Česká golfová federace

Aktuality

Česká favoritka pro Beroun už plánuje podzimní Q-School LPGA

Česká favoritka pro Beroun už plánuje podzimní Q-School LPGA

Klára Kuchařová, Středa 23. června 2021

Česká amatérská jednička Sára Kousková plánuje už v srpnu nastoupit do kvalifikační školy LPGA v Mission Hills Country Clubu v Kalifornii. K profesionálům sice plánuje přestoupit až příští rok v květnu, ale na jejím kontě přibývají zkušenosti už nyní. Ta nejbližší na turnaji LET v Berouně.

Nejlepší česká amatérka Sára Kousková nastoupí do první stage kvalifikační školy LPGA, která se hraje v termínu 16.-22. srpna. Ve Spojených státech ji ale ještě čeká rok studií na University of Texas a k profesionálkám by tak přestoupila až po květnovém dokončení školy.

"Bude se hrát v komplexu Mission Hills Country Club," upřesňuje Kousková. "Zanedlouho mě již čeká přihlašovací proces, tak se těším, až si vše hezky nastuduji. Poletím nejdříve do Austinu, kde proběhne ještě pár tréninků a určitě se uvidím i s našimi kouči. Na to se také moc těším. Odtud pak poletím do Kalifornie," plánuje česká favoritka pro víkendový turnaj Tipsport Czech Ladies Open.

Bude ovšem záležet, jaký status si v kvalifikační škole česká jednička uhraje. "Podle toho mám již nastavených několik cest, kterými bych se mohla vydat a myslím si, že jsem připravená asi na všechny varianty. Počítám i s možností, že bych do Q-school nenastoupila, ale samozřejmě doufám, že se tahle možnost nenaplní." 

Kouskovou tak nebo tak čeká ještě nabitý rok v USA, který bere jako dobrou přípravu na profesionální kariéru. „Kouč nám sestavuje super kalendář, jezdíme na skvělé turnaje a hrajeme v silné konkurenci. To samozřejmě vyžaduje občas náročné cestování, které je ale nedílnou součástí života na Tour a my si tak na to můžeme zvyknout již během studií," chválí golfový program na své univerzitě.

Během tiskové konference před Tipsport Czech Ladies Open v Berouně se osobně seznámila s golfovou legendou Sandrou Gal, která už jí také stačila dát pár rad do života na profesionálních sériích. „Sandra je super. Samozřejmě každá rada od někoho, kdo prožil život na tour je cenná, o to cennější, když přijde od někoho, kdo má za sebou tak úspěšnou kariéru," komentovala Kousková první dojmy z úterního setkání.

Nejen golfové rady rychle sblížily dvě hráčky. Společný mají totiž také zájem o umění – Sandra Gal je známá svou vášní pro malování, Kousková zase studuje umění na University of Texas. „Možná se i někdy spojíme v negolfovém prostředí. Už na sebe máme kontakt, Sandra je mi moc sympatická a já věřím, že to není naposledy, co jsme spolu mluvily." 

Nedávná vítězka AMUNDI Czech Ladies Challenge vstoupí do turnaje vyššího kalibru s podobným cílem jako na Konopišti. „Není to však žádné konkrétní umístění. Já se raději zaměřuji na procesové věci. To znamená, že se budu držet různých taktik, které si nastavím během cvičných kol, a také se budu držet rozhodnutí, se kterým chci zahrát určitou ránu," vysvětluje amatérka.

Na Konopišti zvládala Kousková klíčové momenty skvěle, ať už to byly finálové jamky během prvního kola za 64 ran, či některé nepovedené rány a výsledky na jamkách, kterými se nenechala rozhodit. „Každá zkušenost, která v tom golfovém životě přijde, mě formuje a posouvá dál. Je krásné se vrátit zpět na profesionální turnaj a také se po roce ráda vracím sem do Berouna," prohlásila hráčka, která odstartuje do turnaje s kurzem 40:1 na vítězství.

Chcete vidět, jak Sára zvládala turnaj na Konopišti? Nakoukněte do videa, na kterém komentuje své statistiky z vítězného turnaje, jak je zaznamanela v systému Bryson, což je aplikace, kterou jako první používali hráči tréninkového systému ČGF a na jejímž vývoji a zlepšování se ČGF svými připomínkami a požadavky podílí.

 

 

 

 

 

Datum: Středa 23. června 2021
Všechny články autora

Související články

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková má pozvánku na první major sezóny ...
Sára Kousková má pozvánku na první major sezóny ...

18.03.2022 | Sára Kousková obdržela pozvánku na první major sezóny LPGA s názvem The Chevron Championship (dříve ANA Inspiration). Turnaj s dotací pět miliónů dolarů se však hraje ve dnech 31.4.-3.4., překrývá se tak s turnajem Augusta National Women's Amateur. ...

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo
Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo

20.12.2021 | Česká amatérka Sára Kousková na výtečnou zvládla závěr Q-School Ladies European Tour a obsadila šesté místo. Vylepšila tím deváté místo Kláry Spilkové z roku 2010. Na rozdíl od své předchůdkyně ale ještě mezi elitou startovat nebude, k profesionálkám chce totiž přejít až v květnu příštího roku.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde