Česká golfová federace

Aktuality

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová a Andrew Bruce

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová a Andrew Bruce

Klára Kuchařová, Čtvrtek 12. srpna 2021

Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci.

Při vstupu do finálového kola se na Czech International Senior Amateur Championship v Golf Resortu Karlovy Vary o první místo dělily dvě hráčky: obhájkyně titulu Martina Fulínová a Němka Chris Utermarck.

Po osmi odehraných jamkách ještě zdaleka nabylo nic jasné, Fulínová však na druhé devítce udělala méně chyb a zapisovala jen jediné bogey. S celkovým skóre +15 (76+79+76) tak o tři rány zvítězila a raduje se z obhájeného titulu mezinárodní mistryně ČR mezi seniorkami nad 50 let.

Druhá Utermarck z Německa byla české reprezentantce silnou rivalkou, a to dokonce startovala v podkategorii Master seniorek nad 65 let!, kterou s přehledem ovládla. Ve třech konech zahrála výsledek +18 (78+77+79). Třetí místo v hlavní kategorii získala každým dnes zlepšující se Eva Hlaváčková s výsledkem +38 (90+84+80).

Rovněž v hlavní mužské soutěži zvládl titul obhájit loňský vítěz Andrew Bruce z Lucemburska, který si pro vítězství došel stylem start-cíl. I přes to, že na něj soupeři tlačili, dokázal tři osmnáctky v Karlových Varech obejít s celkovým skóre +1 (69+76+72), což je nejnižší celkový výsledek v historii českého seniorského šampionátu.

S odstupem tří ran si stříbrnou cenu odváží Polák Bogdan Bigus s výsledkem +4 (76+72+72). O pět ran zpět skončil třetí Švéd Ulf Bergstrand, který ovládl kategorii Master seniorů a hrál celkově +9 (76+75+74).

Neuvěřitelnou dominanci předvedla vítězka Master seniorek Chris Utermarck, která s výsledkem +18 porazila druhou Helenu Janoudovou o 26 ran. Janoudová brala stříbro se skóre +44 (88+88+84), bronzová skončila Eva Schovánková na výsledku +52 (87+85+96).

Již zmíněný Švéd Ulf Bergstrand se o vítězství v kategorii Master seniorů nad 65 let popral s krajanem Tomasem Perssonem, který skončil pouhou ránu za vítězem a bral druhé místo se skóre +10 (74+76+76). Třetí se umístil Joseph Horvath z Maďarska se skóre +23 (76+82+81).

"Šampionát se opravdu povedl. I dnes se vydařilo počasí, hřiště bylo po celou dobu v dobré kondici a vše proběhlo dle plánu. Máme navíc radost, že velmi pozitivní ohlasy přicházely také od zahraničních hráčů," zrekapitulovala celý turnaj jeho ředitelka Maria Stilerová.

Konečné výsledky

 

Datum: Čtvrtek 12. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

MID-amatérské tituly zůstaly doma: Šampióny Silvie ...
MID-amatérské tituly zůstaly doma: Šampióny Silvie ...

18.07.2020 | Finálové kolo Czech International MID-Amateur Championship 2020 presented by Pilsner Urquell rozhodlo o letošních mistrech. Očekávaní dramatických bojů bojů bylo naplněno, trofeje si domu odvážejí Radek Kohout a obhájkyně titulu Silvie Dittertová.

Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...
Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...

20.07.2019 | Stylem start-cíl si pro tituly z Mezinárodního mistrovství ČR v kategorii MID došli Silvie Dittertová a Petr Chajda. Třídenní boje dnes byly zakončeny v Golf Resortu Panorama.

Druhý den MMČR MID-amatérů na Kácově: Ani přerušení ...
Druhý den MMČR MID-amatérů na Kácově: Ani přerušení ...

19.07.2019 | Domácí hráči a hráčky pokračují v nadvládě na Panoramě i přes nepřízeň počasí. Skvělé druhé kolo zahrála Silvie Dittertová (69), která svým soupeřkám utekla o devět ran. Mezi muži se ve vedení drží Petr Chajda, ale můžeme očekávat velký boj o medaile.

Domácím se vydařil vstup do MMČR MID-amatérů
Domácím se vydařil vstup do MMČR MID-amatérů

18.07.2019 | Na Kácově se dnes rozehrálo mezinárodní mistrovství ČR MID-amatérů. Na start se postavilo 78 mužů a 21 žen, z toho 14 hráčů se zahraničními domovským kluby. Za příjemného letního počasí do turnaje nejlépe vstoupili čeští muži, v čele ženské kategorie jsou Češka se Slovenkou.

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...
ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...

04.09.2021 | V Bulharsku a na Slovensku dnes byly závěrečnými zápasy o umístění ukončeny evropské šampionáty družstev v kategoriích seniorek a seniorů. České ženy obsadily jedenácté místo, muži jsou sedmnáctí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde