Česká golfová federace

Aktuality

Na Kaskádě se dere do čela golfové mládí

Na Kaskádě se dere do čela golfové mládí

Petr Halaburda, Sobota 26. června 2021

Druhé kolo prvního turnaje Czech Open Golf Tour rozhodlo o složení finálových flightů pro nedělní finále. Do třetího kola premiérové soutěže pro profesionály a amatéry prošlo 41 hráčů – 19 profesionálů a 22 amatérů. V čele jsou společně mladí amatéři Filip Jakubčík a David Siwy (oba -6).

Třídenní boje v Golf Resortu Kaskáda se blíží do finále a turnaj Platon Life Kaskáda Open by Czech Golf Federation, který předchází soutěži Challenge Tour hrané na stejném místě v příštím týdnu, má zatím vysokou sportovní úroveň. Po druhém kole se pod par hřiště dostalo v součtu dvou kol již deset hráčů, ale o boje do čelních umístění se plánují zapojit i hráči na dalších pozicích.

Soutěž má dramatický průběh – po prvním kole byli v čele profesionálové, ale po druhém je vystřídala dvojice amatérů se vzácně vyrovnanými výsledky. Ve společném vedení jsou Filip Jakubčík se skóre -6 (73+65) a David Siwy -6 (70+68). Ale profesionálové nechtějí dát svoji kůži lehce, v TOP 10 je aktuálně šest profesionálních hráčů.

O úrovni průběhu turnaje svědčí i výsledky dnešního kola, v kterém se dostalo hned devět golfistů na výsledek pod par hřiště, přičemž cut se zastavil na skóre 153 ran (+9). Zajímavostí je, že mezi nimi figuruje i desetiletý talent Louis Klein (+9).

Nedělní program startuje v 8:00, poslední flight vyrazí na zdejší náročné hřiště v 10:23.

LEADERBOARD po 2. kole
Startovní listina 3. kola

FOTO Martin Žilka

Datum: Sobota 26. června 2021
Všechny články autora

Související články

STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...
STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...

29.10.2021 | Technický úsek STK ČGF rozšířený o regionální zástupce hodnotil sezónu 2021 a navrhl možnou podobu sezóny 2022 pro podzimní regionální schůze STK klubů a následně pro Celorepublikovou schůzi regionálních delegátů STK.

Premiéru Czech Open Golf Tour na Kaskádě ovládl ...
Premiéru Czech Open Golf Tour na Kaskádě ovládl ...

27.06.2021 | Zkušenost nakonec přetlačila talentované mládí. I tak by se dal parafrázovat průběh premiérového turnaje Czech Open Golf Tour, který dnes skončil na Kaskádě. Vítězství si (nejen) skvělým závěrečným kolem vybojoval profesionál Aleš Kořínek.

Czech Open Golf Tour odstartovala, na Kaskádě ...
Czech Open Golf Tour odstartovala, na Kaskádě ...

25.06.2021 | V čele prvního turnaje Czech Open Golf Tour jsou po úvodním kole v Kaskáda Golf Resortu profesionálové Štěpán Daněk a Jakub Pokorný s výsledkem 69 (-3). Jen o ránu za nimi je však trojice pronásledovatelů...

Premiéra COGT na Kaskádě prověří profesionály ...
Premiéra COGT na Kaskádě prověří profesionály ...

24.06.2021 | První dva turnaje Czech Open Golf Tour proti sobě cíleně staví profesionály a amatéry. Premiérové kolo Platon Life Kaskáda Open by Czech Golf Federation startuje v pátek v 8,00 hod.; na startu bude 87 hráčů. Hraje se o 250 tisíc Kč a pozvánku pro nejlepšího amatéra na letošní Czech Masters!...

Stále je možné se přihlásit do 1.
Stále je možné se přihlásit do 1.

17.06.2021 | Do startu 1. turnaje Czech Open Golf Tour na Kaskádě zbývá už jen několik dnů. Přihlášeno je na 90 profesionálů a amatérů z pěti zemí. Stále ještě můžete být mezi nimi, neboť uzávěrka přihlášek byla posunuta na středu 23. června ve 12 hod. Týž den večer bude zveřejněna startovní listina 1.

Z kvalifikace za titulem: Filip Jakubčík ovládl ...
Z kvalifikace za titulem: Filip Jakubčík ovládl ...

19.01.2021 | Přes kvalifikaci se musel probít Filip Jakubčík do hlavní části prestižního turnaje Sean Foley Perfomance Junior Championship, který pak suverénně vyhrál (-7) s náskokem osmi ran a dokonale zaskočil domácí favority.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...
Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...

18.04.2024 | Český talent, působící aktuálně v zámoří jako hráč Arizona Wildcat, se stal vítězem jednoho z nejprestižnějších turnajů univerzitního golfu, Western Intercollegiate. Jakubčíkovo jméno tak přibylo na historický seznam účastníků a vítězů vedle hvězd jako Tiger Woods nebo Scottie Scheffler.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde