Česká golfová federace

Aktuality

Česká sportovní sezóna odstartuje v pátek na Zbraslavi

Česká sportovní sezóna odstartuje v pátek na Zbraslavi

Tomáš Přikryl, Pondělí 1. května 2023

Širokému spektru sportovních hráčů začíná na českých hřištích sezóna. Již v pátek odstartuje na pražské Zbraslavi turnaj Czech Open Golf Tour. Žáci a kadeti pak v sobotu na hřišti v Hluboké na Vltavou zahájí Národní golfovou tour mládeže. Kategorie Midů a Seniorů nabízí poslední volná místa.

Zájem o českou sportovní sezónu je enormní. Na první turnaj Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour (COGT) se přihlásilo celkem 190 hráčů. Do startovní listiny se jich však vejde pouze 150. Mezi přihlášenými je 31 českých profesionálů. Například Sára Kousková, která na svém hřišti bude ladit formu na další turnaj Ladies European Tour, nebo Kateřina Vlašínová a loňská vítězka série Denisa Vodičková.

Z mužů nesmí chybět vítěz minulého ročníku Stanislav Matuš, ve startovním poli je také Aleš Kořínek, nebo Filip Mrůzek a letos výborně hrající Dominik Pavouček. Do turnaje je dále přihlášeno 76 českých amatérů s plusovými hendikepy, hráči tréninkových skupin ČGF. Bez mála hráčů tak pražské hřiště na Zbraslavi bude hostit to nejlepší, co česká golfová scéna může nabídnout. Turnaj je volně přístupný veřejnosti, proto je pro zájemce o golf prodloužený víkend příležitostí pozorovat hráče přímo v akci.

Svoji sezónu rozehrají také žáci, žákyně a kadeti a kadetky. Ti se sejdou v sobotu na turnaji Národní golfové tour mládeže (NGTM) v Hluboké nad Vltavou. I zde je přihlášeno 117 dětí z celé České republiky. V kategorii žákyň je s plusovým hendikepem na nejvyšší příčce entry listu mstětická svěřenkyně Kristýna Květoňová, mezi kadety pak Mikuláš Vojtěšek z Park Golf Clubu Ostrava.

I hráči v kategorii Mid-Amatér a Senior se mohou těšit na svůj první start sezóny v pondělí 8. května. Turnaj GPA Czech Mid & Senior Tour se odehraje také na Zbraslavi. Přímo navazuje na COGT, a proto si účastníci budou moci vyzkoušet zahrát si hřiště připravené pro nejlepší hráče a porovnat si s nimi na dálku své výsledky. Díky nové kategorii Pre-Mid se do turnaje mohou letos přihlásit již hráči od 19 let.  Přihlášky se uzavírají v pátek 5. května ve 12:00. Doposud je přihlášeno 84 Mid-Amatérů a 53 Seniorů. V celkovém součtu tak zbývá pár posledních volných míst.

Ve věku od 19 do 50 let si v České republice může vyzkoušet tu pravou sportovní sérii kdokoliv, kdo má maximálně hendikep 18, v kategorii Senior od 50 let více se může přihlásit hráč s hendikepem maximálně 26.

Více informací o jednotlivých turnajích zde:

Datum: Pondělí 1. května 2023
Všechny články autora

Související články

Novinky tuzemské sezóny: open turnaje, změny v ...
Novinky tuzemské sezóny: open turnaje, změny v ...

06.02.2021 | Nouzový stav ani koronavirová opatření zatím nenarušily přípravy blížící se turnajové sezóny. V několika pokračováních přiblížíme všechny hlavní změny, které rok 2021 přinese. Napoprvé to jsou informace o Czech Open Golf Tour, změnách v Extralize i výrazném snížení věkové hranice pro mid-amatéry.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

GPA Czech Mid & Senior Tour honoroval své vítěze
GPA Czech Mid & Senior Tour honoroval své vítěze

10.10.2023 | Již tradiční finále GPA Czech Mid & Senior Tour v Panorama Golf Resort v Kácově bylo o víkendu zakončeno i přes studenější počasí skokem do jezírka vítězů. Celkovými vítězi se stali Dominik Pietschmann, Silvie Dittertová, Radek Kohout, Jana Krňanská a v nové kategorii Marko Simoni.

GPA Czech Mid & Senior Tour finišuje turnajem ...
GPA Czech Mid & Senior Tour finišuje turnajem ...

06.10.2023 | GPA Czech Mid & Senior Tour potvrzující vzrůstající zájem sportovně laděných hráčů jde po sérii pěti turnajů do očekávaného Masters finále. Ti nejlepší z kategorií PRE-MID, MID-amateur a Senior se utkají o tituly již tento víkend na mistrovském hřišti Panorama Kácov.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde