Česká golfová federace

Aktuality

Žhavý závěr prázdnin na českých hřištích

Žhavý závěr prázdnin na českých hřištích

Luboš Klikar, Úterý 16. srpna 2022

Veškerá pozornost golfové veřejnosti je v tomto týdnu právem upřena na 8. ročník D+D REAL Czech Masters na Albatrossu. V kalendáři ČGF je volný víkend, aby hru evropské mužské špičky mohlo přímo v dějišti sledovat co nejvíc diváků. V dalších dvou týdnech je však kalendář ČGF už znovu pořádně nabitý.

Individuální túry ČGF

 

Všechny tři individuální túry ČGF pokračují v závěru srpna čtvrtými turnaji svých základních částí. Start v nich je důležitý pro řadu hráčů a hráček, aby si před zářijovými finálovými turnaji vylepšili pozice v průběžných žebříčcích „své“ túry. 
 
GPA Czech Mid & Senior Tour
Čtvrtý turnaj túry pro hráče nad 25 a 50 let hostí v pondělí 22. a úterý 23. srpna Black Bridge Resort v Praze na Černém Mostě. Uzávěrka přihlášek je v pátek 19. srpna v poledne. Přihlášeni jsou hráči z čela žebříčků ve všech kategoriích - Lukáš Ješátko, Tomáš Jucovič, Johana Luňáčková nebo Silvie Dittertová mezi midy, Tomáš Růžička a Michaela Záhumenská mezi seniory. V turnaji zbývá dostatek míst pro další zájemce.
 
 
Velcí rivalové i kamarádi - profesionálové Stanislav Matuš a Filip Mrůzek
 
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour
Čtvrtý turnaj nejprestižnější túry ČGF se hraje od pátku 26. do neděle 28. srpna na Karlštejně. Uzávěrka přihlášek je v pátek 19. srpna v poledne. Přihlášeno je více než 140 hráčů a hráček včetně dvou desítek profesionálů. Na Karlštejně by se týden po startu na Albatrossu měli představit Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Matyáš Zapletal nebo Šimon Zach. Mezi ženami budou konkurenci elitním amatérkám zvyšovat profesionálky Kateřina Vlašínová, Eva Koželuhová či Lucie Hinnerová. Dotace turnaje je znovu 300 tisíc Kč; z toho 200 tisíc Kč si rozdělí hráči v Top 10, 100 tisíc Kč pak hráčky v Top 5. 
 
 
Národní Golfová Tour Mládeže
O posledním srpnovém víkendu je do jihočeského Mnichu naplánován i čtvrtý turnaj oblíbené série pro žáky a kadety. Uzávěrka přihlášek je v sobotu 20. srpna v poledne. Do turnaje je přihlášeno už více než 110 hráčů a hráček, kteří se mohou těšit na hřiště v krásné krajině České Kanady. Pro další zájemce jsou ve startovní listině ještě volná místa.
 
 

Mistrovství ČR

 

Czech Disabled Open
Česká Lípa hostí od pátku 26. do neděle 28. srpna otevřené mezinárodní mistrovství ČR hendikepovaných hráčů. Další podrobnosti najdete zde.
 
Gabriela Roberta Vítů bude za dva týdny v Kácově obhajovat titul akademické mistryně ČR. Foto: Ivan Paggio
 
Akademické mistrovství ČR
Na přelomu srpna a září (30.8.-1.9.) se vysokoškoláci sejdou v Kácově na 26. ročníku Akademického mistrovství ČR jednotlivců a univerzitních týmů. Uzávěrka přihlášek je v neděli 28. srpna v poledne. Do turnaje se mohou hlásit aktivní studenti všech forem studia bez omezení věku (kromě univerzity třetího věku) a mohou se hlásit i studující profesionálové. Turnaj se započítává do WAGR. Titul akademických mistrů ČR budou obhajovat Gabriela Roberta Vítů, David Benák a v týmech Univerzita Karlova. Česká asociace univerzitních sportů podporuje start studentů i finančně - přispívá na úhradu nákladů na startovné, ubytování, dopravu a stravu. Podmínkou pro získání tohoto příspěvku je zaslání přihlašovacího mailu na adresu: jgiacintova@seznam.cz. Při registraci je třeba předložit potvrzení o studiu (ISIC, index, diplom do jednoho roku po ukončení studia).
 
Foto: Zdeněk Sluka
 
Přejeme hodně úspěchů v srpnových turnajích ČGF.
Autor: Luboš Klikar 
Datum: Úterý 16. srpna 2022
Všechny články autora

Související články

Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenban ...
Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenban ...

09.06.2024 | S letos nejpočetnější hráčskou účastí se 7.-9.6. na hřišti GC Mnich odehrál 3. turnaj základní části Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 (RB COGT). V silné konkurenci si suverénně došli pro vítězství Jiří Zuska a Sofie Hlinomazová. Ta si prvenstvím zajistila i premiérový start na LET v Berouně.

3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška
3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška

04.06.2024 | V dějišti třetího turnaje základní fáze Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024, na hřišti GC Mnich, se v pátek 7. června sejde dosud nejpočetnější hráčská konkurence. Stopadesátka profesionálních i amatérských hráčů a hráček zabojuje o body a kvalifikaci do Grand finále.

2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...
2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...

19.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, odehraný o víkendu 17.-19. května v Sokolově, má své vítěze opět z řad amatérů. Tentokrát se prosadili devatenáctiletý David Tomi z RGC Mariánské Lázně a jedenadvacetiletá Natálie Saint Germain z Prague City Golf Clubu.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...

16.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour přivítá po třech letech hřiště na západě Čech v Sokolově. Během víkendu 17.-19. května tu budou pokračovat boje profesionálních i amatérských hráčů a hráček o body do nejprestižnější otevřené série ČGF.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

05.05.2024 | Na brněnské Kaskádě ve dnech 3.-5.5. otevřeli amatérští i profesionální golfisté z Česka i ze zahraniční nejvýznamnější domácí sérii otevřených turnajů pod hlavičkou ČGF. První část Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 ovládly mladé amatérské naděje českého golfu Louis Klein a Julie Oplatková.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...

02.05.2024 | Nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF odstartuje o víkendu 3.-5.5. na brněnské Kaskádě a hráči si hned od prvního turnaje budou zvykat na novinku. ČGF jde vstříc divákům zavedením elektronické skórkarty (ESC) do všech turnajů RB COGT.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde