Česká golfová federace

Aktuality

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce 2020

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce 2020

Klára Kuchařová, Pondělí 18. května 2020

Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Obrovskou podporou a hlavním partnerem našeho projektu je Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, jejímž hlavním cílem je podporovat a pomáhat rozvíjet golf v Česku. Mezi hlavní aktivity nadace patří především rozvoj dětského a mládežnického golfu, proto si podpory nesmírně vážíme.

Právě díky nadaci můžeme v rámci projektu Se školou na golf pořádat zábavné akce a turnaje pro děti, které si mohou vždy na místě golf vyzkoušet. Především však díky nadaci disponuje mnoho klubů a škol golfovým vybavením, jako jsou dětské hole a sety pro SNAG a SHORT Golf, které formou hry pomáhají děti zapojit do golfových začátků.

V poslední době se projekt Se školou na golf rozšířil do výuky golfu ve formě volitelného předmětu nebo rozšířené tělesné výuky. Školy zapojené do této části pak disponují materiálním vybavením, které nadace zajistila pro každého žáka navštěvujícího takový předmět. Golfové sety od nadace jsou dětem poskytnuty podobným způsobem jako jakékoliv učebnice na škole.

Ačkoliv letošní školní rok nemá v historii obdoby, tak i v této golfové sezóně nadace již podpořila Golfový klub Libouchec, který zahájil spolupráci s tamní základní školou a také se ZŠ E. Krásnohorské v nedalekém Ústí nad Labem. Ve spolupráci s Golf Clubem Karlovy Vary se začátkem roku z golfových holí a prvních tréninků radovaly také děti z místního gymnázia.

Své vybavení získal také Prague City Golf Club, Golf Club Kšírovka nebo Český golfový klub. Tedy kluby, které okamžitě po uvolnění pandemických opatření otevřely svoji náruč dětem a nabízejí široké veřejnosti sportovní aktivitu, aby děti doma nezahálely.

Díky spolupráci projektu Se školou na golf a Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf se v loňském roce podařilo zaujmout více než 1100 nových dětí, které se oficiálně staly členy v golfových klubech po celé zemi.

Úspěšnost našeho projektu Se školou na golf tak přikládáme také Nadaci Hanuše Goldscheidera pro český golf a především přispěvatelům, kteří libovolnými částkami přispívají na transparentní účet nadace 4441188/5500.

Přispět můžete i vy! Již částka 1.000 Kč znamená, že podpoříte jedno dítě, které získá své vybavení ve formě dvou základních holí. Seznam všech přispěvovatelů, kterým tímto moc děkujeme za pomoc v rozvoji českého golfu, naleznete zde.

Datum: Pondělí 18. května 2020
Všechny články autora

Související články

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...
Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...

09.09.2020 | Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Nový web projektu Se školou na golf
Nový web projektu Se školou na golf

23.10.2019 | Projekt ČGF Se školou na golf se úspěšně rozvíjí a nyní nabízí také nové webové stránky. Na nich lze najít informace ze soutěží, aktuality a také je postupně doplňován seznam spolupracujících škol a klubů.

Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...
Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...

30.09.2019 | Sotva skončila dvěma nedělními turnaji domácí sezóna výkonnostních golfistů, už je znám jízdní řád pro rok 2020. A také začíná být čas na hodnocení sezóny – první se uskutečnilo na nedělním setkání zástupců ČGF s novináři. Připomínaly se klíčové okamžiky roku, ale také novinky pro rok 2020.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...
V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...

28.03.2023 | Česká golfová federace cílí na děti prostřednictvím regionálních turnajů. V šesti kategoriích je myšleno i na úplné benjamínky. Ti mají možnost vyzkoušet si své první sportovní krůčky ze zkrácených odpališť. Celkem 105 turnajů na 73 hřištích odstartuje turnaj 14. 4. v Hluboké nad Vltavou.

Česká golfová federace získala ministerské záštity ...
Česká golfová federace získala ministerské záštity ...

06.12.2021 | Česká golfová federace získala ve dvou případech významnou podporu na roky 2022 a 2023 pro svůj projekt Se školou na golf, kterému záštitu udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i ministr zdravotnictví.

Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola
Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola

05.11.2021 | Po trvalém návratu dětí do plné výuky se opět projekt Se školou na golf vrátil ke svým aktivitám a rozšiřuje počet zapojených škol, kde je golf součástí školních osnov. Začlenit golf do výuky jako rozšíření tělesné výchovy se rozhodli v ZŠ Benešov na Blanensku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde