Česká golfová federace

Aktuality

European Young Masters má nový termín i dějiště

European Young Masters má nový termín i dějiště

Petr Halaburda, Neděle 10. května 2020

Nejvýznamnější letošní amatérská soutěž na českém území má nový termín i dějiště. Kvůli pandemii COVID-19 se European Young Masters (EYM) uskuteční o měsíc později, v termínu od 27. do 29. srpna v Golf Mladá Boleslav. Původně se mělo hrát ve dnech 23. – 25. července v Golf & Spa Kunětická Hora.

European Young Masters je mistrovství Evropy hráčů, hráček a také týmů do 16 let, a proto i každoročně nejvýznamnější měření sil v této věkové kategorii.

Loni se hrálo na Kunětické Hoře a turnaj měl velmi pozitivní hodnocení, letos se mělo hrát na stejném místě. Jenže pandemická opatření si vyžádala změnu termínu a v souvislosti s tím také změnu dějiště, neboť Kunětická Hora už srpnový termín bohužel nemohla akceptovat.

"Chtěl bych poděkovat všem v Mladé Boleslavi, že se rozhodli pomoci ČGF potvrdit pověst spolehlivého pořadatele významných evropských šampionátů. Společně s nimi ČGF udělá maximum pro to, aby letošní ročník European Young Masters patřil - navzdory pandemii - k nejpovedenějším akcím EGA. A věřím i ve sportovní úspěch českého týmu,“ uvedl sportovní ředitel ČGF Luboš Klikar.

Samotný turnaj se hraje ve třech dnech, ale družstva se začnou sjíždět už v pondělí 24. srpna, kdy také celý šampionát začíná, končí pak odjezdem zúčastněných výprav v neděli 30. srpna.

Loni dorazilo na východočeské hřiště 27 národních týmů - Češi obsadili konečné sedmé místo s Anglií, v individuálním hodnocení chlapecké kategorie skončil Filip Jakubčík šestý. 

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 10. května 2020
Všechny články autora

Související články

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...
Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...

10.06.2020 | Dámský profesionální turnaj AMUNDI Czech Ladies Challenge z evropské série LET Access Series se letos uskuteční od 16. do 18. září v Prague City Golf na Zbraslavi. Původně se mělo hrát již potřetí v řadě na Konopišti v termínu od 30. července do 1. srpna.

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)

22.04.2020 | Tento týden měla turnajem 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat naplno tuzemská sezóna, ale její premiéra se kvůli pandemii nekoná. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni na to, až se turnajový kolotoč znovu rozjede.

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...
Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...

21.12.2021 | Nejlepší české golfisty známe a závěrečným kolem Q-School LET byla v pondělí definitivně uzavřena sezóna českých výkonnostních golfistů. Byla zase úspěšnější, ale sportovní ředitel ČGF Petr Šavrda se ohlíží nejen za končícím rokem, ale vyhlíží také nejbližší budoucnost.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...
Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...

05.07.2021 | Vrchol amatérské evropské sezóny přichází, hrají se evropské šampionáty týmů v kategoriích žen, mužů, dorostenců a dorostenek. Pouze muži se nemohou zapojit do boje o medaile – v Estonsku je čeká od středy boj o návrat mezi elitu. Další turnaje začínají v úterý.

První společné setkání reprezentantů po koronavirové ...
První společné setkání reprezentantů po koronavirové ...

17.05.2021 | První soustředění hráčů Tréninkových skupin ČGF se uskutečnilo během víkendu v Albatross Golf Resortu. Vedle hlavního kouče Staffana Johanssona se ho zúčastnil premiérově i nový národní kouč Harry Scott a další trenéři.

Členové Právní komise ČGF jednali u Milana Hniličky
Členové Právní komise ČGF jednali u Milana Hniličky

11.05.2021 | Členové Právní komise ČGF Pavel Vidura a Karel Čelikovský jednali s předsedou Národní sportovní agentury Milanem Hniličkou. Na jednání se řešily především problematické otázky související s dopady mimořádných opatření na hru golfu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde