Česká golfová federace

Aktuality

Žhavý závěr prázdnin na českých hřištích

Žhavý závěr prázdnin na českých hřištích

Luboš Klikar, Úterý 16. srpna 2022

Veškerá pozornost golfové veřejnosti je v tomto týdnu právem upřena na 8. ročník D+D REAL Czech Masters na Albatrossu. V kalendáři ČGF je volný víkend, aby hru evropské mužské špičky mohlo přímo v dějišti sledovat co nejvíc diváků. V dalších dvou týdnech je však kalendář ČGF už znovu pořádně nabitý.

Individuální túry ČGF

 

Všechny tři individuální túry ČGF pokračují v závěru srpna čtvrtými turnaji svých základních částí. Start v nich je důležitý pro řadu hráčů a hráček, aby si před zářijovými finálovými turnaji vylepšili pozice v průběžných žebříčcích „své“ túry. 
 
GPA Czech Mid & Senior Tour
Čtvrtý turnaj túry pro hráče nad 25 a 50 let hostí v pondělí 22. a úterý 23. srpna Black Bridge Resort v Praze na Černém Mostě. Uzávěrka přihlášek je v pátek 19. srpna v poledne. Přihlášeni jsou hráči z čela žebříčků ve všech kategoriích - Lukáš Ješátko, Tomáš Jucovič, Johana Luňáčková nebo Silvie Dittertová mezi midy, Tomáš Růžička a Michaela Záhumenská mezi seniory. V turnaji zbývá dostatek míst pro další zájemce.
 
 
Velcí rivalové i kamarádi - profesionálové Stanislav Matuš a Filip Mrůzek
 
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour
Čtvrtý turnaj nejprestižnější túry ČGF se hraje od pátku 26. do neděle 28. srpna na Karlštejně. Uzávěrka přihlášek je v pátek 19. srpna v poledne. Přihlášeno je více než 140 hráčů a hráček včetně dvou desítek profesionálů. Na Karlštejně by se týden po startu na Albatrossu měli představit Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Matyáš Zapletal nebo Šimon Zach. Mezi ženami budou konkurenci elitním amatérkám zvyšovat profesionálky Kateřina Vlašínová, Eva Koželuhová či Lucie Hinnerová. Dotace turnaje je znovu 300 tisíc Kč; z toho 200 tisíc Kč si rozdělí hráči v Top 10, 100 tisíc Kč pak hráčky v Top 5. 
 
 
Národní Golfová Tour Mládeže
O posledním srpnovém víkendu je do jihočeského Mnichu naplánován i čtvrtý turnaj oblíbené série pro žáky a kadety. Uzávěrka přihlášek je v sobotu 20. srpna v poledne. Do turnaje je přihlášeno už více než 110 hráčů a hráček, kteří se mohou těšit na hřiště v krásné krajině České Kanady. Pro další zájemce jsou ve startovní listině ještě volná místa.
 
 

Mistrovství ČR

 

Czech Disabled Open
Česká Lípa hostí od pátku 26. do neděle 28. srpna otevřené mezinárodní mistrovství ČR hendikepovaných hráčů. Další podrobnosti najdete zde.
 
Gabriela Roberta Vítů bude za dva týdny v Kácově obhajovat titul akademické mistryně ČR. Foto: Ivan Paggio
 
Akademické mistrovství ČR
Na přelomu srpna a září (30.8.-1.9.) se vysokoškoláci sejdou v Kácově na 26. ročníku Akademického mistrovství ČR jednotlivců a univerzitních týmů. Uzávěrka přihlášek je v neděli 28. srpna v poledne. Do turnaje se mohou hlásit aktivní studenti všech forem studia bez omezení věku (kromě univerzity třetího věku) a mohou se hlásit i studující profesionálové. Turnaj se započítává do WAGR. Titul akademických mistrů ČR budou obhajovat Gabriela Roberta Vítů, David Benák a v týmech Univerzita Karlova. Česká asociace univerzitních sportů podporuje start studentů i finančně - přispívá na úhradu nákladů na startovné, ubytování, dopravu a stravu. Podmínkou pro získání tohoto příspěvku je zaslání přihlašovacího mailu na adresu: jgiacintova@seznam.cz. Při registraci je třeba předložit potvrzení o studiu (ISIC, index, diplom do jednoho roku po ukončení studia).
 
Foto: Zdeněk Sluka
 
Přejeme hodně úspěchů v srpnových turnajích ČGF.
Autor: Luboš Klikar 
Datum: Úterý 16. srpna 2022
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

21.05.2023 | Série turnajů Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour pořádané ČGF má za sebou 2. dějství na hřišti Greensgate Dýšina. Tentokrát se v mužské i ženské kategorii prosadili profesionálové Michal Pospíšil a Tereza Koželuhová. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde