Česká golfová federace

Aktuality

Na Kaskádě drží Stanislav Matuš kontakt s nejlepšími

Na Kaskádě drží Stanislav Matuš kontakt s nejlepšími

Petr Halaburda, Sobota 3. července 2021

Nejlepším z tria českých golfistů, kteří zůstávají ve hře na Kaskáda Golf Challenge, je stále Stanislav Matuš. Po třetím kole sice vypadl z TOP 10, ale na třináctém místě ztrácí minimálně na nejlepší.

Stanislav Matuš sice vypadl z elitní desítky, ale znovu dokázal stlačit výsledek za kolo pod par hřiště. Dvě rány však ztratil na nevyzpytatelné 18. jamce, kde skončil ve vodní překážce. „Po drajvu jsem měl osmičku do greenu, ale já ji přitáhnul a netrefil jsem dobře, znovu mě tato jamka potrestala,“ připomněl, že bogey zde hrál i v pátek. „Není to lehká jamka, vím že musím nahnat skóre už před ní. Škoda, mohl jsem stáhnout rozdíl od lídra. Ale je to stále hratelné, TOP 10 je blízko,“ uvažoval nejlepší Čech a sliboval si, že v neděli bude hrát útočně, aby se mezi nejlepší vrátil.

Druhým domácím hráčem v pořadí je Šimon Zach, kterému další kolo v paru stačí na aktuálně 43. pozici. „Byl to takový standard, normální kolo. Dnes byly těžší PIN pozice, tolik jsem neútočil. Zítra to zkusím změnit,“ uvažuje také Zach před finále optimisticky.

Janu Cafourkovi dnešní kolo nevyšlo, po výsledku 75 (+4) se propadl na 53. místo.

Do posledního kola vstoupí z čelní pozice hned pět hráčů na skóre -12, na Kaskádě se dá očekávat mimořádné drama až do poslední jamky. Je mezi nimi Ital Lorenzo Scalise, který dnes výsledkem 61 (-10) vytvořil rekord hřiště.

LEADERBOARD

 

FOTO Ladislav Adámek

Datum: Sobota 3. července 2021
Všechny články autora

Související články

Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...
Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...

15.07.2021 | Třetina z devíti českých golfistů startujících na turnaji Challenge Tour v rakouském Adamstalu je po úvodním kole nad předpokládanou hranicí cutu. Nejlépe odstartovali Stanislav Matuš, Aleš Kořínek (oba -2) a Jakub Bareš (-1), po divokém kole má blízko do víkendových kol také Šimon Zach (even).

Stanislav Matuš obsadil na Kaskádě 18. místo
Stanislav Matuš obsadil na Kaskádě 18. místo

04.07.2021 | Dělené osmnácté místo obsadil v konečném účtování Kaskáda Golf Challenge český golfista Stanislav Matuš a vybojoval tak nejlepší umístění v letošní sezóně Challenge Tour. Vítězem druhého českého turnaje druhé nejvyšší evropské série se stal Marcel Schneider z Německa.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...
Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...

29.04.2021 | Na třech turnajích třech různých sérií dnes bojovalo dvanáct českých golfistů. Ondřej Lieser (+1) je na European Tour po prvním kole cutu vzdálen tři rány, Stanislav Matuš (+5) na Challenge Tour zaostává za postupem o pět úderů. Výborný den prožil Jakub Bareš (-6), na Pro Golf Tour dělí osmé místo.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde