Česká golfová federace

Aktuality

Projekt Se školou na golf nezastavilo ani přerušení školního roku

Projekt Se školou na golf nezastavilo ani přerušení školního roku

Petr Halaburda, Čtvrtek 29. října 2020

Ani letošní složitý rok nezastavil rozvoj projektu ČGF Se školou na golf. Školy jsou kvůli epidemii koronaviru pro žáky sice uzavřeny s malou přestávkou již od poloviny března, přesto kluby našly způsob, jak navázat na svoji činnost z minulých let a přivést ke golfu další děti.

Do projektu Se školou na golf se letos zapojilo 37 klubů a také díky jejich aktivitě nadále roste počet nových prvočlenů v rámci České golfové federace. Do současné chvíle přibylo 1133 dětí, tedy o čtyři desítky více, než za stejné období loňského roku.

Největší nárůst zaznamenal opět Golf Club Molitorov u Prahy, následován tradičně silnými kluby sázejícími na výchovu mládeže (GC Brno, GC Hodkovičky). Ale zapojují se i „mladší“ kluby, sedm noviců přivedl například Golf Dobrouč. Ze spolupracujících školských zařízení je velmi aktivní 25. základní škola v Plzni, která odehrála i turnaj Školního golfového poháru v Mariánských Lázních.

Velkým podporovatelem a hlavním partnerem projektu je i nadále Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, jejímž hlavním cílem je podporovat a pomáhat rozvíjet golf v Česku.

Mezi hlavní aktivity nadace tak patří především rozvoj dětského a mládežnického golfu. Nadace letos poskytla podporu osmi klubům, celkem šlo o 33 setů a 289 holí.

Projekt Se školou na golf rozšířil do výuky golf ve formě volitelného předmětu nebo rozšířené tělesné výuky. Školy zapojené do této části pak disponují materiálním vybavením, které nadace zajistila pro každého žáka navštěvujícího takový předmět.

Golfové sety jsou dětem poskytovány podobným způsobem jako například učebnice. Ostatně učebnice v rámci projektu už také vznikla - kniha Golf pro děti byla vydána v Nakladatelství Fragment, k dostání je na e-shopu Albatros Media.

Na úspěšnost projektu tak má nadace a její přispěvatelé klíčový význam. Přispět může kdokoliv, jakákoliv částka pomáhá podpořit dětské golfové adepty. Seznam všech přispěvovatelů, kterým tímto moc děkujeme za pomoc při rozvoji českého golfu, naleznete zde.

Transparentní účet nadace: 4441188/5500.

Datum: Čtvrtek 29. října 2020
Všechny články autora

Související články

Česká golfová federace získala ministerské záštity ...
Česká golfová federace získala ministerské záštity ...

06.12.2021 | Česká golfová federace získala ve dvou případech významnou podporu na roky 2022 a 2023 pro svůj projekt Se školou na golf, kterému záštitu udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i ministr zdravotnictví.

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...
Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...

09.09.2020 | Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...

18.05.2020 | Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Nový web projektu Se školou na golf
Nový web projektu Se školou na golf

23.10.2019 | Projekt ČGF Se školou na golf se úspěšně rozvíjí a nyní nabízí také nové webové stránky. Na nich lze najít informace ze soutěží, aktuality a také je postupně doplňován seznam spolupracujících škol a klubů.

Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...
Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...

30.09.2019 | Sotva skončila dvěma nedělními turnaji domácí sezóna výkonnostních golfistů, už je znám jízdní řád pro rok 2020. A také začíná být čas na hodnocení sezóny – první se uskutečnilo na nedělním setkání zástupců ČGF s novináři. Připomínaly se klíčové okamžiky roku, ale také novinky pro rok 2020.

European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...
European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...

03.04.2024 | Radostná zpráva pro český golf přišla ze sídla Evropské golfové asociace (EGA). Po 7 letech a počtvrté v 46leté historii nejvýznamnější akce juniorských družstev v Evropě se její pořadatelství vrátí v roce 2025 do ČR. Mezi domácími resorty padla na výboru EGA už podruhé volba na brněnskou Kaskádu.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde