Česká golfová federace

Aktuality

Na Kunětické Hoře zvítězili Klára Hurtová a Stanislav Matuš

Na Kunětické Hoře zvítězili Klára Hurtová a Stanislav Matuš

Luboš Klikar, Neděle 24. července 2022

Vítězi 3. turnaje Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kunětické Hoře se stali amatérka Klára Hurtová a profesionál Stanislav Matuš. V mužské kategorii mají tři letos odehrané turnaje tři různé vítěze…

Klára Hurtová 69, 69, 70; -8 se do čela turnaje probila po druhém kole, když zopakovala 69 ran z kola prvního. Přestože to je už velmi zkušená hráčka, ve finále se dal očekávat velký tlak profesionálek Terezy Melecké a Kateřiny Vlašínové či Veroniky Kedroňové a dalších elitních amatérek. Jenže Klára si vedení nejen zkušeně pohlídala, ale dokonce ho zvýšila na pět úderů. Druhá skončila Kateřina Vlašínová 68, 74, 71; -3, třetí byla Tereza Melecká 71, 70, 74; -1. Vítězka prvních dvou turnajů Denisa Vodičková ve stejné době skvěle reprezentovala český ženský golf na ME žen ve Francii, kde skončila na vynikajícím děleném 12. místě.

Mnohem větší drama se až do posledních jamek odehrávalo v mužské kategorii. Vedoucí hráč po dvou kolech a vítěz druhého turnaje v Beřovicích Dominik Pavouček svůj náskok o dvě rány nakonec neudržel. Rozhodla čtyři birdie Stanislava Matuše ve druhé devítce a hlavně Dominikova nepovedená druhá rána přes vodu na pětiparové jamce č. 16. Po prohrané rozehrávce s Filipem Mrůzkem v prvním turnaji na Kaskádě se profesionál Stanislav Matuš 70, 67, 68; -11 dočkal vítězství a šeku na 55 tis. Kč na Kunětické Hoře. Druhý skončil Dominik Pavouček 71, 64, 71; -10, který ve druhém kole vyrovnal rekord hřiště dosažený českým hráčem. Třetí byl profesionál Tadeáš Sedláček 69, 68, 70; -9.

Dominik Pavouček jako nejlépe umístěný amatér v tomto turnaji získal od ČGF a slovenského promotéra hrací kartu na turnaj Penati Slovak Open, který se v nejznámějším resortu našich východních sousedů hraje v pondělí 12. a úterý 13. září.

Velké poděkování za skvěle připravené hřiště a klapající služby v zázemí patří hostitelskému Golf & Spa Kunětická Hora. Všem hráčům, jejich nosičům a členům doprovodu pak za houževnatost, s jakou čelili tropickému vedru ve všech hracích dnech.

Raiffeisenbank COGT 2022 pokračuje čtvrtým turnajem na konci srpna na Karlštejně a vyvrcholí turnajem Grand Final pro 120 nejlepších ve druhé polovině září na Casa Sereně. Do obou turnajů se lze už dnes přihlašovat na webu ČGF.

Foto: Zdeněk Sluka

Odkazy:
3. Raiffeisenbank COGT – konečné výsledky muži
3. Raiffeisenbank COGT – konečné výsledky ženy
Fotogalerie Zdeňka Sluky z finálového kola

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Neděle 24. července 2022
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde