Česká golfová federace

Aktuality

Tým ČR U14 míří na EVIAN JUNIORS CHAMPIONSHIP

Tým ČR U14 míří na EVIAN JUNIORS CHAMPIONSHIP

Tomáš Přikryl, Pondělí 18. září 2023

Smíšené reprezentační družstvo ČR kategorie do 14 let odehraje ve dnech 19.-21. září vrcholný šampionát své věkové kategorie - Amundi Evian Juniors Cup. Ve francouzském Evian Resortu budou o individuální i týmový úspěch bojovat Ondřej Doležal, Marek Šmerda, Kristýna Květoňová a Tereza Kamradková.

Amundi Evian Juniors Cup, který se hraje už od roku 2007, se účastní národní družstva nejlepších mladých amatérů do 14 let. V letošním roce bude o titul soutěžit 14 národů: Česká republika, Slovensko, Belgie, Dánsko, Španělsko, Finsko, Francie, Itálie, Mexiko, Portugalsko, Rakousko, Švýcarsko, Turecko a USA. Pro mladé talenty je to mimořádná příležitost jít ve stopách mezinárodní ženské elity na ikonickém hřišti Evian Resort Golf Club. Champions Course dlouhý 6120 metrů s parem 72 se nachází ve francouzském Evian-les-Bains u břehu Ženevského jezera a je znám mj. jako hostitel jednoho z majorů Ladies European Tour.

Česká sestava 2 hráčů a 2 hráček do 14 let pochází z nominace sportovního úseku STK ČGF. Z poloviny je tým nominován podle aktuálního mládežnického žebříčku ČGF žáků a žákyň a z poloviny vlastním výběrem STK ČGF.

Realizační tým tvoří kouč Zuzana Mašínová a kapitán týmu Milan Kotrba. Nominaci na prestižní turnaj si svými výkony a postavením v žebříčku U14 vysloužili Ondřej Doležal (2009) HCP 0,6, Marek Šmerda (2010) HCP 1,5, Kristýna Květoňová (2009) HCP +2,2, Tereza Kamradková (2009) HCP +0,1.

Českou výpravu zastihlo v pondělí ráno nepříjemné deštivé počasí. Po ranní rozcvičce byl kapitán týmu informován, že je hřiště uzavřeno a s největší pravděpodobností hráči nebudou mít možnost zahrát si cvičné kolo. Na to hráči nereagují příliš pozitivně: „Rád bych si vyzkoušel alespoň přihrávky a putty na greenech. Z doslechu od hráčů z předešlých ročníků jsem se dozvěděl, že právě hra kolem greenu, je tady největší hráčskou výzvou,“ nechal se slyšet z pokoje na hotelu Marek Šmerda.

Ondřej Doležal s největší pravděpodobností kvůli svému reprezentačnímu výjezdu přišel o celkové prvenství v Národní golfové tour mládeže: Možnost reprezentovat Českou republiku je pro mě největším dosavadním úspěchem a pokud bych si měl sám a znovu volit mezi vítězstvím v NGTM a reprezentací na takhle prestižním turnaji, volba bude stejná." I on si povzdechl nad nepřízní počasí: Jen bych si rád zahrál i cvičné kolo. Představa, že bych měl nastoupit do soutěže bez rozehrání, se mi příliš nezamlouvá."

Turnaj Amundi Evian Juniors Cup se hraje na rány, na 3 kola po 18 jamkách bez cutu. Čtyřčlenným družstvům se každé kolo započítávají tři nejlepší výsledky ze čtyř, celkový turnajový výsledek družstva je dán součtem 9 výsledků za 3 kola. V případě rovnosti skóre jdou družstva do play-off. Současně se soutěží i o tituly v individuálních kategoriích chlapců a dívek, kde rozhoduje nejnižší součet ran za všechna tři kola.

V loňském ročníku se Češi rozhodně neztratili. Individuálně si nejlépe vedla Julie Oplatková, která skončila na 7. místě, Václav Švub a Štěpán Plášek na děleném 8. místě. Jako tým figurovali Češi v konečném pořadí mezi 14 národy na 5. místě se skóre 681 ran, s odstupem pouhých 5 ran na bronzovou Itálii. Titul juniorských šampionů loni zůstával domácí Francii.

Výsledky Amundi Evian Juniors Cup sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Milan Kotrba

Datum: Pondělí 18. září 2023
Všechny články autora

Související články

Historicky první zlato pro družstvo žen seniorek ...
Historicky první zlato pro družstvo žen seniorek ...

25.07.2024 | Český seniorský tým žen přivezl z Holandska první místo. Po bronzové medaili z roku 2015, stříbrné z roku 2021 a opět bronzové z roku 2021 dosáhl tým v 33. ročníku Marisa Sgaravatti Trophy na vytoužený vrchol. ...

Český mix U16 míří na European Young Masters
Český mix U16 míří na European Young Masters

24.07.2024 | Od čtvrtka 25. do soboty 27. července se ve slovenském Penati Golf Resort na hřišti Legend Course odehraje jeden z vrcholů českého i evropského golfového kalendáře, European Young Masters 2024 hráčů do 16 let. Výběr české smíšené čtveřice se na Slovensku pokusí vybojovat našim barvám čtvrtý titul.

České amatérky si zahrají ME u severského Lahti
České amatérky si zahrají ME u severského Lahti

22.07.2024 | Na European Ladies' Amateur Championship, které se bude 24.-27. července konat ve finském Messilä Golf nedaleko Lahti, odcestovaly také čtyři české amatérky. V zemi tisíců jezer zabojují o individuální evropský titul a pozvánku na srpnový Major LET v St Andrews.

Louis Klein na startu 76. ročníku U.S.
Louis Klein na startu 76. ročníku U.S.

22.07.2024 | 264 nejlepších světových hráčů se postaví 22. července na start turnaje, který v minulosti třikrát ovládl Tiger Woods, dvakrát Jordan Spieth. Na hřištích Oakland Hills Country Clubu se představí také český zástupce. Ve startovním poli prestižního turnaje je Louis Klein.

Muži slavili v Polsku vítězství a návrat mezi elitu
Muži slavili v Polsku vítězství a návrat mezi elitu

14.07.2024 | Evropské šampionáty dorostenců, dorostenek, žen a 2. divize mužů se za české účasti odehrály v různých koutech Evropy. Návrat mužů mezi elitu, individuální vítězství Jakubčíka, dominance dorosteneckých týmů ve skupinách a 13. místo žen je účet, s jakým se vrací z evropských šampionátů české výběry.

Michal Talanda přivezl první místo ze Slovinska
Michal Talanda přivezl první místo ze Slovinska

12.07.2024 | Na konci června zaznamenal český golf další skvělý výsledek. Na mezinárodním turnaji U21 ve Slovinsku vyhrál svoji kategorii Michal Talanda se skvělým celkovým skóre -9 ran pod par. V celkovém pořadí Slovenian International Junior Championship 2024 – Boys obsadil třetí místo.

ČGF vysílá amatérská družstva na evropské šampionáty
ČGF vysílá amatérská družstva na evropské šampionáty

08.07.2024 | Od 9. do 13. července čekají naše reprezentační amatérské výběry jejich vrcholné evropské týmové soutěže pod hlavičkou EGA. Za podpory ČGF se rozjedou od severu k jihu napříč Evropou. Do Švédska zamíří dorostenky, do Rakouska dorostenci, muži na soutěž 2.

Jakubčík prvním Čechem na Arnold Palmer Cup
Jakubčík prvním Čechem na Arnold Palmer Cup

04.07.2024 | Náš nejlepší amatér Filip Jakubčík bude v 27leté historii prestižního Arnold Palmer Cupu prvním Čechem vůbec, který dostal na tento podnik nominaci. Jakubčík jako aktuální hráč University of Arizona nastoupí 5.-7.7. na hřišti Lahinch Golf Club v Irsku za výběr „zbytku světa“ proti týmu USA.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde