Česká golfová federace

Aktuality

Prague Golf Challenge, 2. kolo: Cutem prošel pouze Stanislav Matuš

Prague Golf Challenge, 2. kolo: Cutem prošel pouze Stanislav Matuš

Petr Halaburda, Pátek 10. května 2019

Pouze Stanislav Matuš prošel jako jediný z českých hráčů do finálových víkendových kol Prague Golf Challenge na pražské Zbraslavi. Další Češi neprožili ve větrném počasí radostný den a končí.

Druhý den první ze dvou českých akcí European Challenge Tour na našem území měl z českého pohledu hodně dramatický pohled a výsledky byly hodně „nahoru dolů“.

Skvěle vstoupil do pátečního programu právě Stanislav Matuš, který byl v jednu chvíli dokonce se skóre -6 na průběžném pátém místě. „To jsem ani nezaregistroval,“ přiznal hráč Czech Golf Teamu po dohrání kola a nebyl v dobrém rozpoložení ze svého výkonu.

Zbytek kola mu totiž příliš nesedl. „Špatně jsem puttoval a ztrácel na pětiparech,“ měl jasno golfista, kde mále přišel o jediný český postup. Ještě dvě jamky před koncem byl na celkovém poklidném skóre -2, ale na jamkách č. 8 a 9 hrál bogey, a tak ho čekalo krušné odpoledne s čekáním, co přinesou výsledky dalších.

„Zavinil jsem si to sám, mohl jsem hrát pět ran pod par a být v klidu hned po dohrání,“ nehledal Matuš výmluvy. Ale v sobotu hrát bude, je na děleném 51. místě.

Filip Mrůzek měl také po úvodu našlápnuto ke cutu, ale dnešní kolo ho zastihlo v útlumu a se 78 ranami se propadl hluboko do pole poražených, kde skončili i další Češi.

Především dva mladí amatéři ale dnes určitě nezklamali: Gordan Brixi zaznamenal nejlepší český výsledek dne (73), o ránu zpět byl (vedle profesionálů Matuše a rovněž Aleše Kořínka) dorostenecký reprezentant Filip Ráža, který ještě na 18. jamku přicházel po velmi dobré hře na denním výsledku -1. Tripley-bogey ho však o výsledek v červených číslech obralo.

Dnes jsem dlouho dokázal hrát vyrovnaně s výbornými spoluhráči, ale mám letos za sebou málo turnajů a ještě nejsem tak vyhraný. Budu se snažit ze všech chyb poučit, byla to pro mě obrovská zkušenost, za kterou jsem moc rád,“ viděl realisticky svůj výkon šestnáctiletý hráč.

A že měl oba dva dny co odkoukávat, protože s ním ve flightu šli přední hráči turnaje - Němec Jonas Kölbing skvěle puttoval a došel na celkové skóre -10, díky kterému je aktuálně druhý. Třetím do party byl zkušený Angličan Richard Bland (celkem -7) a i on zůstal v TOP 10.

Chvilku dával v odpoledním programu naději českým barvám i Jan Cafourek, který na třech z prvních čtyř jamek zaznamenal birdie a blížil se k branám finále, ale pak začal znovu ztrácet a skončil na absolutním skóre (+8) v druhé stovce pořadí.

V čele je Mathieu Fennasse (-11), v turnaji pokračuje 64 hráčů.

LEADERBOARD   



Datum: Pátek 10. května 2019
Všechny články autora

Související články

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde