Česká golfová federace

Aktuality

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série hrát nebude

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série hrát nebude

Petr Halaburda, Pondělí 13. prosince 2021

Klára Spilková se po vyřazení z kvalifikace pro americkou sérii LPGA rozhodla nestartovat ve finálové fázi Q-School pro Ladies European Tour. I nadále hodlá pokračovat v „americké“ cestě, v příštím roce na nižší Symetra Tour.

Tři roky byla česká profesionálka Klára Spilková členkou prestižní LPGA Tour, ale v letošní Q-Series se jí nepodařilo hrací kartu uhájit. V osmikolovém turnaji v Alabamě neuspěla a zůstala s odstupem za postupovou hranicí pro 45 nejlepších.

Očekávalo se proto, že vzápětí odcestuje do Evropy aby se připojila ke čtyřem krajankám, které budou usilovat o hrací kartu na nejvyšší sérii starého kontinentu.

„Zkusím ještě štěstí tady v USA. Mrzí mě, že to takhle dopadlo, ale zřejmě je v tom pro mě ještě nějaký další smysl,“ uvedla nejúspěšnější česká golfistka v tiskové zprávě svého týmu. V příští sezóně tak bude podle všeho pokračovat na americké půdě v rámci nižší Symetra Tour.

Klára měla účast v závěrečném kvalifikačním turnaji LET zajištěnu, ale nakonec její jméno z listiny přihlášených hráček zmizelo. Z turnaje, startujícího ve čtvrtek 16. prosince, se odhlásila. „Potřebuji poslechnout své tělo i mysl a dát si pauzu.“

V pětikolové soutěži se tak objeví čtyři české golfistky: Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková a Kristýna Napoleová.

Kousková na kartu nedosáhne, ale hrát bude

Ani Kousková ale podle posledních zpráv příští rok vlastnit plnou kartu na LET nebude. Podle informací jejího týmu vedení evropské série neudělí plnou kartu hráčkám, které nebudou mít profesionální status před startem nové sezóny. A to v případě zbraslavské hráčky není možné - amatérský startus je podmínkou dokončení univerzitního studia, přestup chystá v květnu příštího roku.

Účast ve finálovém kole však má pro mladou golfistku svůj význam. Dlouhodobě je jejím přáním zahrát si na Augusta National Womens Amateur, kam se dostane jen třicet nejlepších amatérek světa podle redukovaného žebříčku, v kterém jí aktuálně patří 24. příčka. A výrazný bodový zisk ze Španělska by mohl dát účastnické razítko na vysněný turnaj. "Určitě chci podat co nejlepší výkon a být na výsledkové listině co nejvýš. Je to pro mě skvělá zkušenost, kterou chci v příštím roce využít naplno - jak na hřišti, tak i mimo něj," vzkázala Kousková.

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Pondělí 13. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo
Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo

04.10.2021 | Dvě české profesionálky soutěžily minulý týden ve Spojených státech na tamních sériích. Karolína Vlčková prošla díky skvělému druhému kolu cutem na turnaji Carolina Golf Classic a obsadila konečné dělené 60. místo. Klára Spilková neprošla na turnaji LPGA cutem.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...
Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...

26.06.2021 | Celkem osm Češek bojovalo v soutěžích v Evropě a USA. Natálie Saint Germain veze dělené 16. místo z turnaje LETAS, Dominika Burdová prošla cutem na German Ladies‘ Amateur Championship. Klára Spilková neprošla cutem na majoru a Karolína Vlčková dělí 81.

Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.
Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.

18.04.2021 | Posun na 75. příčku sezónního pořadí a zisk 31 tisíc dolarů přinesl Kláře Spilkové skvělý výkon při premiérovém letošním představení na okruhu LPGA. Česká profesionálka s rekordním výsledkem -17 obsadila dělené dvanácté místo. Karolína Vlčková je před posledním kolem Symetra Tour padesátá.

Spilková stoupá leaderboardem, Vlčková prošla cutem
Spilková stoupá leaderboardem, Vlčková prošla cutem

17.04.2021 | Dobré zprávy přicházejí z amerických dámských sérií. Klára Spilková prožívá výborný turnaj na LPGA a na Havaji už postoupila na dělené 16. místo po třetím kole. Na turnaji Symetra Tour v Arizoně prošla cutem Karolína Vlčková.

Spilková i Vlčková bojují o nejlepší umístění ...
Spilková i Vlčková bojují o nejlepší umístění ...

16.04.2021 | Skvělé kolo mají za sebou Klára Spilková (-4) i Karolína Vlčková (-1) na svých turnajích v rámci LPGA resp. Symetra Tour. Obě české profesionálky drží shodně průběžné 20. místo.

Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour
Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour

30.03.2022 | V rychlém sledu pokračuje dámská Epson Tour, na které letos působí Klára Spilková. Další čtyřdenní turnaj začíná ve čtvrtek v Arizoně, kde bude chtít česká profesionálka pokračovat ve zlepšujících se výsledcích.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde