Česká golfová federace

Aktuality

Prague Golf Challenge, 1. kolo: Z Čechů vykročili nejlépe Mrůzek s Matušem

Prague Golf Challenge, 1. kolo: Z Čechů vykročili nejlépe Mrůzek s Matušem

Petr Halaburda, Čtvrtek 9. května 2019

Filip Mrůzek a Stanislav Matuš mají po prvním kole Prague Golf Challenge nejlépe nakročeno z českých hráčů k postupu do víkendových bojů na turnaji série European Challenge Tour na pražské Zbraslavi. V čele je pět hráčů na skóre -7, na Zbraslavi padlo také hole-in-one.

Filip Mrůzek i Stanislav Matuš mají na druhém nejvyšší evropském okruhu z domácích golfistů nevíce zkušeností, a také možná proto se dokázali s tlakem nejlépe vyrovnat. Mrůzek sice byl už i na skóre -3, ale pro oba hráče je dnešní výsledek výborným základem pro páteční druhé kolo a skvělou pozvánkou pro tuzemské fanoušky golfu.

Těsně pod aktuální hranicí cutu je také Daniel Suchan (dnes 72) - i on ztratil skóre -3, kam se dostal už po své čtvrté jamce .

Dlouho se zdálo, že solidní pozici před druhým dnem udrží i Jan Cafourek, který dokázal stáhnout dvě ztracené rány a na patnáctce se mohl dostat do červených čísel. „Jenže nadějný putt jsem neproměnil a na následujícím trojparu ztratil, double na osmnáctce to definitivně pokazilo,“ soukal ze sebe zklamaný Cafourek, ale hned našel i jiný pohled na svoji situaci. „Před týdnem jsem hrál výborné první kolo, pokazil druhé. Tak jsem si říkal, že bych mohl oba dny otočit, ale nepředpokládal jsem, že ztratím tolik,“ dodal s trpkým úsměvem.

Ještě hůře se dařilo mladým amatérům: Filipa Rážu srazilo triple-bogey na 14. jamce, což byla jeho pátá jamka, a pak se kolem protrápil k výsledku 81 (+9). Ještě hůře skončil Pavel Foubík (83), hluboko za cutem jsou však aktuálně i další amatéři Gordan Brixi (76), Matyáš Zapletal (78) a Petr Janík (79), či profesionálové Petr Gál (76) a Aleš Kořínek (77).

Přestože dnes na zbraslavském linksu chvílemi nepříjemně foukalo, hru povětrnostní podmínky příliš podle hráčů nepoznamenaly. Ráno se hrálo v chladu, ale odpolední slunce teplotu vytlačilo až ke 20 stupňům a k vidění tak byly parádní výkony nejlepších.

A také hole-in-one, které zaznamenal na 18. jamce Mathieu Decottignies-Lafon z Francie, ovšem z odměny v podobě automobilu Škoda se radovat nemohl – cena je totiž vypsána až na víkendová kola.

V čele je před pátkem dokonce pět hráčů na skóre -7 (65): Ewen Ferguson, Billy Spooner a Wil Besseling a rovněž Richard Bland a Jonas Kölbing, kteří šli společně ve flightu s Rážou. Cut (60 hráčů + ties) je momentálně na skóre -1.

LEADERBOARD   

FOTO Zdeněk Sluka     

Datum: Čtvrtek 9. května 2019
Všechny články autora

Související články

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Prague Golf Challenge, 2.
Prague Golf Challenge, 2.

10.05.2019 | Pouze Stanislav Matuš prošel jako jediný z českých hráčů do finálových víkendových kol Prague Golf Challenge na pražské Zbraslavi. Další Češi neprožili ve větrném počasí radostný den a končí.

Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...
Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...

02.06.2021 | Za normálních okolností by to byl svátek minimálně pro golfové nadšence ze širokého okolí, ale letošní turnaj ze série Challenge Tour na Kunětické Hoře bude bez divácké podpory. Dají se očekávat skvělé výkony, vytáhnout se bude chtít i patnáct Čechů, ale fanoušci na hřiště dorazit nemohou.

Před rokem stříbrný, letos Ondřej Lieser na Penati ...
Před rokem stříbrný, letos Ondřej Lieser na Penati ...

15.09.2020 | Před rokem Ondřej Lieser na turnaji Penati Slovak Open Championship prohrál v play-off s Rorym Sabbatinim, letos při neúčastí největší slovenské hvězdy dokázal profesionální turnaj v Penati Golf Resortu vyhrát. Na děleném druhém místě skončili tři Češi včetně amatéra Filipa Ráži.

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...
Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...

27.08.2020 | Třináct českých golfistů odstartuje v pátek do českého turnaje série Pro Golf Tour, který začíná v pátek v Sokolově a Kynžvartu. První dvě kola se hrají na obou hřištích, finálové kolo v neděli v Kynžvartu.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde