Česká golfová federace

Aktuality

Na Kunětické Hoře zvítězili Klára Hurtová a Stanislav Matuš

Na Kunětické Hoře zvítězili Klára Hurtová a Stanislav Matuš

Luboš Klikar, Neděle 24. července 2022

Vítězi 3. turnaje Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kunětické Hoře se stali amatérka Klára Hurtová a profesionál Stanislav Matuš. V mužské kategorii mají tři letos odehrané turnaje tři různé vítěze…

Klára Hurtová 69, 69, 70; -8 se do čela turnaje probila po druhém kole, když zopakovala 69 ran z kola prvního. Přestože to je už velmi zkušená hráčka, ve finále se dal očekávat velký tlak profesionálek Terezy Melecké a Kateřiny Vlašínové či Veroniky Kedroňové a dalších elitních amatérek. Jenže Klára si vedení nejen zkušeně pohlídala, ale dokonce ho zvýšila na pět úderů. Druhá skončila Kateřina Vlašínová 68, 74, 71; -3, třetí byla Tereza Melecká 71, 70, 74; -1. Vítězka prvních dvou turnajů Denisa Vodičková ve stejné době skvěle reprezentovala český ženský golf na ME žen ve Francii, kde skončila na vynikajícím děleném 12. místě.

Mnohem větší drama se až do posledních jamek odehrávalo v mužské kategorii. Vedoucí hráč po dvou kolech a vítěz druhého turnaje v Beřovicích Dominik Pavouček svůj náskok o dvě rány nakonec neudržel. Rozhodla čtyři birdie Stanislava Matuše ve druhé devítce a hlavně Dominikova nepovedená druhá rána přes vodu na pětiparové jamce č. 16. Po prohrané rozehrávce s Filipem Mrůzkem v prvním turnaji na Kaskádě se profesionál Stanislav Matuš 70, 67, 68; -11 dočkal vítězství a šeku na 55 tis. Kč na Kunětické Hoře. Druhý skončil Dominik Pavouček 71, 64, 71; -10, který ve druhém kole vyrovnal rekord hřiště dosažený českým hráčem. Třetí byl profesionál Tadeáš Sedláček 69, 68, 70; -9.

Dominik Pavouček jako nejlépe umístěný amatér v tomto turnaji získal od ČGF a slovenského promotéra hrací kartu na turnaj Penati Slovak Open, který se v nejznámějším resortu našich východních sousedů hraje v pondělí 12. a úterý 13. září.

Velké poděkování za skvěle připravené hřiště a klapající služby v zázemí patří hostitelskému Golf & Spa Kunětická Hora. Všem hráčům, jejich nosičům a členům doprovodu pak za houževnatost, s jakou čelili tropickému vedru ve všech hracích dnech.

Raiffeisenbank COGT 2022 pokračuje čtvrtým turnajem na konci srpna na Karlštejně a vyvrcholí turnajem Grand Final pro 120 nejlepších ve druhé polovině září na Casa Sereně. Do obou turnajů se lze už dnes přihlašovat na webu ČGF.

Foto: Zdeněk Sluka

Odkazy:
3. Raiffeisenbank COGT – konečné výsledky muži
3. Raiffeisenbank COGT – konečné výsledky ženy
Fotogalerie Zdeňka Sluky z finálového kola

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Neděle 24. července 2022
Všechny články autora

Související články

Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenban ...
Zuska a Hlinomazová kralovali na třetí Raiffeisenban ...

09.06.2024 | S letos nejpočetnější hráčskou účastí se 7.-9.6. na hřišti GC Mnich odehrál 3. turnaj základní části Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 (RB COGT). V silné konkurenci si suverénně došli pro vítězství Jiří Zuska a Sofie Hlinomazová. Ta si prvenstvím zajistila i premiérový start na LET v Berouně.

3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška
3. COGT na Mnichu hlásí nejvyšší účast letoška

04.06.2024 | V dějišti třetího turnaje základní fáze Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024, na hřišti GC Mnich, se v pátek 7. června sejde dosud nejpočetnější hráčská konkurence. Stopadesátka profesionálních i amatérských hráčů a hráček zabojuje o body a kvalifikaci do Grand finále.

2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...
2. RB COGT v Sokolově patřila amatérům Tomimu ...

19.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, odehraný o víkendu 17.-19. května v Sokolově, má své vítěze opět z řad amatérů. Tentokrát se prosadili devatenáctiletý David Tomi z RGC Mariánské Lázně a jedenadvacetiletá Natálie Saint Germain z Prague City Golf Clubu.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...

16.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour přivítá po třech letech hřiště na západě Čech v Sokolově. Během víkendu 17.-19. května tu budou pokračovat boje profesionálních i amatérských hráčů a hráček o body do nejprestižnější otevřené série ČGF.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

05.05.2024 | Na brněnské Kaskádě ve dnech 3.-5.5. otevřeli amatérští i profesionální golfisté z Česka i ze zahraniční nejvýznamnější domácí sérii otevřených turnajů pod hlavičkou ČGF. První část Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 ovládly mladé amatérské naděje českého golfu Louis Klein a Julie Oplatková.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...

02.05.2024 | Nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF odstartuje o víkendu 3.-5.5. na brněnské Kaskádě a hráči si hned od prvního turnaje budou zvykat na novinku. ČGF jde vstříc divákům zavedením elektronické skórkarty (ESC) do všech turnajů RB COGT.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde