Česká golfová federace

Aktuality

Denisa Vodičková zajistila vítězný bod evropského týmu v juniorském Solheim Cupu

Denisa Vodičková zajistila vítězný bod evropského týmu v juniorském Solheim Cupu

Klára Kuchařová, Pátek 3. září 2021

Česká dorostenka Denisa Vodičková skvěle reprezentovala Česko a Evropu v prestižním PING Junior Solheim Cupu. Evropský výběr zvládl otočit nepříznivý výsledek po prvním kole a po čtrnácti letech se raduje z vítězství nad USA (13:11), mladá Češka stvrdila vítězství na 17. jamce svého singlu.

Náročný den a těžké souboje měly před sebou nejlepší evropské dorostenky do 18 let. Během prvního hracího dne sice vyrovnaly ranní fourbally, ale v odpoledních foursomech na Američanky nestačily a doháněly nepříznivé skóre 4:8.

Jak už bývá běžné, z kraje hry nebylo zdaleka nic jasné a naopak byl leaderboard spíše na straně domácích Američanek. Jakmile se ale zápasy blížily k polovině hry, na evropské straně se začalo projevovat odhodlání a bojovnost. Díky těm se hráčky dostávaly postupně do vedení, které zvládly v obtížných soubojích udržet a zajistily si potřebných devět bodů v singlech k vítězství.

Evropa konečně prolomila čtrnáct let bez trofeje a vítězství získala dokonce vůbec poprvé v historii na americké půdě. Osm hráček své zápasy vyhrály, dvě půlily a dvě prohrály.

Nejlepší česká dorostenka Denisa Vodičková nejen že pro evropský tým ve středu zajistila první bod šampionátu, ale dnes došla i pro ten nejdůležitější. Právě ona se ujala vedení na začátku druhé devítky a po patnácté jamce již byla na výsledku dormi.

Birdie soupeřky sice zápas o jednu jamku prodloužilo, ale nezastavilo českou reprezentantku v tom, aby zajistila rozhodující bod šampionátu a Evropanky mohly začít slavit. Není divu, že mladá Češka se stala středem pozornosti svých spoluhráček při okamžitém výbuchu radosti. 

"Byla to naprosto skvělá zkušenost a na tento týden nikdy nezapomenu. Sice mě mrzí, že jsme už včera odpoledne nezajistily bod v zápase, který jsme měly vyhrát, ale i tak zvítězit ve dvou ze tří zápasů je super. Máme skvělý tým, skvělé kapitánky a já jsem hrdá, že jsem mohla reprezentovat Česko v evropském týmu. Dnes už nás čeká slavnostní večeře s hračkami z hlavní soutěže, které budeme o víkendu a v pondělí sledovat v dějišti Solheim Cupu. Bude to nádherný závěr skvělého týdne," okomentovala vydařený americký pobyt šestnáctiletá golfistka. 

LEADERBOARD

Datum: Pátek 3. září 2021
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Česká favoritka pro Beroun už plánuje podzimní ...
Česká favoritka pro Beroun už plánuje podzimní ...

23.06.2021 | Česká amatérská jednička Sára Kousková plánuje už v srpnu nastoupit do kvalifikační školy LPGA v Mission Hills Country Clubu v Kalifornii. K profesionálům sice plánuje přestoupit až příští rok v květnu, ale na jejím kontě přibývají zkušenosti už nyní.

Ženské soutěže pokračují za mořem i v Evropě, ...
Ženské soutěže pokračují za mořem i v Evropě, ...

10.09.2020 | Trio českých golfistek vstoupí dnes do profesionálních soutěží. Za mořem pokračuje LPGA, v Evropě po jednotýdenní pauze naváže na berounskou akci série Ladies European Tour turnajem ve Švýcarsku. V Americe nastoupí Klára Spilková, v Evropě Šideri Vánová s amatérkou Terezou Koželuhovou.

Klára Spilková na Women’s Open cutem neprošla
Klára Spilková na Women’s Open cutem neprošla

21.08.2020 | Na druhém společném turnaji LET a LPGA hraném ve Skotsku si Klára Spilková finálový víkend nezahraje. V druhém kole AIG Women’s Open hrála 78 (+7) a pod hranicí cutu zůstala o dvě rány.

Klára Spilková po třetím kole znovu klesla v pořadí
Klára Spilková po třetím kole znovu klesla v pořadí

15.08.2020 | Do čtvrté desítky propadla česká golfistka Klára Spilková ve třetím kole společného turnaje LPGA a LET ve Skotsku. Výsledek 74 (+3) znamená pokles průběžným pořadí na současné 32. místo.

Klára Spilková bojovala o vrchol leaderboardu, ...
Klára Spilková bojovala o vrchol leaderboardu, ...

14.08.2020 | Klára Spilková prožívala až do čtrnácté jamky druhého kola Scottish Open skvělý den, ale pak během tří jamek ztratila čtyři rány a místo boje o čelo leaderboardu se propadla. Na děleném třináctém místě však je v polovině turnaje ve velmi nadějné pozici.

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde