Česká golfová federace

Aktuality

Czech Disabled Golf Masters 2022

Czech Disabled Golf Masters 2022

redakce, Pondělí 27. června 2022

Golf Resort Black Bridge v Praze hostil ve dnech 21. až 23. června nejvýznamnější akci paragolfistů v letošní sezóně na domácí půdě.

Na startovní listinu 11. ročníku prestižního turnaje paragolfistů, který je součástí světového poháru EDGA TOUR, se zaregistrovalo téměř sedm desítek hráčů z jedenácti zemí včetně devíti hráčů z vertikalizačního vozíku – paragolferu. Kromě vítězství v jednotlivých kategoriích bojovali hráči ve dvou soutěžních kolech i o body do světového žebříčku WR4GD (World Ranking For Golfers With Disability).

První kolo přineslo skvělé výsledky napříč kategoriemi a vyrovnané skóre hráčů na předních příčkách slibovalo pro finálové kolo velmi napínavý průběh až do poslední jamky. Dařilo se i domácím paragolfistům a do druhého kola z průběžné medailové pozice nastupovalo šest českých reprezentantů.

Absolutním vítězem jedenáctého ročníku Czech Disabled Golf Masters 2022 se stal reprezentant Turecka Mehmet Kazan. Cesta k jeho triumfu však nebyla vůbec snadná, jelikož se naplnil naznačený scénář a po odehrání 36 jamek se reprezentant Turecka dělil o vedoucí pozici s Daphne van Houten z Nizozemska. Oba odehráli naprosto identický výsledek (73 + 74) a o vítězství se tedy muselo rozhodnout až v rozehrávce na 18. jamce. I přes několik obtížných pozic se oba hráči dokázali opakovaně „zachránit“ a ruce nad hlavu na oslavu vítězství mohl Mehmet Kazan pozvednout až po pátém absolvování rozehrávky. Z bronzové pozice v této elitní kategorii se radoval Arthur Kostermans (Nizozemsko).

Play-off jen o vlásek uniknul vítěz kategorie Gross Strokeplay 2, reprezentant Slovenska Jaroslav Šalaváry, který velmi vydařeným druhým kolem (76) stáhnul náskok největšího soupeře z Rakouska a nechal ho za sebou o jedinou ránu. Stříbro si tedy domů odvezl Philipp Ritzinger, bronz v této kategorii vybojoval Tycho Kuiper z Nizozemska.

V kategorii Gross Strokeplay 3 triumfoval Marjan Gavez ze Slovinska.

Několikanásobný medailový úspěch slavili i čeští paragolfisté. Bronz v kategorii Gross Strokeplay 3 vybojoval Filip Rataj, v kategorii Stableford 4 se na druhé příčce umístil Pavel Truhlář následovaný třetím Františkem Bicanem. Stupně vítězů kategorie Stableford 5 kompletně obsadili domácí hráči v pořadí 1. Václav Mráz, 2. David Sellner, 3. Vladimír Frinta. O bronz v kategorii Stableford 6 se zasloužil Josef Svrček.

Autor: redakce 
Datum: Pondělí 27. června 2022
Všechny články autora

Související články

Český paragolfový tým vybojoval na Czech Disabled ...
Český paragolfový tým vybojoval na Czech Disabled ...

20.06.2023 | Golf Resort Black Bridge hostil ve dnech 13.-15. 6. 2023 dvanáctý ročník Czech Disabled Golf Masters – turnaje světového poháru paragolfistů, jehož výsledky se započítávají do světového žebříčku WR4GD (World Ranking for Golfers with Disability). ...

Czech Disabled Open 2022 v České Lípě
Czech Disabled Open 2022 v České Lípě

29.08.2022 | V České Lípě se od pátku 26. do neděle 28. srpna hrálo Mezinárodní mistrovství ČR v golfu hendikepovaných - Czech Disabled Open. Kromě kompletního reprezentačního týmu ČR přijeli o body do světového žebříčku WR4GD bojovat hráči ze Slovenska, Německa, Holandska, Finska, Turecka a Slovinska.

Bronz pro český paragolf na European Nation's ...
Bronz pro český paragolf na European Nation's ...

12.06.2022 | V belgickém Koksijde Golf ter Hille se ve dnech 9.-11. 6. 2022 odehrálo Mistrovství Evropy týmů v golfu hendikepovaných a českým paragolfistům se podařilo připsat na své konto další medailový úspěch. ...

Summer Deaflympics 2021
Summer Deaflympics 2021

03.05.2022 | Čeští golfisté se sluchovým postižením dorazili do dějiště Deaflympijských her 2021 (konání bylo posunuto o jeden rok z důvodu zdravotních omezení Covid).

Úspěch českých paragolfistů v Nizozemsku
Úspěch českých paragolfistů v Nizozemsku

04.10.2021 | Úspěšný start na turnaji v Nizozemsku mají za sebou čeští paragoflisté. Na turnaji EDGA President cup (European Championship Stableford) zvítězil Jan Procházka v soutěži mužů a na dva roky získal do svých rukou prestižní trofej. Za sebou tak nechal 41 hráčů.

Paragolfisté uzavřeli sezónu dvěma medailovými ...
Paragolfisté uzavřeli sezónu dvěma medailovými ...

18.11.2019 | Dvě medailová umístění vezou čeští paragolfisté z EDGA Algarve Open, které ukončilo jejich letošní sezónu. V Portugalsku získal stříbro ve své kategorii Jiří Janda, bronz veze Tomáš Prouza.

Hvězdou Czech Disabled Open se stal Slovák Jaroslav ...
Hvězdou Czech Disabled Open se stal Slovák Jaroslav ...

09.09.2019 | Již potřetí za sebou se uskutečnilo o víkendu MM ČR hendikepovaných golfistů v České Lípě. Titul mezinárodního šampióna poprvé putuje na Slovensko - zlato vybojoval Jaroslav Šalaváry před českým šampiónem Zbyňkem Kotkem a Miroslavem Lidinským.

Medailová umístění Jandy, Jiráska a Turka na Czech ...
Medailová umístění Jandy, Jiráska a Turka na Czech ...

01.07.2019 | Již podeváté se uskutečnil na české půdě turnaj Světového poháru paragolfistů. Soutěž s názvem Czech Disabled Golf Masters 2019 se hrála v posledních třech červnových dnech v Golf Clubu Mstětice. Letošního turnaje se zúčastnil rekordní počet 83 hráčů z 19 zemí světa včetně zámoří.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde