Česká golfová federace

Aktuality

Klára Spilková mezi legendami

Klára Spilková mezi legendami

Petr Halaburda, Čtvrtek 7. října 2021

Dvaatřicet profesionálů a profesionálek se zúčastnilo v minulých dnech charitativního turnaje v USA. Po boku golfových legend Garyho Playera, Toma Watsona a dalších dostala možnost startu i česká profesionálka Klára Spilková.

Na charitativním turnaji Berenberg Invitational Pro-Am hrála již před čtyřmi lety a nabídku opět ráda využila. Hrálo se v Bedfordu ve státě New York, během Pro-Am se vybralo téměř 700.000 dolarů na výzkum rakoviny slinivky.

Klára Spilková skončila čtvrtá s týmem po boku Jihoafričana Retiefa Goosena. Hlavní hvězdou byl Gary Player, startovní listina obsahovala však i další legendy – ambasadory značky Berenberg: Fred Couples, Tom Watson a Bernhard Langer. Soutěž nakonec vyhrál tým s Annou Nordqvist a Nickem Pricem.

„Turnaj už jsem hrála myslím před čtyřmi lety v Londýně, kde jsem se tehdy potkala s Garym Playerem,“ vzpomínala česká golfistka v tiskové zprávě a byla nadšena z průběhu soutěže. „Hrát s Retiefem Goosenem byl velký zážitek a čtvrté místo je úspěch, protože nám tam ještě nespadlo několik birdie. Také jsem se konečně setkala s Bernhardem Langerem, což byl můj sen, jelikož mě stejně jako jeho obléká Bogner. Popovídala jsem si i s Tomem Watsonem a při závěrečné galavečeři jsem seděla vedle Freda Couplese. Hráli také Colin Montgomerie nebo John Daly, všichni byli moc fajn.“

Nyní už je Klára v Praze a vyhlíží další turnajový program. „Snažím se získat místo na turnajích Ladies European Tour v Dubaji a Saúdské Arábii, které se konají koncem října a začátkem listopadu. Pak mě už asi bude čekat Q-school na LPGA,“ řekla 121. hráčka aktuálního pořadí celosezonního žebříčku Race to CME Globe.

FOTO facebook.com

Datum: Čtvrtek 7. října 2021
Všechny články autora

Související články

České hráčky se opět neztratily
České hráčky se opět neztratily

13.06.2022 | Další solidní výsledek na turnaji LETAS, tentokrát ve Francii, zaznamenaly pro české barvy Jana Melichová a Natálie Saint Germain. Kláře Spilkové se podařilo projít cutem při svém prvním letošním startu na LPGA. Kristýna Napoleaová neuspěla na společném turnaji mužů a žen ve Švédsku.

Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...
Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...

31.12.2021 | Jako jednu ze svých lepších sezón vidí Klára Spilková rok 2021, byť si jeho závěr představovala jinak. Profesionálka, která znovu obhájila titul Golfistka roku ČGF, chce v roce 2022 hrát převážně ve Spojených státech, ale myslí rovněž na evropské turnaje.

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...
Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...

13.12.2021 | Klára Spilková se po vyřazení z kvalifikace pro americkou sérii LPGA rozhodla nestartovat ve finálové fázi Q-School pro Ladies European Tour. I nadále hodlá pokračovat v „americké“ cestě, v příštím roce na nižší Symetra Tour.

Spilkové se karta pro LPGA vzdaluje
Spilkové se karta pro LPGA vzdaluje

11.12.2021 | Klára Spilková ztrácí na hranici pro získání hrací karty LPGA pro příští sezónu dvě kola před koncem Q-Series už sedm ran. V pátečním druhém kole finálové fáze v Alabamě zapisovala výsledek 76 (+4).

Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude ...
Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude ...

08.12.2021 | Šest českých golfistek vstoupí ve čtvrtek do kvalifikačních turnajů pro LPGA a Ladies European Tour. Zatímco Kláru Spilkovou čeká závěrečná fáze Q-Series v USA, pět krajanek vstoupí do první části evropské série.

Klára Spilková prošla na Q-Series cutem
Klára Spilková prošla na Q-Series cutem

06.12.2021 | Na ránu přesně prošla Klára Spilková do druhé části kvalifikační série pro příští sezónu LPGA. Ve čtvrtém kole v Alabamě sice neskórovala, ale dokázala udržet minimální postupové celkové skóre +1. Do další části soutěže prošlo 74 golfistek.

Skvělý den Spilkovou posunul k postupové naději
Skvělý den Spilkovou posunul k postupové naději

05.12.2021 | Skvělý den prožila Klára Spilková v třetím kole LPGA Q-Series v Alabamě. Výsledek 68 (-4) jí vynesl postup na dělené 61. místo a průběžné skóre Even Par, které je před čtvrtým kolem přesně na hranici postupu do druhé fáze kvalifikace.

Klára Spilková si v druhém kole Q-Series pohoršila
Klára Spilková si v druhém kole Q-Series pohoršila

04.12.2021 | Klára Spilková si v druhém kole LPGA Q-Series v Alabamě pohoršila a dostala se mimo pozice, které budou po nedělním kole znamenat postup do další fáze kvalifikace. Aktuálně je na děleném 89. místě (+4) se ztrátou tří ran na hranici cutu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde