Česká golfová federace

Aktuality

Česká golfová federace získala ministerské záštity pro mládežnický projekt

Česká golfová federace získala ministerské záštity pro mládežnický projekt

Petr Halaburda, Pondělí 6. prosince 2021

Česká golfová federace získala ve dvou případech významnou podporu na roky 2022 a 2023 pro svůj projekt Se školou na golf, kterému záštitu udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i ministr zdravotnictví.

„Považuji to za důležitý posun v komunikaci se státními orgány, záštity podtrhly význam projektu jednak pro školní mládež, ale také pro samotné kluby, které tak šíří golfovou osvětu ve svém nejbližším okolí,“ uvedl prezident ČGF Vratislav Janda.

Obě ministerstva tak ocenila celospolečenský význam projektu Se školou na golf, který pomáhá výrazným způsobem rozvoji a osvětě golfu mezi mládeží na školách. Na deseti z nich školy začlenily výuku golfu do Školního výukového programu.

Projekt za osm let existence vybudoval kompletní metodiku spolupráce se základní školou i platformu, ve které spolupracuje s golfovými kluby. Snaží se děti přimět ke sportu, který se nabízí v jejich regionu. Tam, kde by je možná dříve ani nenapadlo nový sport vyzkoušet.

„S ministrem zdravotnictví jsme hned od počátku jednali o podpoře mládeže i seniorského golfu a záhy získali záštitu pro projekt Se školou na golf. A netajil jsem se, že současně bylo naším přáním získat i záštitu ministerstva školství, což se nakonec podařilo.“ vysvětlil prezident ČGF, podle kterého záštita může pomoci lepší komunikaci se zřizovateli. „A bude to i důležitý impuls pro ředitele škol, kteří dosud vstupovali do neznáma.“

Do projektu se od začátku projektu zapojilo 80 golfových klubů a osloveno bylo přes 400 škol. Každoročně si golf vyzkouší přes deset tisíc žáků. Celý projekt ČGF významně podporuje materiálně - i díky prostředkům Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, která vybavuje školy potřebnou výstrojí.  Navíc pomáhá rozšiřovat členskou základnu.

 

 

Datum: Pondělí 6. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

Projekt Se školou na golf nezastavilo ani přerušení ...
Projekt Se školou na golf nezastavilo ani přerušení ...

29.10.2020 | Ani letošní složitý rok nezastavil rozvoj projektu ČGF Se školou na golf. Školy jsou kvůli epidemii koronaviru pro žáky sice uzavřeny s malou přestávkou již od poloviny března, přesto kluby našly způsob, jak navázat na svoji činnost z minulých let a přivést ke golfu další děti.

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...
Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...

09.09.2020 | Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...

18.05.2020 | Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Nový web projektu Se školou na golf
Nový web projektu Se školou na golf

23.10.2019 | Projekt ČGF Se školou na golf se úspěšně rozvíjí a nyní nabízí také nové webové stránky. Na nich lze najít informace ze soutěží, aktuality a také je postupně doplňován seznam spolupracujících škol a klubů.

Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...
Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...

30.09.2019 | Sotva skončila dvěma nedělními turnaji domácí sezóna výkonnostních golfistů, už je znám jízdní řád pro rok 2020. A také začíná být čas na hodnocení sezóny – první se uskutečnilo na nedělním setkání zástupců ČGF s novináři. Připomínaly se klíčové okamžiky roku, ale také novinky pro rok 2020.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde