Česká golfová federace

Aktuality

To nejlepší přišlo až na konec. Na Czech Open vede Francouz Brun

To nejlepší přišlo až na konec. Na Czech Open vede Francouz Brun

Tisková zpráva , Čtvrtek 11. srpna 2022

Francouz Julien Brun bezezbytku naplnil roli favorita a po prvním dni vede turnaj Czech Open v Berouně s dotací půl milionu korun. Se skóre -7 je o ránu před Tadeášem Sedláčkem a o dvě před početnou skupinou pronásledovatelů. Mezi nimi je i obhájce loňského triumfu Filip Mrůzek.

Z dopoledních flightů vstoupil do turnaje nejlépe Tadeáš Sedláček, který se bleskově přesunul z turnaje Pro Golf Tour v Německu, kde neprošel cutem. V Berouně se mu dařilo mnohem lip – v úvodní rundě hrál jediné bogey, které bohatě vyvážil sedmi birdie. Jedinou ránu na něj ztrácí šestice pronásledovatelů se skóre -5 ran – profesionál Filip Mrůzek, který obhajuje loňské vítězství, je mezi nimi.

Mrůzek startoval z desítky, na které hned hrál birdie, ale po bogey na jamkách 13 a 14 se propadl na skóre +1. Čtyřmi birdie ale skóre opět otočil do červených čísel a povedl se mu závěr – eagle na sedmičce a birdie na devítce. „První jamka se povedla, ale pak to bylo horší. Dva trojputty a byla z toho dvě bogey. Pak jsem ale zabral, otočil skóre. Nebylo to špatné, jsem spokojený. Ostatně, je to moje nejlepší první kolo na turnaji v Berouně,“ řekl Mrůzek, který už na Czech Open vyhrál jako jediný třikrát.
 
I pro Aleše Kořínka byla cesta na Czech Open ve znamení přesunu z Německa a v jeho podání to bylo zvláštní první kolo. Až na závěrečné osmnáctce hrál první birdie dne, ale předtím si připsal eagle na sedmičce. A jelikož ani jednou nechyboval, bylo z toho skóre -3 a průběžné sedmé místo. „Ani nevím, jak kolo hodnotit. Zahrát první birdie až na osmnáctce, to už se mi dlouho nestalo,“ konstatoval bývalý brankář fotbalového Zlína.
 
Tlačenici v horních patrech leaderboardu odpoledne zahustili nejprve Matěj Bača a posléze i Stanislav Matuš, kteří hráli také -5. „Start nebyl ale ani trochu optimální. Po sedmi jamkách jsem byl plus dva, ale na sedmnáctce jsem zahrál birdie a na osmnáctce eagle, a to mě nakoplo,“ konstatoval Bača, který startoval z desítky. Druhou devítku zvládl se skóre -4 a celkově tak amatér, který před rokem skončil v Berouně druhý, dohrál pět ran pod par. „Druhý eagle jsem ještě dal na devítce. Uvidíme, co bude dál. Konkurence je tady letos větší než loni,“ dodal Bača.
 
Jeho spoluhráč ve flightu Šimon Zach mohl litovat nepovedeného závěru – na posledních dvou jamkách zahrál dvě bogey a kolo dohrál jednu ránu pod par. „Jinak bych kolo bral, ale konec se ani trochu nepovedl,“ neskrýval rozladění.
 
Dobře nezačal ani Stanislav Matuš. „Hned na desítce se mi míček smolně odrazil do vody a bylo z toho bogey. Rozjíždělo se to pomalu, ale nakonec to bylo moje nejlepší první kolo v Berouně na Czech Open,“ řekl Matuš.
 
To nejlepší přišlo až na konec. Až Julien Brun, který nastoupil v závěrečném flightu, překonal dosud vedoucího Sedláčka. Odehrál kolo s jedním bogey, ale také se šesti birdie a jedním eaglem na osmnácté jamce, která byla jeho devátou. „Jsem nadmíru spokojený. V poslední době jsem mnohem víc trénoval a nehrál jsem, takže jsem se potřeboval dostat znovu do turnajového nastavení. Beru turnaj jako přípravu na Czech Masters, ale musím říct, že se mi dnes dařilo skórovat, nedělal jsem chyby. Nadchlo mě i hřiště. Hrál jsem tady poprvé. Líbí se mi a je ve fantastické kondici,“ pochvaloval si lídr turnaje, který členem první evropské ligy DP World Tour.
 
Společně s ním dohrál ve flightu i Michal Pospíšil, který ještě rozšířil početnou skupinu hráčů na děleném 3. místě se skóre -5. „Zahrál jsem i jedno bogey, když jsem smolně trefil strom, ale jinak jsem spokojený. Pět pod par je hodně dobrý vstup do turnaje,“ poznamenal Pospíšil, který jen o den dřív dohrál dělený osmý na turnaji Pro Golf Tour v Německu.
 
Turnaj Czech Open pokračuje v pátek druhým kolem a po něm následuje cut, kterým projde do víkendových kol nejlepších 40 hráčů plus všichni na dělených pozicích.
 
Foto: Zdeněk Sluka
 
Odkaz:

 

Autor: Tisková zpráva  
Datum: Čtvrtek 11. srpna 2022
Všechny články autora

Související články

Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...
Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...

30.09.2022 | Tradiční závěrečný turnaj české profesionální túry na Kaskádě ovládl Dominik Pavouček. Po kolech 69, 69; -6 uspěl hned na první jamce play-off proti Šimonu Zachovi 70, 68; -6. Třetí skončil Matyáš Zapletal 70, 70; -4. ...

Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...
Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...

14.08.2022 | Golfovou parádu předvedl ve finálovém kole Czech Open Aleš Kořínek. Zahrál 60 ran, vytvořil nový rekord berounského hřiště a díky tomu dokázal dohnat dosud suverénně vedoucího Juliena Bruna. Oba po 72 jamkách skončili na skóre -23 a o vítězi muselo rozhodnout play-off.

Bruna nezaskočil ani brzký budíček.
Bruna nezaskočil ani brzký budíček.

13.08.2022 | Julien Brun pokračuje na Czech Open 2022 v suverénní jízdě. A nerozhodil ho ani nečekaně brzký budíček, neboť startoval společně s druhým v pořadí Filipem Mrůzkem v prvním flightu. Třicetiletý Francouz a člen Albatrossu hrál ve třetím kole čtyři rány pod par a vede se skóre -16.

Mrůzek má zpět zatoulané hole.
Mrůzek má zpět zatoulané hole.

12.08.2022 | Francouz Julien Brun potvrzuje na turnaji Czech Open 2022 nejen roli favorita, ale především svou golfovou kvalitu. Na hřišti Royal Beroun Golf Clubu je po dvou kolech na skóre -12 a vede o dvě rány před obhájcem vítězství z loňska Filipem Mrůzkem. Třetí je se skóre -8 nejlepší amatér David Tomi.

Historická změna na Czech PGA Tour.
Historická změna na Czech PGA Tour.

21.06.2022 | Jednodenní turnaj Czech PGA Tour, který se odehraje v úterý 12. července v Golf Resortu Karlštejn, se zapíše do historie. Poprvé se nebude vytvářet redukované pořadí profesionálů a finanční výhry budou rozděleny podle konečného pořadí i mezi zúčastněné amatéry.

Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila
Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila

09.06.2022 | Druhý den šampionátu české PGA ve hře na rány zamíchal kartami výsledek 64, -8 Michala Pospíšila, a protože na něj nikdo z premiantů předešlého dne nedokázal odpovědět, vynesl mu mistrovský titul. Mezi ženami se z vítězství radovala Anna Nicol Kučerová.

Šampionát na rány české PGA rozehrán!
Šampionát na rány české PGA rozehrán!

08.06.2022 | Dnes ve Slavkově začal dvoukolový šampionát české PGA ve hře na rány, který zahajuje domácí sérii Czech PGA Tour. Zahrát si o titul přijelo 63 hráčů a hráček, mezi nimiž nechybějí ani obhájci loňského prvenství – Stanislav Matuš (na snímku uprostřed) a Lucie Hinnerová.

Nové vedení české PGA zvoleno nebylo
Nové vedení české PGA zvoleno nebylo

22.01.2022 | Nové vedení PGA of Czech Republic dnes nebylo zvoleno. Volební valná hromada nebyla na zámku Štiřín usnášeníschopná kvůli nedostatečnému počtu přítomných členů, což způsobily onemocnění a karanténa. Organizaci dále povede dosavadní představenstvo, k volbě dojde nejdříve během léta.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde