán Daněk, který ke své smůle dokázal z náskoku lídra po dvou dnech umazat jen jednu ránu. Ani jemu se v neděli na Casa Sereně nedařilo, jak by si přál. Třetí místo po dvou dnech neudržel profesionál Stanislav Matuš a po 83 ranách se propadl na 7. místo. Na jeho pozici se naopak posunul nejlepší amatér ve finálovém turnaji Stanislav Nestrašil. V Top 10 skončilo šest profesionálů a čtyři amatéři. Na zvýšené finanční výhry dosáhlo 21 hráčů.

ŽENY

Vedoucí žena po dvou dnech Sofie Hlinomazová v posledním kole hrála 77 a klesla na třetí místo. O vítězství se v rozehrávce utkaly Kateřina Vlašínová a Denisa Vodičková; obě po 54 odehraných jamkách skončily na skóre 217; +4. Vítězství hned na první dodatečné jamce získala Kateřina Vlašínová, která do rozehrávky nastoupila poprvé ve své golfové kariéře. Na finanční výhry dosáhlo devět hráček.

VÍTĚZOVÉ TÚRY



Celkovými vítězi premiérového ročníku Raiffeisenbank COGT se stali Stanislav Matuš a Denisa Vodičková. Blahopřejeme.

Raiffeisenbank COGT 2022 - konečný žebříček muži
Raiffeisenbank COGT 2022 - konečný žebříček ženy

Slavnostního závěrečného ceremoniálu na Casa Sereně se zúčastnili Dominik Maršík, generální manažer Casa Serena Chateau & Golf Resort, Marta Píšová za generálního partnera túry Raiffeisenbank a Aleš Libecajt, předseda STK ČGF.



Velké poděkování za skvěle připravené hřiště v náročných podmínkách si zaslouží tým greenkeeperů Casa Sereny pod vedením Andreje Sviteka.

Turnaj řídil soutěžní výbor ve složení ředitel Luboš Klikar, hlavní rozhodčí Adam Kratochvíl, rozhodčí Dalibor Procházka, rozhodčí a startéři Jiří Kodeš a Petr Kosina.

Druhé kolo - sobota 17. září

Se shodným náskokem tří úderů před svými pronásledovateli jdou do nedělního finálového kola na Casa Sereně profesionál Aleš Kořínek 66, 70; -6 a Sofie Hlinomazová 70, 72; E. Vyvrcholení nejprestižnější individuální túry ČGF bohužel nepřeje počasí...

Poslední sobota letošního léta se nepovedla a byla už ryze podzimní. Teplota jen kolem 10 stupňů, spousta více či méně vydatných přeháněk přes celý den a k tomu občas i silné poryvy větru. Všichni, kdo v tomto psím počasí zvládli odehrát dalších 18 jamek na těžkém hřišti s hladovými rafy, si zaslouží velký respekt.

MUŽI

Profesionál Aleš Kořínek i podruhé přinesl výsledek v červených číslech – 70 ran složil ze čtyř birdie a tří bogey. Na druhé místo se po výtečném kole za 68; -3 posunul profesionál Štěpán Daněk. A na svou šanci stále číhá další zkušený profesionál, vítěz třetí Raiffeisenbank COGT na Kunětické Hoře Stanislav Matuš. „Mou kritickou jamkou na Casa Sereně je určitě tříparová jamka č. 2,“ povzdechl si Stanislav po dvou double bogey ve skórekartě. „Dvakrát jsem tu pořádně netrefil míč a skončil v bankru před grýnem. V neděli si na odpališti už snad vezmu driver.“ Nejlepším amatérem po dvou kolech je Stanislav Nestrašil, který dvakrát zapsal par hřiště. Cutem +19 prošlo 42 hráčů.

ŽENY



Sofie Hlinomazová 70, 72; E se oproti prvnímu dnu o dvě rány zhoršila, přesto se její náskok o dvě rány zvětšil. Druhá je profesionálka Kateřina Vlašínová 72, 73; +3, třetí největší favoritka Denisa Vodičková 71, 75; +4, kterou dnes vytrestala jamka č. 16. Odstupy mezi hráčkami v čele leaderboardu jsou stále nepatrné, takže se dá očekávat tuhý boj až do poslední jamky. Cutem +23 prošlo 21 hráček.

Finálové kolo na Casa Sereně začíná v neděli 18. září v 8,00 hod. a znovu se startuje z jamek č. 1 a 10. Nejlepší ženy a muži se do hry dostanou po deváté hodině. Vyhlášení vítězů Grand Final i 1. ročníku Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour lze očekávat kolem 15. hodiny. Předpověď počasí je bohužel zase neradostná...

První kolo - pátek 16. září

Profesionál Aleš Kořínek 66; -5 a Sofie Hlinomazová 70; -1 vedou po prvním kole ve finálovém turnaji Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Casa Sereně. Zatímco Aleš si vytvořil solidní náskok čtyř úderů, Sofie má nejbližší pronásledovatelky těsně za sebou.

Babí léto vypadá opravdu jinak, byť třetí zářijový pátek nedaleko Kutné Hory nebyl zas až tak špatný. Počasí připomínalo spíš apríl – chvíli svítilo slunce, chvílemi více či méně pršelo. Přesně v poledne se na zhruba 45 minut rozpršelo docela vydatně. Teplota kolem 16 stupňů však byla poměrně snesitelná. Přesto je víc než zřejmé, že pochmurná předpověď počasí na víkend určitě může za mimořádně velký počet "last minute" odhlášek. Do turnaje nakonec nastoupilo nejodolnějších 62 mužů a 37 žen.

Profesionálové s úsměvem za každého počasí - Štěpán Daněk a Jiří Vik


MUŽI
Aleš Kořínek už ví, jak chutná vítězství na Czech Open Golf Tour. Vloni se radoval z triumfu hned v prvním pilotním turnaji na Kaskádě, kde mu na paty šlapal hlavně domácí Filip Jakubčík. V této sezóně a hlavně v jejím závěru má Aleš skvělou formu. Ostatně, potvrdil to i v tomto týdnu vítězstvím v Penati Slovak Open na hřišti Legend. „Na Casa Serenu jsem se vrátil po mnoha letech a našel jsem ji přesně takovou, jakou jsem si ji pamatoval. Skvělé sportovní hřiště s rychlými grýny a vysokými rafy, které trestají chyby. První kolo jsem nezačal úplně optimálně, dvě bogey, ale potom se mně podařilo zahrát sedm birdie, takže jsem se startem do turnaje spokojen. Těším se na další kola, jen doufám, že nás podrží počasí, protože předpověď není vůbec optimistická," řekl Aleš Kořínek.

Na druhé místo se vyšvihl stále ještě starší žák Matouš Zach 70; -1, kterému svědčila první devítka, na níž dokázal třikrát skórovat. Až za ním se seřadili favorité – profesionálové Stanislav Matuš, Štěpán Daněk, David Benák, Gregg Lavoie nebo Tadeáš Sedláček, ale i elitní amatéři Stanislav Nestrašil nebo Adam Bruzl. Po prvním kole je v Top 10 sedm profesionálů a tři amatéři.

ŽENY
Výtečnou sezónu prožívá Sofie Hlinomazová. Potvrdila to i na velmi obtížné Casa Sereně a do víkendových kol jde z prvního místa. Byť jen s minimálním náskokem na vítězku dvou letošních turnajů túry Denisu Vodičkovou a profesionálku Kateřinu Vlašínovou. Mezi nejlepšími ženami jsou jen těsné rozestupy, takže o překvapení na konci turnaje nemusí být nouze. "Hřiště se mně moc líbí, ale je těžké. Je to taková delší a užší Kaskáda," říká Sofie Hlinomazová. "S hráčkami jsme se shodly, že takhle rychlé grýny letos nikde u nás nebyly. S prvním kolem jsem proto moc spokojená a budu bojovat dál."

Velké finále Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour se hraje o zvýšené prize money 400 tisíc Kč, na něž se může těšit nejlepších 18 mužů a 9 žen. V neděli odpoledne budou známi i premiéroví celkoví vítězové této nové túry podporované „bankou českého golfu“, kteří na trvalou památku svého úspěchu získají krásné poháry.

Foto: Zdeněk Sluka

Odkazy:
Grand Final Raiffeisenbank COGT Casa Serena – výsledky muži
Grand Final Raiffeisenbank COGT Casa Serena – výsledky ženy
Přehled finančních výher ve finálovém turnaji 
Fotogalerie Zdeňka Sluky z prvního kola v pátek 16. září 2022
Fotogalerie Zdeňka Sluky z třetího kola v neděli 18. září 2022

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Pátek 16. září 2022
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde