Česká golfová federace

Aktuality

Tipsport Czech Ladies Open: také s Klárou Spilkovou a Sárou Kouskovou

Tipsport Czech Ladies Open: také s Klárou Spilkovou a Sárou Kouskovou

TCLO/Petr Halaburda, Pondělí 25. dubna 2022

Za dva měsíce se bude hrát v Berouně (24.-26. června) Tipsport Czech Ladies Open, jehož obsazení dostává stále zajímavější kontury. Turnaj se plní jmény šampionek a na startu bude také nejlepší česká profesionálka Klára Spilková, svůj druhý turnaj v profesionálním poli zde čeká Sáru Kouskovou.

Dlouhodobá česká jednička Klára Spilková, vítězka turnaje v Maroku (2017), letos hraje americkou EPSON Tour. Začátkem léta se však vrátí na hřiště, kde předloni skončila těsně za TOP 10 jako nejlepší domácí hráčka.

Nejčerstvější šampionkou ve startovním poli bude Meghan MacLaren. Angličanka vyhrála v neděli svůj třetí turnaj na Ladies European Tour a potřetí to bylo v Austrálii.

Mezi přihlášenými přibyla také Amy Boulden, která v roce 2020 získala titul na Swiss Ladies Open. Profesionálka z Walesu hrála předloni rovněž v Berouně a má za sebou i další starty na českých turnajích Ladies European Tour.

Do Česka se ráda vrací další reprezentantka Walesu - Becky Brewerton začátkem dubna vedla ve finálovém kole South African Women´s Open, a přestože nedosáhla na play-off, třetí místo ukázalo návrat formy evropské jedničky z roku 2009. Comeback po dlouhém zranění letos absolvuje Camilla Lennarth, vítězka Slovak Ladies Open.

A na startovní listině bude vedle Spilkové rovněž řada tuzemských opor. Z domácích hráček se drží výborných výsledků Kristýna Napoleaová, která po zisku druhého místa v Saúdské Arábii a deváté příčky na Joburg Open prošla na dalších turnajích LET dvakrát cutem. Hrát budou i další profesionálky: Tereza Melecká, Šideri Váňová č Tereza Koželuhová.

Tipsport Czech Ladies Open 2022 bude jedním z prvních profesionálních startů Sáry Kouskové. Ta loni jako amatérka vyhrála LET Access Series na Konopišti a v neděli zvítězila s týmem University of Texas ve finále konference NCAA Big 12 (viz FOTO).

FOTO Univerzity of Texas

 

Autor: TCLO/Petr Halaburda 
Datum: Pondělí 25. dubna 2022
Všechny články autora

Související články

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně
Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně

06.07.2024 | Po druhém dni Aramco Team Series na LET v Londýně se Kristýna Napoleaová radovala z postupu do finále a především z dalšího zážitku týmového triumfu, který si odváží jako členka týmu Nadaud. Individuálně se z Češek nejlépe dařilo dělené 26. Sáře Kouskové, hrající do poslední devítky na dohled TOP10.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...
Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...

23.06.2024 | Tereza Melecká a Sára Kousková v TOP20, potvrzené dvě české hráčky na olympijský golfový turnaj, nejlepší umístění Terezy Koželuhové na Ladies European Tour. To jsou kromě perfektně zvládnuté organizace hlavní české radosti na skončeném Tipsport Czech Ladies Open na hřišti Royal Beroun Golf Clubu.

Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...
Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...

20.06.2024 | V Royal Beroun Golf Clubu po měsících velkých příprav vypukne v pátek 21. června český golfový svátek. V třídenním turnaji Tipsport Czech Ladies Open nejvyšší evropské profesionální ženské soutěže svedou boje o titul a prize money 300 000 eur nejlepší hráčky pěti kontinentů.

Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří
Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří

18.06.2024 | Turnaj nejvyšší evropské soutěže LET se odehraje už tento víkend, a popáté v Royal Golf Clubu Beroun. Tři profesionálky, které se z celkového počtu čtrnácti českých golfistek zúčastnily v Berouně setkání s médii před startem turnaje, naznačily pro nadcházející vrcholný domácí podnik nejvyšší ambice.

Ladies Italian Open užitečnou prověrkou před  ...
Ladies Italian Open užitečnou prověrkou před  ...

16.06.2024 | Před domácím Tipsport Czech Ladies Open v Berouně si o víkendu 14.-16.6. v italském dějišti turnaje Ladies European Tour vyzkoušely svoji formu tři české profesionálky. Sára Kousková brala dělenou 24. pozici, cutem prošla i 66. Tereza Melecká. Kláře Davidson Spilkové nedělního finále uniklo o ránu.

Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem
Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem

13.06.2024 | Jako ostrý test bezprostředně před domácím Tipsport Czech Ladies Open využijí tři české hráčky turnaj Ladies Italian Open série LET v Itálii. O víkendu 14.-16. června na hřišti Golf Nazionale v italském Sutri chtějí doladit formu před Berounem Klára Davidson Spilková, Sára Kousková a Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde