Česká golfová federace

Aktuality

České hráčky se opět neztratily

České hráčky se opět neztratily

Petr Šavrda, Pondělí 13. června 2022

Další solidní výsledek na turnaji LETAS, tentokrát ve Francii, zaznamenaly pro české barvy Jana Melichová a Natálie Saint Germain. Kláře Spilkové se podařilo projít cutem při svém prvním letošním startu na LPGA. Kristýna Napoleaová neuspěla na společném turnaji mužů a žen ve Švédsku.

Při svém prvním letošním startu na LPGA Klára Spilková rozhodně nezklamala. Po dvou kolech jí na ShopRite LPGA Classic v New Jersey patřilo dokonce umístění v nejlepší třicítce, ale poslední den za jednu ránu nad par znamenal pokles na dělenou 54. příčku. Přesto je to poprvé, co Spilková prošla na ShopRite LPGA Classic cutem. Při třech předcházejících účastech (2019 až 2021) vždy zůstala za branami finálového kola. Vítězkou turnaje s dotací 1,75 mil dolarů se stala Kanaďanka Brooke Henderson.

Aktuálně nejvýše postavená česká hráčka na světovém amatérském žebříčku WAGR Jana Melichová chtěla navázat na podařený turnaj LET Acess Series v Praze na Zbraslavi. Další start na této profesionální sérii jí čekal o týden později ve Francii. Montauban Ladies Open se od 10. do 12. června zúčastnila také Natálie Saint Germain. „Obě hráčky dostaly volnou kartu od ČGF díky výměnnému programu LETAS Exchange Programme, kterého jsme součástí. Ten nám umožňuje vyměňovat volné karty na turnaje této tour s ostatními promotéry. To je jeden z hlavních důvodů, proč turnaj LETAS v Česku pořádáme", sdělil sportovní ředitel Petr Šavrda. "Je to příležitost jak pro mladé amatérky, aby se seznámily s úrovní profesionálního golfu, tak pro začínající profesionálky, které potřebují herní příležitosti. My jim je pomůžeme zajistit." dodává Šavrda.

Jana Melichová odehrála tři vyrovnaná kola a s výsledkem 73, 74, 72 (+2) obsadila dělené 19. místo. Velmi dobře se vedlo také mladší české amatérce Natálii Saint Germain. Ta vynechala velkou část přípravného období a začátek turnajové sezóny kvůli maturitě. Nyní má již vše za sebou a pomalu se chystá na další kapitolu svého života, univerzitní golf v USA. Pro Saint Germain to byl teprve druhý ostrý start v roce 2022, ale poprala se s tím statečně. Po kolech 73, 76, 75 (+8) obsadila dělené 38. místo. O lepší výsledek jí připravila dvě double bogey v závěrečné fázi turnaje.

Neskutečným způsobem se v letošní sezóně prezentuje třiadvacetiletá Švédka Linn Grant. Tato mladá hráčka debutující na Ladies European Tour již získala v této sezóně tři tituly! K tomu přidala dvě další umístění v TOP 10. Poslední triumf zaznamenala na domácí půdě při spojeném turnaji mužů a žen Volvo Car Scandinavian Mixed. DP World Tour a Ladies European Tour pořádají společně tento turnaj, kde se utkává 78 mužů a 78 žen (z odpovídajících odpališť) o 2 mil. dolarů a jednu trofej. Grant zahrála ve čtyřech soutěžních kolech 24 ran pod par a zvítězila s obrovským náskokem. Nechala za sebou mimo jiné i švédskou legendu Henrika Stensona. Ten obsadil třetí místo se skóre -15. O jak ojedinělý výkon v podání mladé Švédky se jednalo ukazuje leaderboard, na kterém nefiguruje v TOP 15 žádná další žena.

Turnaj měl i českou stopu v podání Kristýny Napoleaové. Ta stále hledá optimální formu po zranění a ani ve Švédsku nezaznamenala výrazný výsledek. Po kolech 74 a 71 (+1) se s turnajem předčasně rozloučila. Hranice cutu byla na dvou ranách pod par.

 

Konečné výsledky turnaje ShopRite LPGA Classic

Konečné výsledky turnaje Montauban Ladies Open

Konečné výsledky turnaje Volvo Car Scandinavian Mixed

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Pondělí 13. června 2022
Všechny články autora

Související články

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde