Česká golfová federace

Aktuality

Národní tréninkové skupiny získávají konkrétní podobu

Národní tréninkové skupiny získávají konkrétní podobu

Petr Halaburda, Středa 4. listopadu 2020

Konkrétní podobu získává složení Národních tréninkových skupin pro nadcházející sezónu. Do Czech Golf Teamu a dalších týmů bylo vybráno 14 amatérů a 18 amatérek. V závěru roku dojde k doplnění o profesionální hráče a hráčky.

Sportovní úsek STK oznámil nominaci do Národních tréninkových skupin ČGF (NTS) pro sezónu 2020/2021. „Někteří hráči byli vybráni podle předem stanovených kritérií, další obdrželi volnou kartu ČGF,“ vysvětlil nominace sportovní ředitel Petr Šavrda. Současně připomněl, že nominovaní mají nyní několik dnů na rozhodnutí, zda nominaci i nastavené podmínky budou akceptovat. Pak bude teprve složení NTS definitivní.

V nejvyšším Czech Golf Teamu by mělo být podle nominace v následující sezóně pět amatérů (Jiří Zuska, Filip Jakubčík, Sára Kousková, Tereza Melecká a Denisa Vodičková).

Parametrů pro nominaci bylo několik: Klíčové jsou žebříčková umístění hráče na světovém žebříčku WAGR a oficiálním nebo mládežnickém žebříčku ČGF, výsledky v sezóně na důležitých akcích, výsledky z testovacích kempů a plnění povinností z minulosti, přístup k tréninku.

Za běžných okolností již touto dobou bývají známa také jména hráčů zařazených do Regionálních tréninkových skupin ČGF (RTS). Letos je ale tento proces částečně pozdržen. „Souvisí to s výběrem nového budoucího hlavního trenéra ČGF. Vzhledem k epidemii a opatřením je téměř jisté, že se do konce roku neuskuteční žádný přípravný kemp. Tím pádem je více času na provedení potřebných změn,“ doplnil Petr Šavrda. Složení a podoba regionálních skupin by měly být známy nejpozději do konce listopadu.

Složení NTS pro sezónu 2020/2021

 

Datum: Středa 4. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...
Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...

19.11.2021 | Více než dvě desítky českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje golf v USA. Největší hvězdou ukončeného semestru byla v zámoří Tereza Melecká, ale česká vlajka vlála vysoko v leaderboardech i díky Sáře Kouskové, Jiřímu Zuskovi či Dagmar Urbánkové.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Vítek Novák je z Čechů nejvýše ve světovém žebříčku ...
Vítek Novák je z Čechů nejvýše ve světovém žebříčku ...

10.02.2021 | Sezóna se pomalu rozjíždí především pro univerzitní hráče v zámoří a s tím také dochází k některým posunům na světových žebříčcích. Zatímco mezi profesionály a amatérkami nedošlo ke změnám na postech českých jedniček, nejvýše z českých amatérů je aktuálně Vítek Novák.

Ondřej Lieser končí rok na 179.
Ondřej Lieser končí rok na 179.

28.12.2020 | Český golfista Ondřej Lieser zakončí letošní rok na 179. místě světového žebříčku a nadále zůstává v pořadí TOP 60 hráčů redukovaného pořadí pro účast na olympiádě, stejně jako Klára Spilková. V amatérském žebříčku si nejlépe vedou Sára Kousková (70.) s Jiřím Zuskou (284.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde