Česká golfová federace

Aktuality

Ohlédnutí za sezónou GPA Czech Mid & Senior Tour

Ohlédnutí za sezónou GPA Czech Mid & Senior Tour

Klára Kuchařová, Sobota 7. listopadu 2020

Hráči a hráčky ve věku 30 let a starší letos absolvovali v rámci GPA Czech Mid & Senior Tour pět turnajů s vrcholem v Panorama Golf Resortu v Kácově. Kdo zahrál nejlepší skóre, kolik padlo birdie a eaglů, nejen na to jsme se podívali prostřednictvím sezónních statistik.

Midi a senioři si v letošní omezené sezóně zahráli nejvíce turnajů ze všech nejvyšších tour pořádaných ČGF. Hrálo se na Karlštejně (7.-8. července), Hluboké (20.-21. července), Čeladné (1.-2. srpna), Zbraslavi (28.-29. srpna) a v Panorama Golf Resortu v Kácově vyvrcholila sezóna turajem Maters (19.-20. září).

"I přes místy nižší účast má tour už tři roky pevné místo v kalendáři akcí ČGF. Pandemie koronaviru letos samozřejmě ovlivnila i tuto tour, nakonec se však podařilo odehrát pět dvoudenních turnajů ve třech měsících - dva turnaje v červenci, dva v srpnu a závěrečné Masters tradičně na Kácově," vrátil se k programu série ředitel tour Aleš Libecajt.

V letošním roce se celé tour zúčastnilo celkem 235 hráčů a hráček ve věku nad 30 let, největší účast měl zahajovací turnaj na Karlštejně, kam dorazilo 127 golfistů a golfistek. 

K vidění byly výborné výsledky, ty nejlepší mezi MID-amatéry zaznamenali Zdeněk Jehlička na Hluboké (70 ran) a Silvie Dittertová na Zbraslavi (70 ran). "Právě Silvie po celkovém vítězství v letech 2018 i 2019 letos zkompletovala pomyslný hattrick v kategorii MID-amatérek," připomněl dominanci nejlepší české MID-amatérky ředitel tour.

Mezi seniory dosáhlo na nejnižší skóre (74 ran) hned několik hráčů: Chris Houldsworth (Karlštejn a Kácov), Michael Závěrka (Karlštejn), Miroslav Baják (Čeladná), Josef Červený Si Luong (Zbraslav).

Nejlepší sezónní výsledek mezi seniorkami zahrála Blanka Dědečková na Zbraslavi (75 ran).

Pět turnajů letošní série GPA Czech Mid & Senior Tour přineslo čtrnáct různých vítězů ve čtyřech kategoriích, z celkového vítězství se radují Pavel Vilimovský a potřetí v řadě Silvie Dittertová mezi MID-amatéry. Seniorskou kategorii celkově ovládli Chris Houldsworth Blanka Dědečková.

Konečné pořadí GPA MID Tour
Konečné pořadí GPA Senior Tour

NEJLEPŠÍ KOLA

MID-amatéři

  1. 70: Zdeněk Jehlička – Hluboká (2. kolo)
  2. 71: David Mrákota – Karlštejn (1. kolo)

MID-amatérky

  1. 70: Silvie Dittertová (Zbraslav)
  2. 75: Silvie Dittertová (Hluboká a Kácov)

Senioři

  1. 74: Chris Houldsworth (Karlštejn a Kácov), Michael Závěrka (Karlštejn), Miroslav Baják (Čeladná), Josef Červený a Si Luong (Zbraslav)
  2. 75: Dan Špaček (Hluboká), Michael Závěrka (Čeladná), Zdeněk Polavka a Luboš Hakl (Zbraslav)

Seniorky

  1. 75: Blanka Dědečková (Zbraslav)
  2. 79: Michaela Záhumenská (Hluboká a Zbraslav)

NEJTĚŽŠÍ JAMKA

Jamka č. 5 na Karlštejně (par 4) – průměr 5,59 ran

NEJLEHČÍ JAMKA

Jamka č. 1 na Karlštejně (par 5) – průměr 5,23 ran

POČET BIRDIE: 504

Karlštejn: 192

Hluboká: 49

Čeladná: 97

Zbraslav: 91

Kácov: 74

POČET EAGLŮ: 5

Karlštejn: 2 (jamka č. 1)

Zbraslav: 2 (jamky č. 10 a 13)

Kácov: 1 (jamka č. 12, River/Meadows)

VÍTĚZOVÉ

Kategorie MID

Karlštejn: Zdeněk Jehlička a Silvie Dittertová 

Hluboká: Vladimír Škoda a Silvie Dittertová

Čeladná: Libor Lacina a Simona Koublová

Zbraslav: Petr Chajda a Silvie Dittertová

Kácov: Pavel Vilimovský a Silvie Dittertová

Kategorie SEN

Karlštejn: Chris Houldsworth a Eva Hloušková

Hluboká: Dan Špaček a Michaela Záhumenská

Čeladná: Michael Závěrka a Eva Hloušková

Zbraslav: Josef Červený a Blanka Dědečková

Kácov: Chris Houldsworth a Blanka Dědečková

Datum: Sobota 7. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

GPA Czech Mid & Senior Tour honoroval své vítěze
GPA Czech Mid & Senior Tour honoroval své vítěze

10.10.2023 | Již tradiční finále GPA Czech Mid & Senior Tour v Panorama Golf Resort v Kácově bylo o víkendu zakončeno i přes studenější počasí skokem do jezírka vítězů. Celkovými vítězi se stali Dominik Pietschmann, Silvie Dittertová, Radek Kohout, Jana Krňanská a v nové kategorii Marko Simoni.

GPA Czech Mid & Senior Tour finišuje turnajem ...
GPA Czech Mid & Senior Tour finišuje turnajem ...

06.10.2023 | GPA Czech Mid & Senior Tour potvrzující vzrůstající zájem sportovně laděných hráčů jde po sérii pěti turnajů do očekávaného Masters finále. Ti nejlepší z kategorií PRE-MID, MID-amateur a Senior se utkají o tituly již tento víkend na mistrovském hřišti Panorama Kácov.

Česká sportovní sezóna odstartuje v pátek na  ...
Česká sportovní sezóna odstartuje v pátek na  ...

01.05.2023 | Širokému spektru sportovních hráčů začíná na českých hřištích sezóna. Již v pátek odstartuje na pražské Zbraslavi turnaj Czech Open Golf Tour. Žáci a kadeti pak v sobotu na hřišti v Hluboké na Vltavou zahájí Národní golfovou tour mládeže. Kategorie Midů a Seniorů nabízí poslední volná místa.

Série turnajů GPA Czech Mid & Senior Tour již ...
Série turnajů GPA Czech Mid & Senior Tour již ...

20.04.2023 | Česká golfová federace přichází v roce 2023 s další novinkou. Hráčům, kteří odrostli mládežnickým turnajům, se naskytla možnost zahrát si sportovní golfovou túru. Do turnaje Midů byla vložena nová společná kategorie Pre-Mid.

GPA Czech Mid & Senior Tour vyvrcholila v Kácově
GPA Czech Mid & Senior Tour vyvrcholila v Kácově

10.10.2022 | Šestý a závěrečný turnaj GPA Czech Mid & Senior Tour pro hráče nad 25, resp. 50 let se hrál v pátek 7. a sobotu 8. října v Kácově na hřištích Meadows a River. Vinou ranních mlh a dvouhodinového zdržení muselo být sobotní kolo pro seniory zkráceno jen na devět jamek.

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

České seniorky na domácí půdě vybojovaly stříbro
České seniorky na domácí půdě vybojovaly stříbro

12.10.2021 | Jubilejní 30. ročník soutěže Marisa Sgaravatti Trophy určené pro seniorské dámské výběry se uskutečnil v Golf Resortu Konopiště. Na konečném druhém místě mezi 17 družstvy se umístil český tým, vítězství slavily Italky.

Sezóna žáků, kadetů, midů a seniorů byla završena
Sezóna žáků, kadetů, midů a seniorů byla završena

26.09.2021 | Kategorie žáků, kadetů, seniorů a midů dnes zakončily sezónu. Dětské kategorie sehrály poslední turnaj Masters na Darovanském Dvoře, jejich starší kolegové se loučili se svojí sérií na Kácově. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde