Česká golfová federace

Aktuality

ME jde do finiše, Rážova šance na medaili trvá

ME jde do finiše, Rážova šance na medaili trvá

Petr Halaburda, Čtvrtek 24. září 2020

Šance na zisk historicky druhé medaile z mužského ME pro český golf trvá i před závěrečným kolem šampionátu. Filip Ráža (-6) na pátém místě ztrácí pouhou ránu na bronz. Finálové kolo bude hrát také Petr Hrubý (-1), který je na průběžném čtrnáctém místě.

Dosud nejlepším výsledkem českého golfisty na mistrovství Evropy bylo třetí místo, které získal před čtyřmi lety Šimon Zach. Osmnáctiletý Filip Ráža se bude v pátek snažit, aby na jeho úspěch navázal. V dnešním třetím kole opět vylepšil svoje dosavadní výsledky (70+69+68) a dál drží kontakt se soupeři s výjimkou dvou nejlepších Němců, kteří utekli v závěru kola na skóre -12. Na třetí místo však ztrácí teplický golfista pouhou ránu a čeká ho dramatický boj o největší úspěch kariéry.

Vedlo se i Petrovi Hrubému (70+71+71), který půjde do finálového kole ze čtrnáctého místa s reálnou šancí poskočit do elitní desítky. Na první devítce dnes sice dvakrát ztratil ránu, ale dvě birdie ho pak vrátila na denní výsledek even par.

„Já jsem vůbec rád, že nám švýcarská vláda na poslední chvíli umožnila na turnaji startovat bez povinné karantény,“ vrátil se plzeňský golfista k dramatickému vyčkávání na start. „První dva dny jsem se hodně zachraňoval, skvěle puttoval a dlouhá hra byla podprůměrná. No a dneska se to zcela otočilo – trefil jsem patnáct greenů, měl hodně šancí na birdie a spíše jsem zachraňoval pary,“ popsal svoji dosavadní hru a pochválil dějiště. „Hřiště je v neskutečné kondici. Umí kousat, ale dnes byly dobré pin pozice a bylo to i na některých výsledcích znát,“ dodal Hrubý, který má v plánu zaútočit na pozice v TOP 10.

Třetí český golfista David Benák (76+79+75) sice zahrál svůj nejlepší výsledek na šampionátu, ale na postup do pátečního finále to nestačilo. Po třech kolech byl klasifikován na 79. místě.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 24. září 2020
Všechny články autora

Související články

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...
Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...

23.06.2021 | Rozdílné pocity mají po dohrání úvodního kola čeští golfisté na individuálním mistrovství Evropy ve Francii. Nejlépe za úspěšným výsledkem vykročil Jiří Zuska (-3), který se drží na děleném 20. místě.

Evropský šampionát jednotlivců startuje ve Francii ...
Evropský šampionát jednotlivců startuje ve Francii ...

23.06.2021 | Se čtyřmi českými hráči na startovní listině startuje dnes ve Francii mužské individuální mistrovství Evropy. Navázat na někdejší největší český úspěch v podobě bronzové medaile Šimona Zacha bude chtít kvarteto Jiří Zuska, Filip Ráža, Petr Hrubý a Václav Tichý.

Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...
Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...

09.03.2021 | I při svém posledním startu během zimního španělského kempu skončil Filip Mrůzek v desítce nejlepších, na turnaji série Toro Tour obsadil šesté místo. V turnaji startovali také Filip Ráža (16.), Šimon Zach, David Tomi (oba 25. místo) a Kryštof Strýček (45.

Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku
Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku

05.03.2021 | Šimon Zach vyhrál turnaj série Toro Tour ve Španělsku. Český profesionál byl v čele soutěže už po druhém kole na výsledku -8 a protože dnešní třetí kolo bylo kvůli silnému dešti anulováno, jsou výsledky po druhém kole konečné.

Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový
Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový

23.02.2021 | Podruhé bere Filip Mrůzek třetí místo z turnaje série Toro Tour, která se hraje na jihu Španělska. Ve dvoukolové profesionální soutěži ztratil čtyři rány na vítěze, v TOP 10 se umístili také Šimon Zach a amatér Filip Ráža.

Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...
Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...

13.02.2021 | Pro třetí místo si došel český profesionál Filip Mrůzek na dalším turnaji série Toro Tour ve Španělsku, kde startovalo pět českých golfistů a také amatérka Tereza Koželuhová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde