Česká golfová federace

Aktuality

Kousková se stala členkou evropského týmu Amundi Golf

Kousková se stala členkou evropského týmu Amundi Golf

redakce, Pátek 13. ledna 2023

Sára Kousková oznámila před nadcházející sezónou partnerství s nadnárodní investiční skupinou Amundi Asset Management. Česká golfistka se stala jednou z pěti tváří, které budou reprezentovat evropský tým Amundi Golf.

Nejlepší česká profesionálka roku 2022 podepsala víceletý kontrakt s jedním z největších partnerů v ženském golfu na světě. Společnost Amundi je mj. titulárním partnerem jednoho z pěti ženských golfových majorů, The Amundi Evian Championship, dále pak turnajů Amundi German Masters (Ladies European Tour) nebo ve spojení s Českou golfovou federací také Amundi Czech Ladies Challenge (LETAS). Česká golfistka právě na domácím turnaji druhé nejvyšší evropské kategorie v roce 2021 zvítězila, v loňském roce skončila druhá.

„Nový tým jsme sestavovali na základě profilu hráček a jejich slibných výsledků. Tým zahrnuje mladé hráčky s velkým potenciálem a svědčí o našem dlouhodobém závazku vůči ženskému golfu, s nímž Amundi sdílí snahu o dokonalost v každodenní praxi své činnosti správy aktiv,“ svěřila se v tiskové zprávě k oznámení evropského týmu ředitelka komunikace Amundi, Natacha Andermahr.

Jsem moc šťastná, že budu mít možnost se dál rozvíjet v tak prestižní společnosti a golfovém týmu, jaký Amundi pod svými křídly vytvořilo. Je to pro mě určitě velká čest a zároveň ocenění dosavadní práce, kterou se nám s lidmi okolo mne podařilo odvést,“ svěřila se s prvními dojmy Kousková, která také nastínila první plány. „V Rabatu, na druhém turnaji LET nás čeká společné focení a takový menší teambuilding. Sama jsem moc zvědavá, jak vše bude probíhat a jak moc v průběhu sezóny přijdeme s holkama do kontaktu. Vídat bychom se měly minimálně na turnajích Ladies European Tour,“ dodává Kousková k plánované spolupráci mezi pěticí hráček, které evropský tým Amundi nově tvoří.

Třiadvacetiletou Češku doplní Němka Chiara Noja, švýcarské sestry Kim a Morgane Metraux a Francouzka Charlotte Liautier. „Určitě to nebude tak, že by holky měly trénovat společně nebo řešit provozní věci, které se týkají turnajů. To stále bude na našich bedrech. Záměrem spolupráce je ale mít možnost se setkat třeba i mimo golfové hřiště a vzájemně se inspirovat,“ nastiňuje manažer Kouskové, Jakub Mejzlík. „Vážíme si toho, že Sára bude součástí golfové rodiny Amundi, protože se jedná o velmi prestižní golfovou adresu. Vše si musela zasloužit svými výkony na hřišti, ale také tím, jaká je. Když se podívám na výběr, který Amundi sestavilo, tak je to velká sázka na budoucnost evropského a světového golfu,“ doplňuje Mejzlík a dodává. „Rád bych poděkoval také českému vedení společnosti Amundi, které v posledních letech v Česku ženský golf významně podporuje. Má významný podíl na úspěších nejen Sáry, ale i ostatních českých golfistek, které se měly možnost při turnaji Amundi Czech Ladies Challenge potkávat se zahraniční profesionální konkurencí na našem území.

Kromě evropské části má globální tým Amundi také svou asijskou a americkou větev. Tam jsou její součástí například světová amatérská jednička Rose Zhang nebo shodou okolností také dvě spoluhráčky Kouskové z University of Texas – Američanka Kaitlyn Papp a Francouzka Agathe Laisne, které hrají v zámoří na LPGA, resp. Epson Tour. „Je to úsměvné, takhle se po universitě zase společně obrazně sejít. S Agátou i Kaitlyn jsem v kontaktu a vzájemně se sledujeme,“ komentuje s úsměvem na tváři Kousková a závěrem dodává. „Je to pro mne určitě velká motivace a trochu i závazek. Chci v následujících měsících a letech splatit Amundi jejich důvěru kvalitními výkony na Ladies European Tour. A ráda bych se podívala také na jejich „domovské“ hřiště Le Golf National. Při olympijských hrách v Paříži.

Text: tisková zpráva Team Sako, foto: Amundi Golf

Autor: redakce 
Datum: Pátek 13. ledna 2023
Všechny články autora

Související články

Mys Dobré naděje je další zastávkou LET
Mys Dobré naděje je další zastávkou LET

24.04.2024 | Ladies European Tour (LET) se z Johannesburgu přesouvá do Kapského Města ke svému osmému turnaji sezony. Na start čtyřdenního Investec South African Women's Open se ve čtvrtek 25. dubna postaví stejná česká sestava z předchozího týdne na Joburg Ladies Open, kde zazářila v TOP 5 Tereza Melecká.

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Český golf ve světových profesionálních žebříčcích
Český golf ve světových profesionálních žebříčcích

11.04.2024 | Herně i žebříčkově nejvýraznějšími českými golfistkami jsou v dosavadním průběhu letošní sezony Klára Davidson Spilková a Sára Kousková, Jiří Zuska se jako nejlepší český profesionál jediný posunul světovým žebříčkem vzhůru.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde