Česká golfová federace

Aktuality

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje zůstávají doma

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje zůstávají doma

Tomáš Přikryl, Sobota 5. srpna 2023

Mistrovské tituly ČR ve hře na rány zůstávají v roce 2023 doma. V dramatickém finiši přetlačil devatenáctiletý Filip Jakubčík z Golf Clubu Brno o šest let mladšího Louise Kleina z Albatrossu a o jedinou ránu obhájil loňský titul. Novou mistryní ČR je Veronika Kedroňová z Golf Clubu Olomouc.

Tento víkend vyvrcholila na mistrovském hřišti Prague Golf City Zbraslav jedna z nejprestižnějších domácích amatérských soutěží sezony pod hlavičkou České golfové federace. CZECH INTERNATIONAL AMATEUR CHAMPIONSHIP 2023 presented by Raiffeisenbank, neboli Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány, zná po sobotním finále jednoho staronového vítěze a novou vítězku.

V ženském startovním poli se dalo najít několik papírových favoritek v čele s obhájkyní Denisou Vodičkou. Famózně začala prvním kolem Dominika Burdová, když zahrála 68 ran. Tento výsledek kola nakonec zůstal v ženské kategorii nepřekonán. Vyrovnanou hru kolem paru v každém kole ale předváděla od začátku i Veronika Kedroňová a po kolech 71, 71, 73 a 72 se nakonec skóre 287 jako jediná dostala pod par turnaje. Díky tomu si udržela mírný odstup 3 ran od druhé Rakušanky Zeilingerové (290 ran) a mohla se radovat z vítězství. Třetí místo brala Dominika Burdová za skóre o ránu horší než Rakušanka. Denisa Vodičková po loňském vítězství skončila na 5. příčce.

Veronika Kedroňová byla po turnaji spokojená s vlastní hrou, ale přiznala obavy před posledním dnem: „Nejtěžší byl asi večer před finálovým kolem, kdy mi lidi začali psát, že je to super, že všechno bude dobré. Měla jsem pak strach, že se to nepovede, že tu budou hráčky, co budou hrát lépe.“

Drama do posledních jamek se odehrávalo v mužské kategorii mezi Filipem Jakubčíkem a mladičkým Louisem Kleinem, který dlouho vedl. K rozhodujícímu zlomu nakonec došlo ve čtvrtém kole na 17. jamce. Zatímco Klein na ní zahrál bogey, Jakubčík kontroval birdie a vůbec nejlepším kolem turnaje za 66 ran rozhodl o jedinou ránu o svém třetím titulu mistra České republiky v řadě.

Filip Jakubčík byl bezprostředně po skončení turnaje plný dojmů a emocí: „Hřiště bylo v úžasném stavu, greeny rychlé a čisté. Všechno se mi tu dnes líbilo.“ Pak popsal svoji letošní cestu za titulem: „U mě cíl nikdy není první místo. Spíš zahrát dobrý golf a to umístění s tím občas přijde. Tohle vítězství ale bylo určitě těžší než ta dvě předtím, protože Louis je opravdu úžasný hráč a na žádné jamce mi vůbec nic nedaroval. Nejtěžší okamžiky přišly pro mě ve čtvrtém kole po první devítce. Potřeboval jsem se dostat ze stavu, kdy jsem nebyl schopen puttovat a hrát ten úžasný golf jako dosud. To se naštěstí zlomilo ve druhé devítce, kde mi vlastně vyšlo všechno, co jsem zahrál.“

I bronzová medaile zůstala v České republice. O to se postaral Kleinův klubový kolega Václav Tichý výkonem, který měl stoupající tendenci po kolech 73, 70, 70, 69.

Potvrdila se i slova člena soutěžního výboru Vítězslava Štroufa před konáním mistrovství, že Zbraslavské hřiště bude na turnaj připraveno ve vysoké kondici. Počasí podle očekávání prověřilo odolnost hráčů, ti ale prokázali skvělou formu a celkově se letošní mistrovství zařadí mezi ta nejkvalitnější.

Výsledky CZECH INTERNATIONAL AMATEUR CHAMPIONSHIP 2023 presented by Raiffeisenbank najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Sobota 5. srpna 2023
Všechny články autora

Související články

Do Mezinárodního mistrovství ČR na rány se lze ...
Do Mezinárodního mistrovství ČR na rány se lze ...

26.07.2024 | Czech International Amateur Championship 2024 pro výkonnostní golfisty a golfistky má svůj termín 7.-10.8. Pro přihlášení do tohoto mezinárodního čtyřdenního turnaje na rány v Golf Resortu Karlovy Vary se lze přihlásit do 30. července do 12 hodin. ...

Mezinárodní šampionát MIDů připomněl amatérské ...
Mezinárodní šampionát MIDů připomněl amatérské ...

21.07.2024 | Třídenní mezinárodní šampionát Czech International MID–Amateur Championship 2024 presented by Pilsner Urquell dospěl v sobotu 20. 7. ve Mstěticích ke svému finále a předání medailí a trofejí v šesti amatérských kategoriích. Všech šest zlatých medailí uhájili domácí hráči a hráčky.

Titul mezinárodního mistra U18 putuje do Německa, ...
Titul mezinárodního mistra U18 putuje do Německa, ...

20.07.2024 | Vrcholný domácí turnaj pro hráče a hráčky do 18 let, Czech International Boys & Girls Championship 2024 proběhl 18.-20.7. na hřišti Greensgate na Dýšině. Kategorii Boys ovládl Němec Michael Mayer, stupně vítězek Girls byly ryze českou záležitostí, nejvýše vystoupala Kristýna Malinová.

Mezinárodní mistrovství ČR dorostenců na jubilující ...
Mezinárodní mistrovství ČR dorostenců na jubilující ...

17.07.2024 | Vycházející golfové hvězdy do 18 let z šesti zemí Evropy se od 18. do 20. července utkají na Czech International Boys & Girls Championship. Prestižní mezinárodní turnaj pořádaný ČGF hostí Greensgate Golf & Leisure Resort Dýšina slavící letos 20 let od svého založení!...

Mezinárodní šampionát MID-amatérů s rekordní účastí
Mezinárodní šampionát MID-amatérů s rekordní účastí

16.07.2024 | V kalendáři mezinárodních mistrovství ČR pořádaných Českou golfovou federací je od čtvrtka 18.7. na pořadu Czech International MID–Amateur Championship 2024 presented by Pilsner Urquell. Třídenní šampionát ve Mstěticích se letos těší z mimořádného zájmu 133 hráčů, z nichž 12 dorazilo ze zahraničí.

NMČR žáků a kadetů ozdobily ve Slavkově skvělé ...
NMČR žáků a kadetů ozdobily ve Slavkově skvělé ...

05.07.2024 | Nela Herynková a Marek Šmerda v nejmladší kategorii a Veronika Černá s Hugo Miklem v kategorii kadetů ovládli národní mistrovství hrané na hřišti Austerlitz. Zvláště v kadetech to byl boj do poslední jamky. V závěrečném kole zahrál vítěz Hugo Mikl skvělých 65 ran a urval pro sebe vítězství.

Czech International Boys & Girls Championship ...
Czech International Boys & Girls Championship ...

04.07.2024 | Mezinárodní mistrovství ČR dorostenců a dorostenek (U18) má od letošního roku svůj samostatný turnaj, jehož hostitelem od 18. do 20. července bude Greensgate Golf Club Dýšina. Možnost přihlásit se do turnaje skončí s termínem uzávěrky přihlášek, tj. ve středu 10.

Národní mistrovství žáků a kadetů: uzávěrka přihláše ...
Národní mistrovství žáků a kadetů: uzávěrka přihláše ...

26.06.2024 | Do zahájení Národního mistrovství ČR žáků a kadetů 2024, které se koná 3.-5.7. na hřišti Austerlitz, zbývá osm dní. Uzávěrku přihlášek stanovila ČGF na 26. června ve 12h. Pořadatelé už teď zaznamenali zájem o účast vyšší než loni, je tedy třeba sledovat i naplněnost plné kapacity hráčů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde