Česká golfová federace

Aktuality

Beskydský double: Oba extraligové tituly putují do Ropice

Beskydský double: Oba extraligové tituly putují do Ropice

Klára Kuchařová, Neděle 30. srpna 2020

Špatné počasí se nevyhnulo ani Čeladné, formát hry posledního hracího dne Extraligy družstev se tak musel zkrátit. Oba tituly putují do Beskydského Golfového Klubu, druhé místo si odváží muži z GC Hostivař a ženy z GC Kunětická Hora, bronz mají muži z GC Hodkovičky a ženy z GC Brno.

Letošní extraligová sezóna, která byla v základní části zkrácena kvůli jarním epidemiologickým opatřením, je úspěšně u konce. Dnešní finále se hrála ve zkráceném formátu, protože ráno byl o tři hodiny odložen start kvůli mlze.

Ženy Beskydského Golfového Klubu navázaly na svůj loňský úspěch a opět zvedly putovní pohár. Ve finále se utkaly s vítězkami kvalifikace na rány z Golf Clubu Kunětická Hora, které porazily výsledkem 2:1. Klíčem k úspěchu bylo ranní vítězství ve čtyřhře, v němž dvojice Tereza Sasýnová - Tatiána Boháčová brzy (4/3) ukončila souboj proti Blance Marešové s Michaelou Kverkovou.

V brněnských bojích o bronzovou medaili byly úspěšnější hráčky Golf Clubu Brno, které si poradily s Golf Clubem Austerlitz (2:1).

V mužské kategorii o titul bojovaly Beskydský Golfový Klub a premiérově Golf Club Hostivař. Novými mistry se po velkých bojích nakonec stali hráči z Ropice, kteří vyhráli nad Hostivaří 3:2 a putovní pohár zvedli společně se svými klubovými kolegyněmi.

Vítězům už pomáhal Matěj Bača, který ještě v sobotu hrál poslední kolo na European Young Masters v Mladé Boleslavi - dnes porazil Dominika Pavoučka (2/1). Druhé vítězství získala dvojice Oliver Bury - Erik Palkovský, jediné vítězství poražených vybojoval Lukáš Broda v souboji s Alexem Boháčem (2/0), další dva zápasy se půlily.

Třetí místo na stupních vítězů si zajistili druzí ze tříkolové kvalifikace na rány z Golf Clubu Hodkovičky, kteří s přehledem porazili Royal Golf Club Mariánské Lázně poměrem 4:1.

Nově se o páté až osmé místo už nehraje, a tak na děleném pátém místě po prohraných čtvrtfinálových soubojích skončily mužské týmy Golf Club Kunětická Hora, Greensgate Golf ClubGolf Club Brno Park Golf Club Ostrava.

V ženské kategorii dělily pátou příčku Golf Club Hradec Králové, Golf Club Karlovy VaryGolf Club Olomouc Golf Club Hodkovičky.

Další důležité zápasy přišly na řadu hned po startu finále, bojovalo se o udržení v nejvyšší soutěži. V těch byli nakonec nejúspěšnější muži z Golf & Country Clubu Svobodné Hamry Prague City Golf Clubu, do první ligy tak sestupují Golf Club Poděbrady Golf Club Karlovy Vary.

V ženské soutěži po kvalifikaci na rány odstoupil tým Golf Clubu Uherské Hradiště, který sestupuje do první ligy. O dvě místa pro zachráněné se tak o víkendu střetly pouze tři týmy, Černého Petra si nakonec z Čeladné veze družstvo Royal Golf Clubu Mariánské Lázně. Extraligu si příští rok znovu zahrají Golf Club Black Bridge Greensgate Golf Club.

Konečný pavouk muži

Konečný pavouk ženy

Výsledky finále - muži

Výsledky finále - ženy

FOTO Kateřina Sluková

Datum: Neděle 30. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Radecký vyřeší prvoligovou postupovou tajenku ...
Radecký vyřeší prvoligovou postupovou tajenku ...

25.07.2024 | Po regionu VÝCHOD dospěje 26.-28. července také region ZÁPAD k vyřešení otázky postu do Extraligy 2025. Své 3. kolo a boje play-off a play-out odehrají na hřišti GR Konopiště, Radecký course mužské a ženské týmy 1. ligy. Nejlépe mají po 1. a 2. kole nakročeno muži a ženy Greensgate Golf Clubu.

1. liga mužů a žen regionu Východ má své vítěze ...
1. liga mužů a žen regionu Východ má své vítěze ...

15.07.2024 | Na Kunětické Hoře se o víkendu 12.-14.7. odehrávala finální fáze 1. ligy mužů a žen – regionu VÝCHOD, kdy šlo týmům o postup do nejvyšší soutěže i o udržení v 1. lize. Do Extraligy postoupili muži KGC Malevil a ženy GC Ypsilon. ...

1. liga mužů a žen regionu Východ o víkendu na ...
1. liga mužů a žen regionu Východ o víkendu na ...

11.07.2024 | Po květnové kvalifikační rozehrávce vstoupí 1. liga družstev mužů a žen 2024 o víkendu 12.-14.7. do své závěrečné fáze. Na mistrovském hřišti Golf Clubu Kunětická Hora půjde o postup do Extraligy i udržení v druhé nejvyšší soutěži. Z nejlepších pozic jdou do víkendu muži GC Lipiny a ženy GC Ypsilon.

Čelo Extraligy ve své první fázi ovládli v Telči ...
Čelo Extraligy ve své první fázi ovládli v Telči ...

01.07.2024 | Extraliga družstev mužů a žen má za sebou po víkendu první fázi třech kvalifikačních kol na rány. I přes nedělní přerušení kvůli bouřkám stihli hráči odehrát celý program, po němž se na čele žebříčků obou kategorií usadila družstva Golf Clubu Brno. Extraliga bude pokračovat 31.

První dějství Extraligy otevře o víkendu Telč
První dějství Extraligy otevře o víkendu Telč

26.06.2024 | Nejvyšší soutěž klubových družstev v ČR rozehraje v posledním červnovém víkendu svoji první část. Od 28. do 30.6. proběhne 1.-3. kolo na rány, do kterého nastoupí dvanáct týmů mužů a stejný počet týmů žen. Ve hře jsou i obhájci loňských titulů, muži Albatross golf clubu Praha a ženy Golf Clubu Brno.

Extraliga se vrací na Vysočinu s novým logem soutěže
Extraliga se vrací na Vysočinu s novým logem soutěže

19.06.2024 | Devět dnů zbývá do startu Extraligy. Nejvyšší soutěž klubových družstev v ČR se po 5 letech vrací na skvěle připravené hřiště v Telči. Resort ležící příhodně na pomezí Čech a Moravy přivítá 28.6. po dvanácti týmech mužů a žen složených z nejlepších hráčů svých klubů k bojům o extraligový titul.

Víkend ve znamení rozehrávky 1. a 2.
Víkend ve znamení rozehrávky 1. a 2.

10.05.2024 | Karlštejn a Olomouc budou o víkendu 11. a 12. května místy, kde družstva mužů a žen odstartují svým 1. a 2. kolem prvoligové soutěže ČGF. Ve stejném termínu se odehrají i kvalifikační kola 2. ligy družstev mužů a žen regionů A až D na Darovanském Dvoře, Mnichu, v Liberci a Kořenci.

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde